30 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER SIKI TAKİP ALTINA ALINDI

Taraf gazetesinin yayınladığı Balyoz Darbe Planı belgelerinde, “türbanlı öğrencilerin açık öğretim sınavlarına girmesine izin verildiği”nin not edildiği görülürken, Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki başörtülü öğrenci sayısının da yakından takip edildiği anlaşıldı. Belgede, “418 kız öğrenciden 416’sının halen türbanlı olarak derslere girdiği, konunun İl Emniyet Komisyon Toplantısı’nda gündeme getirildiği, rektörün bilgi vermek üzere bir sonraki toplantıya çağrılmasının kararlaştırıldığı” ifadesinin yer alması da dikkati çekti.

ÇETİN DOĞAN’IN YASAKÇILIĞI KAZAKİSTAN’A ULAŞTI

Balyoz Darbe Planı ile ismi gündeme gelen Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın başörtüsü yasakçılığı ise Kazakistan'a kadar ulaşmış. Ahmed Yesevî Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapan Doğan'ın, ilk icraatının okuldaki öğrencilere başörtüsü yasağı koydurtması olmuş. Eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek'in verdiği bilgiye göre, Doğan, komünist rejim döneminde dahi açık kalan mescitleri kapattırmış ve. başörtüsü yasağını öğrenci velilerine de uygulamış.

DARBECİLERİN ORTAK ÖZELLİĞİ:

Başörtüsü yasakçılığı

“Balyoz Harekât Planı” darbeye giden yolda ne tür korkunç tezgâhların kurulabileceğini ortaya koyarken, bundan önceki darbe planlarında ve süreçlerinde olduğu gibi Balyoz planını hazırlayanların da başörtülüleri hedef aldıkları görüldü.

Taraf gazetesinin yayınladığı belgelerde, Cumhuriyet gazetesindeki haberlerin ihbar kabul edilerek “Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü’nün talimatı üzerine, başörtülü öğrencilerin açık öğretim sınavlarına girmesine izin verildiği” şeklinde not edilmesi dikkat çekerken, Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki başörtülü öğrenci sayısının da yakından takip edildiği anlaşıldı. Platform Haber’e göre, konuyla ilgili olarak darbe planlarında “türbanlı öğrenci sayısının öğretim yılı başından beri artarak devam ettiği ve 418 kız öğrenciden 416’sının halen türbanlı olarak derslere girdiği, konunun İl Emniyet Komisyon Toplantısı’nda gündeme getirildiği, rektörün bilgi vermek üzere bir sonraki toplantıya çağrılmasının kararlaştırıldığı” maddesi yer aldı.

İmam Hatip Liselerindeki başörtüsü probleminin Balyoz Harekat Planı’nda aktif rol oynayan Çetin Doğan’ın 1. Ordu Komutanlığı’na atanmasından sonra başladığını göz önüne alındığında, belgelerde bu okulların fişlenmesi de şaşırtıcı bulunmadı. Darbe planlarında Millî Güvenlik Bilgisi dersine giren subayların istihbarat nitelikli çalışmalar yaptığı görülüyor. Okullarla ilgili bilgilerin yer aldığı belgelerde Bingöl İmam Hatip Lisesi’ndeki, başörtüsü sorununun yakından takip edildiği, “Bingöl İmam Hatip Lisesi’nde, türbanlarını çıkarmamakta direnen 12 kız öğrenciye okul yönetimince 3 gün okuldan uzaklaştırma cezası verildiği” şeklindeki maddeden anlaşılıyor. Cuntacılar, sorun karşısında Hükümet’in tavrını ise şöyle değerlendirmiş: “Siyasi idarenin türban konusundaki tutumunun; laik düşünce yapısına sahip okul yönetimlerini pasifize ettiği, irticai görüşü sahip yönetici ve öğrencileri ise cesaretlendirdiği, mevcut yasalara göre laiklik ilkesine aykırı olarak türbanın serbest bırakmanın mümkün olmadığına göre AKP’nin sorunu bu şekilde vaziyeti idare etme yöntemiyle fiilen çözmeye çalışacağı değerlendirilmektedir.”

DOĞAN’IN YASAKÇILIĞI KAZAKİSTAN’A ULAŞTI

Balyoz Darbe Planı ile ismi gündeme gelen Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın başörtüsü yasakçılığı ise Kazakistan’a kadar ulaşmış. Ahmed Yesevî Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapan Doğan’ın, ilk icraatının okuldaki öğrencilere başörtüsü yasağı koydurtması olmuş. Eski bakanlarden N. Kemal Zeybek’in verdiği bilgiye göre, Doğan, komünist rejim döneminde dahi açık kalan mescitleri kapattırmış ve başörtüsü yasağını öğrenci velilerine de uygulamış.

30.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Genelkurmay’ın konvoy açıklaması: Rutin faaliyet

  BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER SIKI TAKİP ALTINA ALINDI

  Kavaf: Dizilerdeki kötü gidişe dur diyelim

  İşçiler, 3 Şubat’ta genel eyleme hazırlanıyor

  Fakir ailelere kömür yardımı

  Şemdinli raporu sır oldu

  Hata yapanı uzaklaştırın

  MHP, tehdit etti: Demokrasi krizi çıkar

  Yazıcıoğlu Komisyonu yeniden kurulacak

  Aden’deki askerlerin görev süresi uzatılıyor

  İlâç eczanede satılmalı

  Her şeyimizi Kur’ân’a borçluyuz

  İstanbul’da maden ocak sahaları ağaçlandırılıyor

  Tekerlekli sandalye dağıtmak çözüm değil

  Tabib Odalarından yüzleşme dâveti

  İzmir’de “yalancı bahar”

  İstanbul’da okulların elektriği kesiliyor

  Osmanlı san’atı Almanya’yı kuşatacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl