16 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

“HUKUKA SAYGI” SÖYLEMLERİYLE BAĞDAŞMIYOR

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un, kısa süre önce Habertürk, sonra da Milliyet ve Hürriyet gazetelerine kurmaylarıyla birlikte verdiği özel beyanatlarda, muvazzaf veya emekli komutanlarla ilgili olarak devam etmekte olan yargı sürecine müdahale anlamına gelecek mesajlar vermesi eleştiriliyor ve bu tür beyanların “hukuka saygı” söylemleriyle bağdaşmadığına dikkat çekiliyor.

“BİZDE SİLÂH ARKADAŞLIĞI MEZARA KADAR SÜRER”

Karargâha çağırdığı Milliyet gazetesi yazarı Fikret Bila'ya, “Bizde silâh arkadaşlığı mezara kadar sürer” diyen Başbuğ, Jandarma Genel Komutanı Org. Işık Koşaner'le birlikte yine karargâhta görüştüğü Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'na da Erzincan iddianamesinde bir numaralı sanık olarak gösterilen 3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk için “Arkasındayız” dedi.

AKREDİTE BASIN İLE YARGIYA MÜDAHALE

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, bazı gazetelere beyanatlar vermesi eleştiriliyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ’un, kısa süre önce Habertürk, sonra da Milliyet ve Hürriyet gazetelerine kurmaylarıyla birlikte verdiği özel beyanatlarda, muvazzaf veya emekli komutanlarla ilgili olarak devam etmekte olan yargı sürecine müdahale anlamına gelecek mesajlar vermesi eleştiriliyor ve bu tür beyanların “hukuka saygı” söylemleriyle bağdaşmadığına dikkat çekiliyor.

“SİLÂH ARKADAŞLIĞI

MEZARA KADAR SÜRER”

Orgeneral Başbuğ, Karargâha çağırdığı Milliyet gazetesi yazarı Fikret Bila’ya, silâh arkadaşlığının mezara kadar sürdüğünü belirterek, şunları söyledi. “Bizde silah arkadaşlığı kavramı vardır. Silah arkadaşlığı demek erden orgenerale kadar bir bütündür. Silah arkadaşlığında derecelere göre farklılık yok. Dolayısıyla bizim emeklilerimiz olsun, muvazzaf personelimiz olsun bunların arasında görev ve rütbe farklılıklarına muvazzaf ya da emekli olmasına göre farklılık yapılmaz, mümkün değil. Hepsinin sorunu ve üzüntüleri bizim sorunumuz ve üzüntümüzdür. Ve ayrıca da ben bunun bir sorumluluk yüklediğinin de bilinci altındayım burada. Bu nedenlerle daha fazla detaya girmem tabii ki doğru değil.”

“SALDARAY BERK’İN ARKASINDAYIZ”

Başbuğ, Jandarma Genel Komutanı Org. Işık Koşaner’le birlikte yine karargâhta görüştüğü Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’na da “Ergenekon Terör Örgütü’nün Erzincan yapılanmasının yöneticisi olarak suçlanan ve Erzincan iddianamesinde bir numaralı sanık olarak gösterilen 3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk’e sahip çıktı. Başbuğ, “Bu çok ağır ve ciddi bir suçlamadır. Çok özel bir durum yaratmaktadır. Suçlanan ordu komutanı Genelkurmay Başkanı olarak bana ve Kara Kuvvetleri Komutanı’na karşı sorumlu ve bağlı olan en üst seviyedeki bir komutandır” dedi.

Her iki komutan, suçlamalara karşı çıkarık, “Tamamen gizli tanık ifadelerine dayanıldı ve askeri yetkililere bilgi verilmedi, bilgi istenmedi. Biz gerçekleri anlatıyoruz, gerçeğin arkasındayız, bu nedenle Saldıray Berk’in arkasındayız” mesajını verdi.

ERGENEKON SANIĞI

TOLON İLE SOHBET ETTİ

Bu arada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu’nda toplantı arasında emekli 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon ile görüştü. 3. Ordu Komutanı Orgeneral Berk’e destek verdiğini açıklayan Başbuğ, bir başka Ergenekon sanığı Hurşit Tolan’la da katıldığı toplantıda sohbet etti. Bu sırada foto muhabirleri ikiliyi ayrı görüntüledi.

TERÖRLE İNSAN ODAKLI MÜCADELE

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara‘da düzenlenen Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu açılışın konuştu. Başbuğ, şunları söyledi: ‘’Terörizmin küreselleşmesi, sınır aşan niteliği ülkelerin işbirliğini zorunlu kılmaktadır. Terörizm kaynağı, hedefi, amacı her ne olursa olsun hiçbir şekilde meşruluğu olmayan, insanlık dışı eylemlerin bütünüdür. Demokrasi, haklar, özgürlükler ve sorumluluklar sistemidir. Demokrasinin sunduğu fırsat alanlarını kullananlar bireylerin en temel hakkı olan yaşam hakkını hedef alan terörizm faaliyetlerini hiçbir nedenle hoş göremez. Terör ve terörizm desteklenemez, görmezlikten gelinemez. Yeri gelmişken Semavî bir din olan İslâmı, terörle özdeşleştirmenin de küresel terörizmin politik amacına hizmet edeceğini hatırlatmak isterim. Terörle mücadelenin ana hedefinin, ‘’Terör örgütünün ve destekleyicilerinin başarı umutlarının yok edilerek, terörle bir yere varılamayacağının gösterilmesi olması gerektiğini’’ ifade eden Başbuğ, ‘’Bunun yapılabilmesi, terör örgütünün elemine edilmesi, etkisiz hale getirilmesiyle olur. Terörle mücadele, insan odaklı olarak yürütülmeli, mücadele insanların kalbine ve beynine hitap etmelidir” dedi.

İSRAİL GENELKURMAY BAŞKANI ANKARA’DA

İSRAİL Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi de Bilkent Otel’de düzenlenen Sempozyuma katıldı. Orgeneral Başbuğ, sempozyuma verilen arada Aşkenazi ile bir süre sohbet etti. Aşkenazi’nin Ankara’da Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün yanı sıra Türk mevkidaşı Orgeneral İlker Başbuğ ile de görüşeceği ve İsrail’e döneceği bildirildi.


HABER - YORUM - ANALİZ
www.sentezhaber.com

16.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Balyoz’dan tahliye talebine ikinci red

  “HUKUKA SAYGI” SÖYLEMLERİYLE BAĞDAŞMIYOR

  “Türkiye’de sistem çöktü”

  İçişleri Bakanı Atalay: Türkiye normalleşiyor

  Gündem kamufle ediliyor

  Çubukçu: Hedef tüm çocuklara okul öncesi eğitim

  AB, stratejik temel hedef

  AB’nin sorunları üyeliğimizi kaçınılmaz hâle getirecek

  “Tıp Bayramı’’ yerine “Sağlık Bayramı’’

  Romanlar mutlu

  Ankara’da ulaşım ücretlerine yeni dâvâ

  BARIŞ ELÇİLERİ TÖREYİ ANLATTI

  11 yıllık husumet barış ile sonuçlandı

  Eğitim-Bir-Sen’den memurlara seminer

  Engellilere deprem eğitimi

  NAMAZ İLE DİRİLİŞE ÇAĞRI

  Kadınlara cenaze yıkama kursu veriliyor

  Rusya’da mevlid coşkusu

  St. Petersburg Camii 100. yılını doldurdu

  Rusya’da alkol yasağı genişliyor

  Ağlamanın da faydası var

  TV’yi kapatıp kitap okuyorlar

  Homeros Vadisi genişliyor

  Toplumun % 12’si yaptığı işten memnun

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl