04 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

SOĞUK VE KAR GERİ DÖNDÜ

İZMİR'DE etkisini gösteren yağmur, önceki gece şehrin çevresindeki yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.

Gece saatlerinde Bornova ilçesine bağlı Çiçekliköy, Beşyol Köyü ve Evka 4 gibi semtlerine yılın ilk karı yağdı. Vatandaşlar kar özlemlerini giderirken yetkililer yollarda tuzlama çalışması yaptı.

KAR VE FIRTINA ÇORLU'YU ESİR ALDI

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde kar ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yollar kapanma noktasına geldi. Sürücüler araç kullanmakta güçlük çekiyor. Araç sürücüleri zincir takmaları konusunda uyarılırken, görevli polis memurları tarafından sıkı denetim yapılarak zincirsiz araç kullanan şahıslara ceza kesileceği ve araçlarının trafiğe çıkmasının engelleneceği uyarısı yapılıyor. Fırtına sebebiyle soba kullanan aileler de uyarılıyor. Kömür kullanan ailelere yatmadan önce mutlaka sobalarını kontrol etmeleri uyarısında bulunuldu.

İSTANBUL'DA SEYİRLİK MANZARALAR

İstanbul’da etkili olan kar yağışı, tarihî ve turistik yerlerin güzelliğine güzellik kattı. İstanbul’u beyaza bürüyen kar, turistik yerlerde seyrine doyum olmaz görüntüler ortaya çıkardı. İstanbul’da fırtına şeklinde yağan kar, sabaha kadar aralıksız devam etti. Akşam saatlerinde İstanbullulara zor anlar yaşatan kar tipi şeklinde etkili oldu. Beyaza bürünen İstanbul’un tarihî ve turistik yerlerinde seyirlik görüntüler ortaya çıktı. Köprülerde araç kuyruğu son yılların en karlı kışını yaşayan İstanbul, yeniden karlı havanın etkisi altına girdi. Birkaç gün aradan sonra fırtına şeklinde yağan kar, İstanbullulara zor anlar yaşattı. Mesai bitiminde bastıran kar, trafikte yoğunluğun oluşmasına sebep oldu. Özellikle, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü ile Boğaziçi Köprüsü’ne giden TEM Karayolu ile D-100 Karayolu’nda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Köprülerdeki yoğunluk gece yarısına kadar sürdü. Trafikte bekleyen sürücüler, sinirlerin gerilmesiyle birlikte zaman zaman aralarında tartıştı.

MAHSUR KALANLARI BELEDİYE KURTARDI

Edremit-Yenice kara yolunda yaklaşık 5 saat mahsur kaldıkları bildirilen 91 kişi, Edremit Belediyesi ve Karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı. Alınan bilgiye göre, etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden Balıkesir’in Edremit ilçesi ile Çanakkale’nin Yenice ilçesi arasında, 1 otobüs, 3 otomobil, 1 minibüs ve 2 kamyon mahsur kaldı. Otobüs yolcularının, 112 Acil ekiplerini arayarak yardım istemesi üzerine, bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Araçlarında mahsur kalan 13’ü çocuk 91 kişi, yaklaşık 5 saat sonra kurtarıldı.

DENİZ YİNE BUZ TUTTU

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle, iç limanda bulunan denizin üzerinde buz parçaları oluştu. Poyraz ile birlikte etkili olan kar yağışından dolayı, Eceabat-Gelibolu ve Gelibolu-Keşan kara yollarında buzlanmalar meydana geldi. Şehir içi yollarda da buzlanma oluşurken, zinciri bulunmayan çok sayıda araç trafikte kaldı.

Aynı yerde, geçtiğimiz hafta etkili olan soğukların ardından da denizin yüzeyi buz tutmuştu.

Tipi ve sis sebebiyle Bolu Dağı'nda ulaşım aksıyor

DÜZCE D 100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde kar yağışı, tipi ve sis, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler bölgesinde kar yağışı ve tipi sebebiyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Karayollarının yoğun çabasına rağmen, sis ile birlikte tipinin etkili olmasından dolayı bölgede yol tamamen karla kaplandı. Kaynaşlı Bölge Trafik İstasyon Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından D 100 Karayolu Bolu Dağı Kaynaşlı çıkışından itibaren tek çeker TIR’ların zincirsiz geçişine izin verilmiyor. D 655 karayolunun Kabalak ve Hiçiz Rampası mevkiinde tipi ve sis sebebiyle, Boğaziçi beldesi mevkiinden itibaren hiçbir araç zincirsiz olarak Zonguldak istikametine gönderilmiyor. Düzce Şehir merkezinde 15 cm’ye ulaşan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 35 cm’yi buluyor.

Yağış ve fırtına uyarısı

TÜRKİYE'NİN en önemli kayak merkezlerinden Uludağ’da etkisini sürdüren yağış sebebiyle kar kalınlığı 2.10 metreye ulaştı. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, yarıyıl tatili sebebiyle büyük bir yoğunluğun yaşandığı Uludağ’da, bir kaç gündür devam eden kar yağışının, etkisini arttırarak devam etmesi bekleniyor. Yağış sebebiyle oteller bölgesinde kar kalınlığı 210 santimetreye çıktı.

BURSA'DA 181 KÖY YOLU KAPANDI

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Bursa’nın Orhaneli, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Kestel, Orhangazi, Gürsu gibi ilçelerinde toplam 181 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler greyderler ve kar bıçaklı kamyonlarla köy yollarının açılması için çalışıyor. Meteoroloji yetkilileri, şehir merkezinde 10 santimetreyi bulan kar yağışının bugün de etkili olacağını, -1 dereceye düşen hava sıcaklığının da -5 dereceye inebileceğini belirtiyor.

Meteoroloji, Doğu Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun güney batısında kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye’nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz (Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş), Doğu Anadolu’nun güney ve batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkâri), Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Sivas, Kayseri, Niğde, Karaman, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiği bildirildi.

04.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Albaya yeniden tutuklama kararı

  KESİNTİSİZ BİR DARBE DÜZENİNİ YAŞIYORUZ

  Eski DTP’li Türk ve Tuğluk talimatla ifade verdi

  Orduda, suç ve suçlular varsa gereği yapılmalı

  Özdabak’a dâvâ

  Habur Kapısı’nda kazı başlatıldı

  “Balyoz Planı’’na bir suç duyurusu daha

  Sivil kontrol şart

  Hükümet çetelere karşı kararlı olmalı

  Bağış: Raporu çok ciddiye almayalım

  Hısarcıklıoğlu: Bu elbise bize artık dar geliyor

  Meclis Genel Kurulunda kavga çıktı

  Eski Bakan Emasya Protokolünü savundu

  Nabucco istediğimiz şekilde ilerliyor

  SOĞUK VE KAR GERİ DÖNDÜ

  Nalbantlık mesleği yok oluyor

  Konuşa konuşa açık kalp ameliyatı oldu

  22 yıl sonra elektrikle tanıştılar

  Hakkâri Valiliği, terör zararlarını ödüyor

  Osmaniye’de 145 kilo esrar ele geçirildi

  Eyüp Sultan Camii'ne yenileme

  Mescidsiz okul kalmasın

  KANSER DÜŞMANI, SAĞLIK DOSTU: GÜL

  Meyve-sebze tüketimi kanseri önlüyor

  Şanlıurfa kitap okumayı sevdi

  Fabrika gibi halk eğitim merkezi

  Bağımlının çocuğu da risk altında

  YÖK Genel Kurulu bugün toplanacak

  İzmir’de ‘Evlilik Okulu’ açıldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl