26 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Yeterince savaştık, siyasî çözüm şart

Afganistan’daki NATO kuvvetlerinin komutanı General Stanley McChrystal, “siyasî çözüme inandığını” belirtti. İngiliz Financial Times gazetesine demeç veren general, “Asker olarak, yeterince savaştığımızı düşünüyorum. Bütün savaşlarda olduğu burada da siyasî çözümün kaçınılmaz olduğuna inanıyorum” dedi.

Afganistan'da siyasî çözüm artık şart oldu

AFGANİSTAN'DAKİ NATO kuvvetlerinin komutanı General Stanley McChrystal, “siyasi çözüme inandığını” belirtti. İngiliz Financial Times gazetesine demeç veren general, “Asker olarak, yeterince savaştığımızı düşünüyorum. Bütün savaşlarda olduğu gibi burada da siyasi çözümün kaçınılmaz olduğuna inanıyorum...” dedi. Emrindeki binlerce askerle Taliban’ı siyasi müzakerelere zorlamak için yeterince zayıflattığını düşündüğünü de söyleyen McChrystal, Taliban’ın iktidara gelme ihtimaline ilişkin soruya, “Geçmişe değil de geleceğe odaklanan her Afganlının oynayacağı rol vardır” cevabını verdi. ABD yönetimi, 70 bin yabancı askerin bulunduğu Afganistan’a 30 bin kişilik takviye kuvvet göndereceğini geçen ay açıklamıştı.

TALİBAN, 4 AFGANI SERBEST BIRAKTI

TALİBAN militanlarının Afganistan’ın kuzeyinde yaklaşık 10 gün önce 2 Çinli mühendis ile birlikte kaçırdığı 4 Afganı serbest bıraktığı bildirildi. Polisten yapılan açıklamada, “Afganlar salıverildi, ama Çinliler hâlâ Taliban’ın elinde” denildi. Faryab vilayeti sınırlarında bir yol inşaatında çalışan Çinli mühendisler, beraberlerindeki 2 koruma ve 2 sürücüyle birlikte 16 Ocakta kaçırılmıştı.

26.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Etiyopya uçağı Akdeniz’e düştü

  Yeterince savaştık, siyasî çözüm şart

  Sonsuza kadar Batı Şeria’dayız

  Arjantinli diktatöre tutuklama emri

  Nijerya’da sokağa çıkma yasağı hafifletildi

  Irak’ta 59 aday yeniden listede

  Haiti'de asker, araç ve benzine ihtiyaç var

  7 yaşındaki çocuk 50 bin sterlin topladı

  Nükleer silâhsızlanma anlaşması tamam gibi

  Beşir’e de ayakkabı fırlatıldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl