05 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Çanakkale'ye köprü için ilk güzergâh belirlendi

KARAYOLLARI Genel Müdürü Cahit Turhan, Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu Projesi kapsamında Çanakkale Boğazı’na inşa edilecek köprü için belirlenen ilk güzergâhın Sarıçay-Kilitbahir olduğunu belirterek, ‘’Burada Kültür ve Tabiat Varlıkları ile ilgili konular var. Köprü sağa, sola bir miktar kayabilir’’ dedi.

Turhan, Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu Projesinde proje ve fizibilite çalışmalarını tamamlayacaklarını ve bu yıl ihaleye çıkacaklarını hatırlattı.

Projenin, özellikle Ege, Akdeniz ve Güney Marmara bölgeleri ile Kuzey Marmara ve Avrupa ülkeleriyle kesintisiz karayolu ulaşımı sağlayacağını ifade eden Turhan, proje kapsamında Çanakkale Boğazı’na inşa edilecek köprüye ilişkin şunları kaydetti: ‘’Çanakkale’de inşa edilecek köprü için ilk tesbit ettiğimiz güzergâh Sarıçay-Kilitbahir. Burada çevre ile ilgili, SİT alanlarıyla ilgili, Kültür ve Tabiat Varlıkları ile ilgili konular var. Bunları artık önümüzdeki günlerde netleştireceğiz. Köprü sağa, sola bir miktar kayabilir. 2x3 şeritli köprünün uzunluğu, ilk tesbitlere göre 1450 metre civarında olacak. Tabiî yerinde kayma olursa boyu da bir miktar artıp azalabilir.’’

Projenin tahmini maliyetinin 4,5 milyar dolar olduğunu kaydeden Turhan, yolun yaklaşık 433 kilometre uzunluğunda olacağını bildirdi. İstanbul’un batısında, Trakya’daki yerleşimlerin iç bölgelerle ulaşımını bu güzergâh üzerinden sağlamayı düşündüklerini ifade eden Turhan, bunun, köprülerin yoğun trafiğini dengeleyeceğini söyledi.

İZMİT KÖRFEZ GEÇİŞİ

Turhan, İzmit Körfez Geçişi ve Bursa-Balıkesir-İzmir Otoyolu ihalesinde mukavele taslağına ilişkin revize işlemleri için Maliye Bakanlığı, DPT ve Hazine Müsteşarlığının görüşlerinin alınmasında son aşamaya gelindiğini kaydetti. Projenin özüne, sözleşmenin ruhuna dokunulmaması gerektiğini vurgulayan Turhan, bu çalışmaların ihaleyi kazanan konsorsiyumla ortaklaşa yürütüldüğünü belirtti.

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ

Karayolları Genel Müdürü Turhan, İstanbul Boğazı’na inşa edilmesi planlanan üçüncü köprünün geçeceği yerin coğrafî yapısı, tarihî ve tabiî değerler dikkate alınarak, çevre ile uyumlu ve mevcut sistemlerle entegre olması gerektiğini söyledi. Üçüncü köprü için üzerinde durulan güzergâhların ‘’Beykoz-Tarabya’’ ve ‘’Sarıyer-Yuşa Tepesi’’ olduğunu belirten Turhan, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin kararı doğrultusunda bu güzergâhlardan birinin imar planlarına işleneceğini söyledi.

05.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Çalışanlar iş bıraktı

  13 YIL SONRA KALDIRILDI

  Cahiliye vahşeti

  Demokrasi için yürüdüler

  Basına soruşturma kıskacı

  YÖK’ten sağlıkçıları sevindirecek karar

  Erdoğan, Batı Trakya heyetini kabul etti

  Temyiz sistemi adaleti geciktiriyor

  Habur Kapısı’ndaki kazıya ara verildi

  “Peygamberimize iftira atanları lânetliyoruz”

  Bağış’tan AB sürecinde Türkiye modeli vurgusu

  'Mesai dışı poliklinik uygulaması' başlatılıyor

  İnternet üzerinden ses iletişimi yaygınlaşacak

  Uyuşturucu batağındaki gençlere yardım eli

  TRT ile Suriye işbirliği

  İlâç Takip Sistemi işliyor

  Din hanesi isteğe bırakılmalı

  Çanakkale'ye köprü için ilk güzergâh belirlendi

  SOĞUKTA SALEP İÇİLİR

  Dumansız hava yasası halk için

  Gürbulak’ta tır kuyruğu 7 kilometreyi aştı

  Kadın şoförlerin sayısı arttı

  Aç kurtlar sürüye saldırdı

  Sokak hayvanlarına mikroçipli takip

  Isparta’ya engelliler çarşısı

  Emiruşağı Avşarobası oldu

  Dişçiden korkanlara müjde

  Evde sunulan sağlık hizmetleri genişliyor

  Mardin, 2011 yılında doğalgaza kavuşuyor

  Sıcaklık doğuda azalacak, batı bölgelerinde artacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl