28 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Arda Avrupa'da yine 1 numara

GALATASARAY'IN milli futbolcusu ve takım kaptanı Arda Turan, dünyada 2009 yılının en popüler aktif futbolcuları anketinde Avrupa kıtasında birinci olurken, dünya sıralamasında ise ikinciliği aldı.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) bu yıl 4. kez düzenlediği ''Dünyada 2009 Yılının En Popüler Aktif Futbolcuları'' anketinde Türkiye'den de 3 futbolcu sıralamada yer aldı. IFFHS'nin, yılın en popüler futbolcusunu seçmek üzere resmi internet sitesinde yaptığı anketin sonuçları açıklandı. Dünya genelinde 6 kıta ve 68 ülkeden halen aktif sporculuk hayatlarını sürdüren toplam 115 futbolcunun bulunduğu listede, Türkiye'den Galatasaraylı Arda Turan ve Bursasporlu Sercan Yıldırım ile Galatasaray'da forma giyen Avustralyalı Harry Kewell da yer aldı.

IFFHS, oylamanın sonuçlarını internet sitesinden açıklarken, dünya genelinde Real CD Espana takımında forma giyen Honduraslı futbolcu Carlos Alberto Pavon 195 bin 182 oyla ilk sırayı alırken, milli futbolcu Arda Turan 91 bin 887 oyla ikinci, Mısırlı Mohamed Aboutreika da 84 bin 470 oyla üçüncü oldu. Arda Turan ayrıca, Avrupa kıtasındaki değerlendirmede anketi açık ara önde tamamlayarak ''En Popüler Futbolcu'' unvanını elde ederken, Galatasaraylı Harry Kewell Okyanusya kıtasında 9 bin 400 oyla ilk sırayı aldı. Bursasporlu Sercan Yıldırım dünya genel sıralanmasında 10 bin 915 oyla 21. olurken, Kewell ise 24.'lükte kaldı.

28.01.2010


 

Centilmen olalım..

Türk atleti Elvan Abeylegesse'ye verilen Dünya Fair Play Büyük Ödülü sütunlar içinde kaybolup gitti. Nedense bu tür haberleri büyük vermekten kaçınıyoruz.

Halbuki Elvan'ın hareketi sporun centilmenliği ön planda tutup, yardımlaşma duygusunu harekete geçirdiğini göstermesi açısından örnek alınıp, kamuoyuna daha geniş sunulmalıydı. Elvan Abeylegesse, ne yaptı da bu ödüle sahip oldu? Berlin’de yapılan son Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, 15 Ağustos 2009 tarihinde koşulan bayanlar 10 bin metre yarışı öncesi, ayakkabılarını otelde unutan ve kendisi gibi yarışın favorilerinden olan Etiyopyalı Meselech Melkamu’ya yedek ayakkabılarını vererek yarışmasını sağladı. Elvan’ın, sakatlığı nedeniyle son 7 tura girerken terk ettiği yarışta, Meselech Melkamu 2. oldu ve ülkesine gümüş madalya kazandırdı. Elvan bu şık hareketi ile Türk sporuna madalya getirmedi ama ondan daha değerli bir ödülü Türkiye'ye kazandırmış oldu.

nnn

Süper Lig takımlarımızdan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başarılı teknik direktörü Abdullah Avcı'yı Genç Milli Takımımızı çalıştırdığı dönemden bu yana takip ediyorum. Her sezon başında küme düşer denilen Büyükşehir'in sezonu orta sıralarda tamamlama başarısını sağlıyor. Ayrıca genç oyunculara görev vererek onları onere ediyor ve kolluyor. Hem çağdaş, hem bilgili. Konulara hakim olarak konuşuyor. Centilmenlikten asla taviz vermiyor. Tribünlerdeki olayların futbolun çirkin oynanmasından kaynaklandığını, medyanın da bu konuda sorumluluğu olduğunu söylüyor. Bu konuda bize şu örneği anlattı: ''Bu sezon Kayserispor maçında öne geçtik, iki oyuncumuz sakatlıktan yerde kaldı. Bizim altyapıdan genç top toplayıcı oyuncumuz topu hemen sahaya attı biz de gol yedik. Futbolu yeni bırakmış, büyük gazetelerden birinde yazı yazan bir arkadaşımız, ''Yenik durumdayken topu sahaya erken atmayın'' diyemediniz mi diye yazdı. Bu beni çok rahatsız etti. Ben fairplay ödülü alan bir teknik adamım. 10 yaşındaki altyapıdaki sporcumuza böyle bir sözü nasıl söyleriz. Bu beni çok üzdü. Kazanmak için her yol mübah mantığı doğru değil.''

nnn

Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Özak'ı Trabzonspor forması giydiği dönemde birkaç defa izledim. Takım kaptanı ve orta saha oyuncusuydu. Futbolu teknik oynayan bir stili vardı. Futbolculuğu döneminde de bugünkü gibi centilmendi. Rakip futbolcular tarafından da saygı duyulan bir kaptandı. Centilmenliğini bize şöyle açıkladı: "1978 yılında futbolu bıraktıktan sonra Türk futbolunun efsanevi isimlerinden Gündüz Kılıç Hürriyet gazetesinde spor yazarlığı yapmam için davet etti. Önce şaşırdım, ben mühendistim. Yazı yazmak kolay bir iş değildi. Israr edince 1984'e kadar Trabzonspor maçları ile ilgili yorumlar yazdım. Köşe yazarlığında hiçbir zaman taraf olmadım. Trabzonspor yenildiğinde bile rakipler için "Tebrikler" diye yazı başlıkları kullandım. Bunun için çok tepki aldım ama doğru olanı yaptım. Bugün spor bakanıyım. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Türkiye alabilmek için çalışıyoruz. Aday şehirler listesine Trabzon'u almadığımız için kendi şehrimden bile tepki alıyorum. Ama önce almak önemli. Yumruk gibi olmamız lazım."

EROL DOYRAN [email protected]

28.01.2010


 

ATLETLERE ZORUNLU ÖDÜL VAR

ATLETİZMDE bu yıl 65. kez düzenlenecek Cezmi Or Kupası'nda, Avrupa Atletizm Birliği'nin (EAA) bu yıldan itibaren permit yarışmalar için zorunlu tuttuğu ödül sistemine geçilecek ve böylece, her branşta ilk 5 atlet nakit para kazanacak.

İstanbul Enka Sadi Gülçelik Spor Tesisleri'nin 12 Haziran Cumartesi günü ev sahipliği yapacağı yarışlarda, her yarışın galibi pistten 700 Avro ile ayrılırken, ikinciler 500, üçüncüler 300, dördüncüler 200 ve beşinciler 100 Avro'luk ödülün sahibi olacak. 23 yaş altı branşlarında ise ilk üç sırayı paylaşan atletler, sırasıyla 500, 300 ve 200 Avro ödül elde edecekler. IAAF Puan Tablosu'na göre yapılacak genel sıralamada ilk 15 içinde yer alacak atletleri, 2000 Avro'dan başlayan nakit ödüller bekliyor. Türkler sıralamasında ise en çok puan alan 10 atlet, en yükseği 1000 Avro olan nakit ödülleri almaya hak kazanacak. Yarışlarda performans ödülleri de dağıtılmaya devam edecek. Branşlarında, IAAF Puan Tablosu'na göre 1170 puan karşılığı bir derece gerçekleştiren her atlete 500 Avro ödenirken, 1200 puanlık performans 1.000 Avro kazandıracak. 23 yaş altı branşlarda, performans ödülü için 1150 ve 1180 puanlık dereceler yeterli olacak. Erkeklerde 100 metre, 1500 metre, yüksek atlama, gülle atma ve çekiç atma yarışları yapılırken, sadece 23 yaş altı kategorisindeki atletlerin katılacağı bir 3000 metre yarışı da programda yer alacak. Bayanlarda ise 400 metre, 1500 metre, 100 metre engelli, 3000 metre engelli, üç adım atlama ve cirit atmanın yanı sıra 23 yaş altı için 100 metre yarışı düzenlenecek.

28.01.2010


 

Semih-Gökhan Ünal birlikte oynayacak

FENERBAHÇE hafta sonunda Sivasspor ile deplasmanda oynayacağı lig maçının hazırlıklarını, yaptığı antrenmanlasürdürdü.

Samandıra Can Bartu Tesisleri'ndeki sahaların karla kaplı olması nedeniyle iki gündür Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ni kullanan sarı-lacivertliler, dün Can Bartu Tesisleri'nde bir bölümü kardan temizlenmiş olan sahada çalıştı. Teknik direktör Christoph Daum yarı sahada yapılan kurallı çift kale maçta Semih ve Gökhan Ünal'ı forvette denedi. As ve yedek takımları 6'şarlı iki gruba ayıran Alman çalıştırıcı, Semih ve Gökhan Ünal'ı birlikte oynatırken, Alex'e bu ikilinin arkasında görev verdi. Tedavileri devam eden Güiza ve Cristian antrenmana çıkmazken, Deivid takımdan ayrı tek başına koşu yaptı.

YÖNETİM: MANCİNİ'Yİ TRANSFER ETMİYORUZ

Fenerbahçe, Inter'de forma giyen Mancini'nin transferinin gündemlerinde olmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada, dün birçok gazetede yer alan, Inter'de forma giyen Mancini'nin transferine ilişkin haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulduğuna dikkat çekilerek, ''Brezilyalı oyuncunun menajerleri vasıtasıyla tarafımıza ulaşan Mancini'yi transfer etmemiz yönündeki önerilerini reddettik" denildi.

28.01.2010


 

Beşiktaş camiasını seçim telâşı sardı

BEŞİKTAŞ Kulübü'nde 30 Ocak Cumartesi günü yapılacak Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul ile 31 Ocak Pazar günkü Olağan Seçimli Genel Kurul toplantılarına üyelerin rahat ulaşım sağlamaları için İstanbul'un çeşitli noktalarından servisler kaldırılacak.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, cumartesi günü Harbiye'deki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 10.00'da başlayacak Mali Kongre ve pazar günü Akatlar'daki BJK Cola Turka Arena'da saat 10.00'da başlayacak olağan seçimli genel kurul toplantısı için saat 08.45'den itibaren Bostancı İDO Deniz Otobüsleri Terminali önü, Kadıköy Rıhtım Caddesi Aden Otel önü, Bakırköy Carrusel AVM önü, Aksaray İSKİ önü, Beşiktaş Vapur İskelesi önü ve Taksim AKM önünden servisler hareket edecek. Her iki gün de toplantıların bitiminde üyelerin aynı noktalara dönüşleri için servis olanağı sağlanacak.

28.01.2010


 

Platini "5 hakemli" sistemi övdü

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, ''Hakem hatalarını en aza indirmek için fazladan 2 çift göz daha iyi olur'' dedi.

Michel Platini, UEFA'nın İcra Komitesi toplantısı için bulunduğu Malta'dan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, UEFA Avrupa Ligi'nde kullanılan ''5 hakemli'' sistemi övdü. Hakemlik üzerine daha önce birçok kez konuştuğunu, futbolun zaman içinde değiştiğini herkesin fark etmesi gerektiğini anlatan Platini, ''20 yıl önce elimle bir topa müdahale etsem, muhtemelen bunu kimse fark etmezdi, ancak artık şartlar değişti. Maçı görüntüleyen birçok televizyon kamerası var ve bu da hakemlerin her hatasını gösteriyor'' ifadelerini kullandı.

28.01.2010


 

Çin'de oyuncular rüşvetle millî olmuş

ÇİN'DE yayımlanan bir gazete, Çin liginde oynayan bazı futbolcuların, milli takıma seçilebilmek ve milli takımda oynayabilmek için yetkililere rüşvet verdiğini iddia etti.

Oriental Morning Post gazetesindeki haberde, bazı oyuncuların genç milli takım kampına katılabilmek için 12 bin dolar, A milli takım kampına katılabilmek için 15 bin dolar, resmi bir maçta milli takım formasını giyebilmek için de 30 bin dolar rüşvet verdikleri ileri sürüldü. Haberde, hangi oyuncuların kime rüşvet verdiği belirtilmedi. Çin'de geçen yıl da futbolda şike ve yolsuzluk iddiaları göndeme gelmiş, konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Geçen ay bu soruşturma kapsamında 16 kişi gözaltına alınmıştı.

28.01.2010


 

Dos Santos bugün İstanbul'da

GALATASARAY Kulübü, Meksikalı futbolcu Giovani Dos Santos Ramirez'i sezon sonuna kadar kiraladı. Sarıkırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Dos Santos'un transferi duyuruldu.

Açıklamada, ''Kulübümüz, İngiltere Premier Ligi takımlarından Tottenham oyuncusu, Meksikalı Giovani Dos Santos Ramirez ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşmaya varmıştır. Giovani Dos Santos Ramirez'e hoşgeldin diyor, sarıkırmızı forma altında üstün başarılar diliyoruz'' denildi.

KENDİSİDE ANLAŞTIĞINI DUYURDU

İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham'ın Meksikalı orta saha oyuncusu Giovani Dos Santos, Galatasaray ile anlaştığını açıkladı. Ülkesi Meksika'da bir radyoda konuşan Dos Santos, sarı-kırmızılı takıma kiralık gideceğini belirterek, sözleşme şartlarında, satın alma opsiyonunun bulunduğunu ifade etti. Meksika Milli Takımı'nın yıldız oyuncularından biri olan Dos Santos, daha önce Barcelona'dan tanıdığı teknik direktör Frank Rijkaard'ın himayesinde futbol oynamak için sabırsızlandığını dile getirdi.

28.01.2010


 

Kupada çeyrek final kuraları bugün çekiliyor

FUTBOLDA Ziraat Türkiye Kupası çeyrek ve yarı final kuraları bugün İstanbul'da çekilecek.

Sheraton Otel'de gerçekleştirilecek kura çekimi, saat 11.00'de başlayacak. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımların yükseleceği çeyrek finalde ilk maçlar 3 Şubat Çarşamba, rövanşları ise 10 Şubat Çarşamba günü oynanacak. Yarı finalde ilk maçlar 24 Mart Çarşamba, rövanşları ise 14 Nisan Çarşamba günleri yapılacak. 2009-2010 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanacak takım ise 5 Mayıs'ta oynanacak final maçıyla belli olacak.

28.01.2010


 

Ersan İlyasova'nın 11 sayısı Bucks'a yetmedi

NBA'DE Milwaukee Bucks'ın deplasmanda Dallas Mavericks'e 108-107 yenildiği maçta, milli basketbolcu Ersan İlyasova 11 sayı üretti.

American Airlines Center'daki maça yedekten giren ve 18 dakika sahada kalan İlyasova, 11 sayı ve 3 ribauntla oynadı. Bucks'da Andrew Bogut 32 sayı ve 9 ribauntla takımını sırtlasa da bu performansı, yenilginin önüne geçemedi. Bucks'ta Carlos Delfino 22, Brandon Jennings 12, Luke Ridnour da 11 sayı kaydetti. Dallas, Milwaukee karşısında zorlansa da Dirk Nowitzki 28 sayı, 8 ribaunt ve 5 asistle galibiyetin mimarlarından biri oldu.

28.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl