05 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Basına soruşturma kıskacı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, basın özgürlüğü, âdil yargılamayı etkileme, özel hayatın ve soruşturmanın gizliliğini ihlâl gibi konuları konuşup tartışmak için düzenlediği çalışma toplantısında, TCK’nın 285. maddesine dayanılarak basına son iki yılda 4100’den fazla soruşturma açılmasının, basın özgürlüğünü kısıtladığı belirtildi.

Basına son 2 yılda 4 binden fazla soruşturma

TCK'NIN 285. maddesine dayanarak basın aleyhine son iki yılda açılan 4 bin 100’den fazla soruşturma açılmasının, basın özgürlüğünü kısıtladığı kanaatini güçlendirdiği ifade edildi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, basın özgürlüğü, adil yargılamayı etkileme, özel hayatın ve soruşturmanın gizliliğini ihlal gibi konuların konuşulduğu bir çalışma toplantısında, medya kuruluşları ve meslek örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, çalışma toplantısında, Adalet Bakanlığınca yürütülen mevzuat çalışmaları kapsamında, basın özgürlüğü, adil yargılamayı etkileme, özel hayatın ve soruşturmanın gizliliğini ihlal gibi konular başta olmak üzere basın-yayınla ilgili bazı kanun maddelerinde değişiklikler yapılmakta olduğunu söyledi. Bakan Ergin, “Basın özgürlüğü ile müeyyidelerin yetersiz ve caydırıcı olduğu yönünde görüşlerle birlikte, diğer taraftan ‘basın sindiriliyor’ denildiğini ve buna bir çözüm yolunda fikir ve görüşleri almak için burada bulunuyoruz” dedi. Bu bağlamda medyayı yakından ilgilendiren TCK’nın 132., 133., 134., 285. ve 288. maddeleri gibi maddeler hakkında temsilcilerden görüşleri istendi. Görüşlerin bildirlmesi öncesinde bazı istatistiklerle ilgili maddelerden açılan soruşturma sayısı ve sonuçları hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda ilk sözü alan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, yasalar yapılırken ince eleyip sık dokumanın gerektiğini belirterekAİHM’deki basın özgürlüğü ile bizdeki özgürlük tanımını çeliştiğini ve bu çelişkinin çözülmesinin lüzumunu ifade etti. Toplantıda dikkat çekici bir nokta olarak, son iki yılda 285. madde kapsamında gazetecilere 4100’ün üzerinde soruşturma açılmasının “basın özgürlüğü”nü kısıtlandığı kanaatinin güçlenmesine sebep olduğu ifade edildi. Basın Konseyi okuyucu Temsilcisi Turgut Kazan da AİHM kararlarını özel hayatın ve masumiyetin korunması noktasında bize ışık tutacağını kaydetti. Medya kuruluşları ve meslek örgütleri ile yapılan çalışma toplantısı öğle yemeği ile sona erdi.

RECEP BOZDAĞ

05.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Çalışanlar iş bıraktı

  13 YIL SONRA KALDIRILDI

  Cahiliye vahşeti

  Demokrasi için yürüdüler

  Basına soruşturma kıskacı

  YÖK’ten sağlıkçıları sevindirecek karar

  Erdoğan, Batı Trakya heyetini kabul etti

  Temyiz sistemi adaleti geciktiriyor

  Habur Kapısı’ndaki kazıya ara verildi

  “Peygamberimize iftira atanları lânetliyoruz”

  Bağış’tan AB sürecinde Türkiye modeli vurgusu

  'Mesai dışı poliklinik uygulaması' başlatılıyor

  İnternet üzerinden ses iletişimi yaygınlaşacak

  Uyuşturucu batağındaki gençlere yardım eli

  TRT ile Suriye işbirliği

  İlâç Takip Sistemi işliyor

  Din hanesi isteğe bırakılmalı

  Çanakkale'ye köprü için ilk güzergâh belirlendi

  SOĞUKTA SALEP İÇİLİR

  Dumansız hava yasası halk için

  Gürbulak’ta tır kuyruğu 7 kilometreyi aştı

  Kadın şoförlerin sayısı arttı

  Aç kurtlar sürüye saldırdı

  Sokak hayvanlarına mikroçipli takip

  Isparta’ya engelliler çarşısı

  Emiruşağı Avşarobası oldu

  Dişçiden korkanlara müjde

  Evde sunulan sağlık hizmetleri genişliyor

  Mardin, 2011 yılında doğalgaza kavuşuyor

  Sıcaklık doğuda azalacak, batı bölgelerinde artacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl