10 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Zirvede işler karıştı

G.Saray, Eskişehir'de ummadığı bir yenilgi aldı. Çünkü geçen hafta G.Saray sezon başından bu yana en uyumlu ve ritimli futbolunu ortaya koymuştu. Ama gel gör ki, o G.Saray'dan sahada eser yoktu. İlk yarıda nispeten oyunun kontrolü G.Saray'daydı. Ama Mehmet Topal ve hakem Bülent Yıldırım iş birliği devrenin bir farklı yenik kapanamsı sonucunu durdurdu. Hakem Koray'ın topu elle almasını göremeyerek, topu Koray'a veren Mehmet Topal' ı da yaktı bir anlamda. Bülent Yıldırım'ın ilk yarıda da ceza sahası önünde yine bir elle oynamayı görmemesi, "hentbol" maçı hakemiymiş intibaını uyandırdı. Ayrıca Santos' un düşürülmesi de penaltı değildi.

Hakemin hatalarını bir tarafa bırakacak olursak, G.Saray oyunu kontrolünde tutma becerisini yediği ilk gole kadar sürdürebildi. Bu süre zarfında sadece Elano'nun nefis ara pasına Jo'nun dışarı attığı pozisyonun olduğunu söyleyebiliriz. İkinci yarının başında yenilen gol bu maçın kaybedilişinin mührü oldu. Bu oyunla G.Saray'ın iki farktan oyunu çevirmesi mümkün değildi. Özellikle ikinci yarıda G.Saray' da iyi oynayan oyuncu neredeysa yoktu. Mehmet Topal G.Saray'ın oyuncusu olmadığını daha öncede yazmıştım. Buna artık miadını doldurmuş Ayhan, pas kapasitesine son zamanlarda üst düzey formsuzluğunuda eklediğimiz Servet gibi oyuncularıda ekleyebiliriz. Çünkü Reijkaard'ın oynatmak istediği oyun anlayışında bu tip oyuncuların forma giymeleri zor.

Sürekli pas yapma trafiğine bu oyuncular ayak uyduramıyor. Gücün yanında, teknik kapasiteninde iyi olması gerekli. Mehmet Topal G.Saray'da olan topu rakibe vererek bu yenilginin baş aktörü oldu. Servet'in yediği çalımlara akıl sır ermiyor. İkinci golde vücudunu kullanarak rakibi engelleyeceğine arkasını dönmesi çok acemice. Servet Avrupa liginden elenirkende Forlan'dan benzer çalım yiyerek elenmeye sebep olmuştu.

Bu mağlubiyet ligin üst tarafının yeniden karışmasına ve şampiyonluk yarışının yeni bir ivme kazanmasına sebep olacak. Avantajlı konumunu sürdüremeyen G.Saray'ın kadro yapısının, bu sezon böyle gideceği belli oluyor. Geçen hafta şampiyonluk için umut tazeleyen G.Saray, yeniden flu bir havaya girdi. Bu havanın berraklaşma süreciyse A.Gücü,Trabzon ve F.Bahçe maçları.

SAİD OKUR [email protected].

10.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ŞAMPİYON KİM OLACAK?

  Zirvede dengeler bugün değişebilir

  RİJKAARD: TAKIM YORGUN

  Trabzonspor'da Onur kaleye iyice ısındı

  F.Bahçe'de bilet fiyatlarında indirim

  Okçuların hedefinde Topkapı Sarayı var

  Zirvede işler karıştı

  Herkes iddialı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl