10 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

TOBB: Sorunlara değil çözümlere odaklanın

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2009 yılının ekonomik anlamda olumsuz geçtiğini belirterek, ‘’Şimdi kısır siyasî çekişmeleri bırakıp, iş ve aş üzerinde konuşma zamanıdır.

Sorunlar üzerine değil, çözümler üzerine odaklanma zamanıdır’’ dedi.

Hisarcıklıoğlu, Kayseri Ticaret Odasının 3 ayda bir yayımlanan dergisinde yer alan yazısında, 2009 yılında ekonomik alanda yaşanan olumsuzlukları rakamlarla anlattı.

2009 yılının ilk 9 ayında Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın yüzde 8,4 oranında küçüldüğünü bildiren Hisarcıklıoğlu, ‘’2009 yılı küresel iktisadi krizin de etkisiyle Türkiye ekonomisinde 7 yıla yakın devam eden kesintisiz büyüme sürecinin son bulduğu, üretim, yatırım, istihdam ve gelir dağılımının büyük ölçüde olumsuz etkilendiği bir yıl oldu’’ dedi.

2009 yılında sektörel bazda imalat sanayinin yüzde 12,4, ticaretin yüzde 16,3 ve inşaatın yüzde 19,5 gerilediğini, tarım sektörünün ise olumlu iklim şartları sayesinde yüzde 3,2 büyüdüğünü kaydeden Hisarcıklıoğlu, istihdam oranlarının da düştüğünü, 2008 ve 2009 eylül ayları karşılaştırmasına göre resmî işsiz sayısının 800 bin kişi arttığını dile getirdi.

2010’DAN BEKLENTİLER

Son dönemde yaşanan olumlu gelişmeler dolayısıyla Türkiye’nin kredi notu görünümünün iyileştirildiğini bildiren Hisarcıklıoğlu, kredi notu iyileşse de ekonomik faaliyetlerde göze çarpan bir canlanma yaşanmadığını, bu sebeple Türkiye’nin ilginç bir dönemde bulunduğunu vurguladı.

Ekonomideki olumsuzluğun giderilmesi için vakit kaybedilmeden tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, ‘’Zor geçen 2009’ un ardından 2010 yılı, hem reel sektör şirketlerinin, hem de malî sistemin dayanma gücünün sınandığı bir yıl olacaktır. Ekonomi yönetiminin bugünden alacağı tedbirlerle bu dayanma gücü arttırılabilir. Zaman proaktif düşünme ve alınacak tedbirleri konuşma zamanıdır. Geç tedbir güç tedbir doğurur’’ şeklinde görüş bildirdi.

10.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  TOBB: Sorunlara değil çözümlere odaklanın

  Besiciler hayvanları elde tutuyor

  Kırmızı et üreticileri ithal ete karşı

  İTHALATIN HABERİ BİLE FİYATLARI DÜŞÜRÜR

  AMPD: Ekonomi olumsuz etkilenir

  Serbest bölgelere ihracat atağı

  Asılsız ihbarlardan Maliye de payını aldı

  Soğuk, sebze meyve fiyatlarını katladı

  Alıcı da satıcı da uyanık

  Mortgage’de erken ödeme Anayasaya aykırı iddiası

  Toyota diğer hibrid araçları da çağırıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl