28 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

8 balyozcu general hâlâ görev başında

Taraf Gazetesi tarafından ortaya çıkarılan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran ‘Balyoz Güvenlik Harekâtı Planı’nda imzası bulunan 24 generalden 16’sı emekli edilirken, 8’i ise halen çeşitli kademelerde komutan olarak görevlerine devam ediyor. Bunlardan 3’ü korgeneral, 5’i tümgeneral rütbesini taşıyor.


LAİKLİĞİ KORUYUP KOLLAMA

Kamuoyuna “Balyoz darbe planı” olarak yansıyan ve Genelkurmay'ın “Dış tehdit için yapıldı” dediği seminerde “Yunanistan meselesi tâli. Söylediğimiz he

‘Balyoz Darbe’ Planına STK’lardan ortak tepki

ElazIğ’da bir araya gelen 18 sivil toplum kuruluşu temsilcisi yayınladıkları ortak bildiri ile ‘Balyoz’ darbe planına tepki gösterdi.


  Arınç: BAE’den vizeyi kaldırma sözü aldık

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zeyd El Nahayan’ın vizenin kaldırılması için çalışacağını bildirdi.


  Tartışılan protokol valilerin gündeminde

İstanbul Valisi Muammer Güler, ‘’EMASYA Protokolü’’ne ilişkin olarak İçişleri Bakanlığının çalıştığını belirterek, ‘’Aksayan yönleri varsa Bakanlık araştırır, en doğrusunu bulur’’ dedi.


  Demokratik bir Anayasa özlemi inşallah giderilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Valiler Toplantısında yaptığı konuşmada, 2010 yılının ‘’Milli Birlik ve Beraberlik Projesi’’ ve ‘’Demokratik Açılım Süreci’’nin ivme kazanacağı ve bu alanda çok daha somut adımların atılacağı bir yıl olacağını söyledi.


  Meclis AYM’yi aşamıyor

Avrupa Parlamentosu üyesi Ria Oomen-Rujiten tarafından hazırlanan ‘2009 Türkiye İlerleme Raporu’ tartışıldı. Rujiten, “Görebildiğimiz kadarıyla parlamento gerekenleri yapıyor ve doğru yasaları çıkarmaya uğraşıyor, ancak Anayasa Mahkemesini bir türlü aşamıyor” dedi.


  Soğuk Savaşın bitmesi ne ise, AB üyeliğiniz de o

“Türkiye’nin AB’ye üyeliği, Soğuk Savaşın sona ermesi veya Almanya-Fransa rekabetinin sona ermesiyle aynı öneme sahip” diyen Hollanda AB İşleri Devlet Sekreteri Frans Timmermans: “Türkiye'nin üyeliği, Müslüman nüfusa sahip olmakla hukukun üstünlüğüne inanma ve insan haklarına saygıda karşıtlık olmadığını gösterecek.”


  TBMM Başkanı Şahin, Uganda’ya gidecek

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İslâm Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) 6. Konferansı’na katılmak üzere Uganda’ya resmî ziyaret gerçekleştirecek.


  BDP’li Geylani: Çözümün anahtarı demokratik anayasa

BDP Hakkâri Milletvekili Hamit Geylani, Türkiye’de temel sorunların çözümünün anahtarının, demokratik bir anayasa olduğunu söyledi.


  Adalet Bakanı Ergin: Yeni üyeleri seçerken zorlandık

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay’a 34, Danıştay’a 6 yeni üye seçildiğini belirterek, Kurulun seçimde zorlandığını ifade etti.


  Avrupa Konseyi’nden İmralı’ya inceleme

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın da bulunduğu İmralı Adası’nda önceki gün incelemelerde bulunan Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi üyelerinden oluşan heyetten bazı kişiler, dün yeniden helikopterle adaya gitti.


  Terör örgütü infaz timi kurdu

Türkİye, İran, Suriye ve Avrupa ülkelerinde aralıksız devam eden operasyonlar sonrasında iç hesaplaşmanın tırmandığı terör örgütü PKK’da kaçışların önüne geçmek için özel bir infaz ekibi oluşturdu.


  Sigortalı çocuk işçiler beşikte yakalandı

Sosyal Güvenlik Reformu’nun getirdiği emeklilik yaşından etkilenmemesi için Ankara’da aileleri tarafından sigorta kayıtları yaptırılan 22 binden fazla çocuğun yüzde 99’unun çalışmadığı tesbit edildi.


  Kaldırımları işgal edenlerden işgaliye parası alınacak

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Nisan ayından itibaren il merkezinde kaldırımları işgal eden iş yeri sahiplerinden işgaliye parası alacaklarını söyledi.


  Sefa haberi üzerine soruşturma açıldı

SağlIk Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yayımlanan, ‘’Ambulansın kapısı kilitli kaldı, küçük Sefa öldü’’ şeklindeki haberler üzerine soruşturma başlatıldığını bildirdi.


  Başıboş eşek trafiği alt üst etti

ŞanlIurfa’da şehrin en işlek caddesi üzerinde başıboş halde dolaşan eşek, trafiği alt üst etti. Şanlıurfa’nın en işlek caddesi olan Atatürk Bulvarı üzerinde başıboş dolaşan eşek sürücülerin ve çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında yoluna devam etti.


  Bacadan çıkan yangında 2 ev kül oldu

Afyonkarahİsar’In Sinanpaşa ilçesinde bir evin bacasından kaynaklanan yangında 2 ev kullanılamaz hale geldi.


  TÜBİTAK: Bilgiye yatırım yapın

Türkİye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş, gelişmiş ülkelerin bilgiye yatırım yaptığını belirterek, işadamlarına bilgiye yatırım yapması çağrısında bulundu.


  Konak Belediyesi ‘Evlilik Okulu’ açıyor

İzmİr’de Konak Belediyesi ve Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM)’nin işbirliğiyle Gültepe Semt Merkezi’nde “Evlilik Okulu” açılıyor.


  TÜRKİYE BUZ TUTTUTÜRKİYE BUZ TUTTU

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan dondurucu soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Bölgede mevsimin en soğuk gecesi eksi 34 dereceyle Erzurum’da yaşandı.


  Son yılların en sıcak ve soğuk ayı Ocak ayı

Bu yılın Ocak ayında Marmara’da ölçülen değerlere göre ise, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale, son yılların en sıcak ve en soğuk ayını geçiriyor.


  Toprak kayması sebebiyle 20 ev tahliye edildi

ŞIRNAK’IN Cizre içesinde önceki akşam bir toprak kayması meydana geldi. Tonlarca ağırlıktaki dev kayaların evlerin üzerine yuvarlandığı olayda kılpayı faciadan dönüldü.


  Çanakkale Boğazı’ndan 49 bin 453 gemi geçti

ÇANAKKALE Boğazı’ndan 2009 yılında 49 bin 453 gemi geçiş yaptı. Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Ender Kurt, geçen yıl Çanakkale Boğazı’ndan geçiş yapan gemilerden 49 bin 210 tanesinin seyir planını verdiğini, bunlardan 32 bin 559’unun Türk Boğazları’ndaki ve il genelindeki limanlara uğramadığını söyledi.


  Balıkesir’de hafif şiddette deprem

BALIKESİR’DE hafif şiddette deprem meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dün sabah saat 09.01’de merkez üssü Balıkesir’in Konakpınar Köyü olan 3.0 büyüklüğünde hafif şiddette bir deprem meydana geldi.


  Sağlık Bakanlığı’ndan soğuk uyarısı

SON günlerde etkili olan soğuk hava sebebiyle Sağlık Bakanlığı, yaşlı, çocukların ve kronik hastalığı olanların dışarıda uzun süre kalmamaları; kesinlikle sigara kullanılmaması, bol sıcak sıvı tüketilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.


  Sağlık Bakanlığı’ndan soğuk uyarısı

SON günlerde etkili olan soğuk hava sebebiyle Sağlık Bakanlığı, yaşlı, çocukların ve kronik hastalığı olanların dışarıda uzun süre kalmamaları; kesinlikle sigara kullanılmaması, bol sıcak sıvı tüketilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.


  Mogan ve Eymir Gölleri buz tuttu

ANKARA’NIN Gölbaşı ilçesinde soğuk hava dolayısıyla Mogan ve Eymir Gölleri buz tuttu.


  İzmir’de soğuktan hayvanlar telef oldu

SİBİRYA’DAN gelen ve Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası İzmir’de hayatı olumsuz etkiledi. Şehrin birçok yerinde düşen sıcaklık dolayısıyla buzlanma yaşanırken, kırsal kesimde küçükbaş hayvanlar donarak telef oldu.


  Dindarlık Alzheimer’i önlüyor

İtalya’nIn Padova Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre dinî yaşantısına önem veren insanların Alzheimer hastalığına yakalanmasının, diğer insanlara göre daha düşük seviyede olduğu belirtildi.


  Keçiboynuzu 5 bin yıldır şifa

Akdenİz havzasında yetişen Keçiboynuzu 5 bin yıldan beri insanların derdine deva oluyor.


  Kremlin’de profesyonel kameraya izin çıkıyor

Moskova’nIn kalbi Kremlin ve Kızıl Meydan’da profesyonel fotoğraf makinesi ve kamera kullanımı ile ilgili sınırlama kaldırılıyor.


  II. Jean Paul istifası cebinde yaşamış

Roma Katolik Kilisesinin bir önceki lideri Papa 2. Jean Paul’ün 2005’teki ölümü öncesinde tam 16 yıl boyunca istifa mektubunu hazırda beklettiği ortaya çıktı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl