30 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

BEŞİKTAŞ'TA SEÇİM HEYECANI

BEŞİKTAŞ Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı bugün yapılacak. Çoğunluk sağlanamadığı için geçen hafta ertelenen mali kongre, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bugün saat 10.00'da, çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek.

Başkanlık seçiminde Yıldırım Demirören ile Murat Aksu'nun listeleri yarışacak.Genel Kurul toplantılarına üyelerin rahat ulaşım sağlamaları için İstanbul'un çeşitli noktalarından servisler kaldırılacak. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, bugün Harbiye'deki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 10.00'da başlayacak Mali Kongre ve Pazar günü Akatlar'daki BJK Cola Turka Arena'da saat 10.00'da başlayacak olağan seçimli genel kurul toplantısı için saat 08.45'den itibaren Bostancı İDO Deniz Otobüsleri Terminali önü, Kadıköy Rıhtım Caddesi Aden Otel önü, Bakırköy Carrusel AVM önü, Aksaray İSKİ önü, Beşiktaş Vapur İskelesi önü ve Taksim AKM önünden servisler hareket edecek. Her iki gün de toplantıların bitiminde üyelerin aynı noktalara dönüşleri için servis olanağı sağlanacak. Öte yandan başkan Yıldırım Demirören, siyah-beyazlı kulüpteki iki döneminde 32 ayrı yöneticiyle çalıştı. Beşiktaş Kulübü'nde 2004 yılında ilk kez başkanlığa seçilen ve 2007 yılında bir kez daha başkanlık koltuğuna oturan Demirören, yönetici konusunda ise istikrarı yakalayamadı. Demirören, sadece Hüseyin Yücel, Bülent Deriş, Kenan Öner ve İlhan Durusoy'la iki dönem çalışma başarısı gösterdi.

30.01.2010


 

Fatih Tekke’de yeni sürpriz

TRABZONSPOR'A transferi tartışmalı bir şekilde askıya alınan Rusya'nın Zenit takımında forma giyen Fatih Tekke'nin, kulübüyle ipleri koparttığı bildirildi.

Edinilen bilgile göre, eski kulübüne gelmeyi çok isteyen, ancak transferi gerçekleşmeyen başarılı golcü, takımının Dubai'deki kampında teknik heyet ve kulüp yöneticilerine Zenit'te oynamak istemediğini belirterek rest çekti. Bunun üzerine Trabzonspor yöneticilerini arayan Zenitli yetkililer, Fatih'i Trabzonspor'a vermek istediklerini ifade etti. Zenit yönetiminin, Rubin Kazan'ın da istediği golcü oyuncuyu rakiplerine vermemek için Trabzonspor yönetimine 'Fatih'i alın' teklifinde bulundu. Bu gelişmeler üzerine Teknik Direktör Şenol Güneş'in, Fatih Tekke'ye ulaşmaya çalıştığı, ulaşamayınca da Trabzon'daki yakınlarıyla konuyla ilgili görüştüğü belirtildi. Bordo-mavili yönetim tarafından daha önce 'yeni şartlar öne sürüldüğü ve Fatih'e ulaşılamadığı' iddiaları ile askıya alınan transferde, sürpriz gelişmelerin yaşanabileceği kaydedildi.

TRANSFER DÖNEMİ BİTENE KADAR BEKLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Fatih Tekke, Trabzonspor'un transferden vazgeçtiğini açıklamasının ardından yaptığı basın toplantısında, yönetime ağır eleştirilerde bulunmuştu. Trabzonspor'a gelmek için Zenit'e 2-3 kez rest çektiğini söyleyen Fatih Tekke, "Benim 3 sene önceki Trabzonspor'a dönmek istememle ilgili düşüncelerim şuanda da aynı. Çünkü beni ben yapan Trabzonspor'un ihtiyacı olduğunda gelmeme gibi bir lüksüm olamaz. Bugün futbolcu, yarın antrenör, yönetici, malzemeci olarak ben her zaman gelmek isteyeceğim. Birileri gelmemi engelleyebilir ama hiç kimse benim Trabzonsporluluğumu değiştiremez.'' dedi. Tekke, Trabzonspor'a tekrar gelmek istediğini tekrarlayarak, ''Yönetimle daha önce sözlü olarak konuştuğumuz şartları da kabul ediyorum. O şartları kabul etsem Zenit'e gidip beni alacak mısınız? Benim için önemli değil ama insanlar bilsin diye söylüyorum; maddi, manevi birçok kayıp olmasına rağmen onu da kabul ediyorum. Ben daha başka ne yapabilirim?" diye konuşmuştu.

30.01.2010


 

Santos: Taraftarın bu sevgisi beni iyi yönde motive edecek

GALATASARAY'IN yeni transferi Giovanni Dos Santos, Frank Rijkaard'ın takımının bir parçası olmanın kendisi için çok büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Meksikalı oyuncu, GS TV'ye yaptığı açıklamada, havaalanında kendisine gösterilen ilgi ve sevgiyi ''İnanılmaz bir şeydi. Ben hayatımda böyle bir şeyi hiç yaşamadım'' diye değerlendirdi. Dos Santos, ''Beni böyle karşılayan taraftara teşekkür etmek istiyorum. Gerek gösterdikleri sevgi, gerekse o hissettiğim sıcaklık beni tabii ki motive edecek. Bu yüzden teşekkürü borç bilirim'' ifadelerini kullandı. Taraftarın bu sevgisinin kendisini motive edici bir unsur olduğunu anlatan Dos Santos, ''Fakat diğer yandan ben de taraftarın çok şey beklediğini bilmem, bunun bilincinde olmam ve benim de kendimi buna adapte etmem gerekiyor. Göz ardı edilmemesi gereken bir durum var. Ben taraftara sorumlu olduğum kadar teknik heyete karşı da sorumluyum'' şeklinde konuştu.

TANIDIK İSİMLER VAR, ÇOK OYNAMAK İSTİYORUM

Galatasaray'da daha önceden tanıdığı oyuncuların bulunduğunu kaydeden Dos Santos, adaptasyon sorunu yaşamak istemediğini söyledi. Meksikalı oyuncu, Galatasaray'da nasıl oynadığını bildiği oyuncular bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti: ''Fakat bütün bunların yanı sıra ben çok oynamak istiyorum. Bir de çok oynamak istediğiniz bir dönemde sizi tanıyan, sizinle yapabileceğini bilen ve sahada sizden ne beklediğini bildiğiniz bir teknik direktörle çalışmak tabii ki çok önemli bir fırsat. Dolayısıyla ben de bu fırsatı değerlendirip, elimden geleni sahaya ve takıma vererek hiçbir adaptasyon sorunu yaşamadan bu kısa devreyi çabuk atlatmayı düşünüyorum.''

Frank Rijkaard ile yeniden bir araya gelmenin kendisi için çok önemli bir fırsat ve çok heyecan verici bir durum olduğunu dile getiren Dos Santos, ''Bana ilk şans tanıyan teknik direktörle birkaç yıl sonra yolumuz yine çok önemli, büyük bir kulüpte kesişiyor. Bana Rijkaard hakkında ne söylersin diye sorsunlar; hep iyi şeyler duyacaklar. Benim bildiğim, hocamız gerek oyuncusuna gerekse takımın birliğine önem veren ve onların üzerine titreyen, her zaman bu birliğin ya da dikkatin önemine inanmış bir hoca... Dolayısıyla kendisiyle yine çalışabilmek ve Frank Rijkaard'ın takımının bir parçası olmak benim için çok büyük bir gurur kaynağı'' şeklinde konuştu.

İNGİLTERE'DE İSTEDİĞİM BAŞLANGIÇ OLMADI

Barcelona gibi bir kulüpte yetişmiş bir oyuncu olarak çok yüksek bir potansiyelinin olduğuna inandığını ifade eden Dos Santos, yapabildiklerini hayata geçirmesinin gerektiğini söyledi. Giovanni Dos Santos, Barcelona'dan İngiltere'ye giderken tabii ki çok iyi şeyler yapmayı istediğini belirterek, şöyle konuştu: ''Amacım Barcelona'dakinden daha fazla süre alabilmek, daha fazla maç oynamaktı. Ancak ne yazık ki ne beklediğim dakikaları alabildim, ne de beklediğim sayıda maç oynayabildim. Öyle zannediyorum ki istediğim başlangıcı yapamadım. İlk başta adaptasyon evresini kolaylıkla geçiremedim, fakat şimdi yepyeni bir başlangıç yapıyorum. Oynamak istiyorum. Tek hedefim bu. Barcelona gibi bir kulüpte yetişmiş bir oyuncu olarak çok yüksek potansiyelim olduğuna inanıyorum . Yeteneklerimi göstermem gerek. Dolayısıyla Galatasaray benim için yepyeni bir başlangıç. Elimden geleni yapacağım ki kendi potansiyelimi ortaya çıkarabileyim, kendi potansiyelimi görebileyim.''

30.01.2010


 

Dos Santos..

GÜVEN ARDAHAN - [email protected]

Galatasaray transfer şovuna Haldun Üstünel liderliğinde devam ediyor. Önce Neill, sonra Jo şimdi Dos Santos. Özellikle Jo ve Dos Santos'un gelmeleri Türk futbolunun geliştiğinin bir işaretidir Jo 23, Dos Santos ise 21 yaşında. Çok değil bundan 45 sene önce Avrupa'da isim yapmış oyuncular Türkiye'ye 30'undan önce gelmezlerdi, Türkiye'yi emekliler ülkesi olarak görürlerdi. Peki transferlerdeki başarının sırrı ne? Bana göre başarısının sırrı Haldun Üstünel'den çok Rijkaarddır. Dikkat edin, Galatasaray'a transfer olan futbolcu ilk demecinde "Benim için Rijkaardla çalışmak büyük bir fırsat" diyor.

Genç Dos Santosu Barcelona'da oynarken izledim. Özellikle sağ açıkta oynamayı çok seviyor. İnanılmaz derecede teknik ve suratli. Messi tarzı bir oyun sergiliyor. Kısacası Arda'dan tek bi farkı var; Arda yürüyerek çalım atıyor, Satos koşarak. Bir diğer genç yıldız Jo uzun boyuna rağmen atletik bir oyuncu. Uzun boyunuda çok iyi kullanıyor. Mükemmel sol ayağa sahip. Bir forvet olarak aranan bütün özellikler mevcut.

Ayrıca yedek kaleci Ufuk çok yetenekli. Bunu son Ankaragücü maçında ispatladı. Ufuk ligin ikinci yarısında daha çok görev alırsa Galatasaray en büyük transferlerinden birini yapmış olur.

30.01.2010


 

Trabzonspor yeni yıla iyi başladı

TRABZONSPOR teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yeni yıla iyi bir başlangıç yaptı.

Bordo-mavililer, 2010 yılında 1'i lig, 3'ü Ziraat Türkiye Kupası maçı olmak üzere oynadığı 4 karşılaşmada, sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Karadeniz ekibi, bu maçlarda 13 gol atarken kalesinde sadece 2 golyedi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda, sahasında Denizli Belediyespor'u 6-0, Orduspor'u 2-1, deplasmanda ise Ankaragücü'nü 2-0 mağlup etti. Ligin ikinci yarısının ilk haftasında ise Sivasspor'u sahasında 3-1'lik sonuçla geçti. Kupada aldığı sonuçlarla Galatasaray'ın ardından 9 puanla grup ikincisi olarak çeyrek finale yükselen bordo-mavililer, lige de 3 puanlı bir başlangıç yapmış oldu.

UMUT BULUT BOŞ GEÇMEDİ

Trabzonspor'da ligin ilk yarısındaki 17 resmi maçta 4 gol atabilen Umut Bulut, yeni yıldaki 4 maçta 7 gol attı. Umut Bulut, 2010 yılında ilk olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bordo-mavili takımın Denizli Belediyespor'u 6-0 yendiği maçta 3 gol kaydetti. Ardından yine kupada deplasmanda oynanan 2-0'lık Ankaragücü maçında 1 gol atan Umut Bulut, ligde Sivasspor filelerine de 2 gol gönderdi. Umut, en son Orduspor maçında da takımının galibiyet golünü atarak 4 maçta, 7 gole ulaştı.

30.01.2010


 

Trabzonspor Diyarbakır'da galibiyet arıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de Trabzonspor ile Diyarbakırspor bugün yapacakları maç ile birlikte ligde 22. kez karşı karşıya gelecek.

Diyarbakır Atatürk Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Bugüne dek iki takım arasında yapılan maçlarda bordo-mavili takımın galibiyetlerde 11-6 üstünlüğü bulunuyor. 4 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, 33 kez rakip fileleri havalandırırken kalesinde 19 gol gördü. Bu sezon ligin ikinci haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan maçı Diyarbakırspor 2-1'lik sonuçla kazanmıştı.

30.01.2010


 

Fenerbahçe-Lille maçının bilet fiyatları belli oldu

FENERBAHÇE'NİN, UEFA Avrupa Ligi'nde 25 Şubat Perşembe günü İstanbul'da Fransız temsilcisi Lille ile yapacağı 2. tur rövanş maçının bilet fiyatları belli oldu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 22.05'de başlayacak maç için biletler, 07 Şubat'a dek kongre üyeleri ve Fenerbahçe Taraftar Kart sahiplerine, 8 Şubat itibariyle de genel satışa açılacak. Maç için belirlenen bilet fiyatları şöyle: Türk Telekom ve Migros kale arkası tribünü: 44 TL, Fenerium Üst H-I Blok: 88 TL, Fenerium Üst C-D-F-G Blok: 110 TL, Fenerium Alt G Blok: 165 TL, Fenerium Alt B-F Blok: 215 TL, Fenerium Alt C-E Blok: 255 TL, Fenerium Alt D Blok: 265 TL.

30.01.2010


 

Toronto, New York'u Hidayet'le devirdi

MİLLİ Basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun da formasını giydiği Toronto Raptors, New York Knicks'i deplasmanda 106-104 mağlup etti.

Türkoğlu karşılaşmada 26 sayı, 11 ribaunt ve 2 asist ile oynayarak ''double-double''yaptı ve Kanada ekibini deplasmanda galibiyete taşıdı. Sezonun en yüksek sayısına ulaşan Hido, karşılaşmada iki tane de smaç yaptı. Hidayet mücadelede 34 dakika 40 saniye süre aldı. Madison Square Garden'da oynanan mücadele sonrası soyunma odasında açıklamalarda bulunan Türkoğlu, geçen seneki performansından uzak olduğunu söyledi. İlk kez yüksek bir sayıya ulaşarak moral bulduğunu kaydeden Hido, galibiyette oynadığı rolün de mutluluk verdiğini ifade etti.

30.01.2010


 

Fatih Akyel son anda transferden vazgeçti

Galatasaray'ın eski oyuncu Fatih Akyel, Almanya 6. Futbol Ligi takımlarından KFC Uerdingen'e transfer olmaktan son anda vazgeçti.

KFC Uerdingen kulübünün resmi internet sayfasında yer alan açıklamada, Fatih'in transferi için tüm hazırlıkların yapıldığı ve tüm noktalarda anlaşma sağlandığı, ancak Fatih'in dün akşam transferden vazgeçtiği belirtildi.

30.01.2010


 

28. Vehbi Emre Güreşleri bugün Bağcılar'da başlıyor

28. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası, yarın İstanbul'da başlayacak.

Organizasyonun tanıtım toplantısı, Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, başkan vekili Ercan Yıldız ile İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar'ın katılımıyla Akgün Otel'de yapıldı. Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde iki gün sürecek organizasyona 18 ülkeden yaklaşık 170 sporcunun katılacağı belirtilirken, Türkiye'nin, aralarında Nazmi Avluca, Selçuk Çebi, Rıza Kayaalp gibi şampiyon isimlerin de bulunduğu 63 sporcu ile mücadele edeceği bildirildi. Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, 2010 yılında İstanbul'un güreş ile harmanlanacağını belirterek, ''28. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası'nı bu hafta sonu İstanbul'da yapacağız. 38. Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası da 12-14 Şubat tarihlerinde yine İstanbul'da düzenlenecek" dedi.

30.01.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BU HAFTA

30 Ocak Cumartesi:

14.00 İstanbul B.B-Kasımpaşa (Atatürk Olimpiyat)

19.00 Diyarbakırspor-Trabzonspor ( Atatürk)

31 Ocak Pazar:

14.00 Manisaspor-Ankaragücü (Manisa 19 Mayıs)

14.00 Bursaspor-Eskişehirspor (Bursa Atatürk)

14.00 Gaziantepspor-Kayserispor (Kamil Ocak)

15.00 Sivasspor-Fenerbahçe (Sivas 4 Eylül)

19.00 Denizlispor-Galatasaray (Denizli Atatürk)

30.01.2010


 

BANK ASYA 1. LİGDE BU HAFTA

Bugün:

13.30 Çaykur Rizespor-Adanaspor (Yeni Rize Şehir)

31 Ocak Pazar:

13.30 Mersin İdmanyurdu-Samsun (Tevfik Sırrı Gür)

13.30 Kocaelispor-Bolu (İsmetpaşa-Seyircisiz)

13.30 Hacettepe-Bucaspor (Cebeci İnönü)

13.30 Karşıyaka-Giresunspor (İzmir Alsancak)

13.30 Konyaspor-Dardanelspor (Atatürk)

13.30 Kartalspor-Kayseri Erciyes (Kartal İlçe)

13.30 Orduspor-Gaziantep B.B. (Ordu 19 Eylül)

1 Şubat Pazartesi:

20.00 Karabük-Altay (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)

30.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl