04 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Mescidsiz okul kalmasın

Türkİye’nİn gündemine oturan açılım tartışmalarına ‘Şuurlu Öğretmenler Derneği’ de katılarak okullarda mescid açılımı istedi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir, namaz kılan öğrenciler için okullarda mescid açılımı istediklerini belirtti. Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Aydemir, açılım kapsamında liselerde din derslerinin bir saatten iki saate çıkarılmasını, millî ve manevî değerlerin ön plana çıkarılmasını beklediklerini anlattı.

İslâm dininin bir bütün olarak anlatılması gerektiğini ifade eden Aydemir; “Biz Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak millî eğitimin, adı ile örtüşecek bir şekilde hizmet etmesini istiyoruz. 1980 öncesi ve sonrası gelişen maneviyatsızlık ve seviyeden mahrum egoist düşüncelerden uzak olunması gerektiğini düşünüyoruz. Liselerdeki din derslerinin bir saatten iki saate çıkarılmasını, İslâm dininin bir bütün olarak anlatılmasını istiyoruz. Ahlaki boyutun daha da ön plana çıkarılarak anlatılmasını istiyoruz. Okullarımızda mescid açılmasını istiyoruz. Namaz kılan çocuklarımızın üzerinde bir baskı oluyor, o baskının kaldırılarak çocukların daha da rahat etmesi için biz de açılımlar çerçevesinde mescid açılmasını istiyoruz. Ayrıca, Kur’ân-ı Kerim derslerinin seçmeli ders olarak yapılmasını istiyoruz. Çocuklarımızın yaz tatiline girmeden önce Kur’ân-ı Kerim’i öğrenmelerini istiyoruz. Başını örtmek isteyen kız çocuklarımızın baş örtülerinin serbest bırakılmasını istiyoruz. En önemlisi bu isteklerim.

MANEVîYATLARINI GELİŞTİRMELİYİZ

ÇocuklarIn, Allah’ın insanlara hediyesi ve emaneti olduğunu söyleyen Aydemir, “Onları teknoloji ve bilime hazırlamalıyız. Günümüzde teknoloji baskısı çok. İnternet kafeler ya da bu tür sohbet amaçlı kahvehaneler ne kadar sağlıklı, onu iyice araştırmak şarttır. Bu ortamlardaki olaylar çocuklarımızın davranışlarını olumsuz etkileyebilir. Bilim ve teknoloji çağını yakalamak önemli ve çocuklarımızı bu çağa göre yetiştirmek daha da önemli. Hz. Ali’nin dediği gibi çocuklarımızı kendi zamanımıza göre değil onların zamanına göre yetiştirmeliyiz. Çocuklarımızı ruhi yapılanma ve maneviyatla doldurmalıyız. Artık bu, sokaklara yansıyor. Onları verimli ve olumlu hale getirmek suretiyle maneviyatlarını geliştirmeliyiz. Çocuklarımızın arkadaş çevrelerini iyi takip etmeli ve ailelerini çok yakından tanıyıp kontrol etmeliyiz” diye konuştu.

04.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Albaya yeniden tutuklama kararı

  KESİNTİSİZ BİR DARBE DÜZENİNİ YAŞIYORUZ

  Eski DTP’li Türk ve Tuğluk talimatla ifade verdi

  Orduda, suç ve suçlular varsa gereği yapılmalı

  Özdabak’a dâvâ

  Habur Kapısı’nda kazı başlatıldı

  “Balyoz Planı’’na bir suç duyurusu daha

  Sivil kontrol şart

  Hükümet çetelere karşı kararlı olmalı

  Bağış: Raporu çok ciddiye almayalım

  Hısarcıklıoğlu: Bu elbise bize artık dar geliyor

  Meclis Genel Kurulunda kavga çıktı

  Eski Bakan Emasya Protokolünü savundu

  Nabucco istediğimiz şekilde ilerliyor

  SOĞUK VE KAR GERİ DÖNDÜ

  Nalbantlık mesleği yok oluyor

  Konuşa konuşa açık kalp ameliyatı oldu

  22 yıl sonra elektrikle tanıştılar

  Hakkâri Valiliği, terör zararlarını ödüyor

  Osmaniye’de 145 kilo esrar ele geçirildi

  Eyüp Sultan Camii'ne yenileme

  Mescidsiz okul kalmasın

  KANSER DÜŞMANI, SAĞLIK DOSTU: GÜL

  Meyve-sebze tüketimi kanseri önlüyor

  Şanlıurfa kitap okumayı sevdi

  Fabrika gibi halk eğitim merkezi

  Bağımlının çocuğu da risk altında

  YÖK Genel Kurulu bugün toplanacak

  İzmir’de ‘Evlilik Okulu’ açıldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl