19 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

AKSA’YA EL-HARAB DARBESİ

Mirasımız Derneği, Kudüs'te El-Harab Sinagogunun tekrar açılmasıyla ilgili açıklamasında, “Son iki yıl içerisinde, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılarla Kudüs’teki mirasımızın yok edilmesi hedeflenmektedir. Son olarak açılışı ilân edilen ‘El-Harab Sinagogu’ bu provokasyon halkalarından bir tanesidir. Bu sinagogun açılması demek, İsrail’in ‘Yahudi Tapınağı’ hayaline giden yolda bir adım daha atması demektir. Yahudi tapınağı yolunda atılan bu adım aynı zamanda Mescid-i Aksa’nın yıkılması; Kudüs’teki Müslüman varlığının son bulması ve Yahudileştirilmesi demektir” dedi.

El Aksa’ya Sinagog darbesi

İsraİl son iki yıl içerisinde, Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırılarla Kudüs’ü tamamen himayesi altına almayı hedefliyor. Son olarak açılışı ilan edilen “El-Harab Sinagogu” bu provokasyon halkalarından bir tanesidir. Bu sinagogun açılmasıylı, İsrail’in “Yahudi Tapınağı” hayaline giden yolda bir adım daha atılmış oldu. Bu adım aynı zamanda Mescid-i Aksa’nın yıkılması anlamına geliyor. Ayrıca Kudüs’teki Müslüman varlığı son bulacak ve tamamen Yahudileştirilecek.

İsrail, iddia ettiği ve gerçekliği tarih öncesi efsanelere ve uydurma hikâyelere dayanan “Yahudi Tapınağı”nın inşa sürecini, açılışını gerçekleştirdiği “El-Harab Sinagogu” ile resmen başlattı. Bu kararla bütün uluslar arası hukuku hiçe saydı.

İsrail’in Kudüs bölgesinde yaptığı gayrı meşrûluklar bunlarla sınırlı değil. En tehlikeli boyutlara ulaşanları Mescid-i Aksa’da yaptığı kazılar. Yapılan kazı çalışmaları neticesinde Mescid-i Aksa’yı, bir gecede inşa edilen sinagoglarla çepeçevre kuşatma altına almış durumda. Kudüs’ün Yahudileştirilmesi, Mescid-i Aksa’nın her tarafının sinagoglarla örülmesiyle mümkün ve bu yöndeki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Sinagog açılışıyla birlikte son birkaç gündür yaşanan saldırı ve çatışmalar, yüzlerce Kudüs’lünün tutuklanmasına sebep oldu.

Mirasımız Derneği, yaptığı açıklamada bu olayları şiddetle kınadığını belirterek, “Uluslar arası yasaları çiğneyerek hareket eden ve Birleşmiş Milletler’in aldığı kararları uygulamayan işgalci İsrail’ı kınıyor ve Yahudileştirme politikaları acilen durdurulmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.

KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA KUŞATMA ALTINDA

El-Harab Sinagogu’nun açılışından sonra, dört gündür Kudüs ve Mescid-i Aksa kuşatma altında. Adını İbranice “Hahorbama” denilen ve yıkım anlamına gelen kelimeden alan sinagogun geçtiğimiz günlerde açılmasından hemen sonra başlayan gerginlik gün geçtikçe tırmanmaya devam ediyor. İsrail Bakanlar Kurulunca 2001 yılında karara bağlanarak, 2006 yılında temelleri atılan sinagog, bu yıl içinde bitirildi ve açılışı yapıldı. Ama asıl önemli olan nokta ise, Yahudilere göre bu sinagogun açılışı aynı zamanda Yahudi Tapınağının inşa edilmesindeki en büyük aşamayı ifade ediyor. Yani Tapınağın inşa sürecinin başladığı inancı oluşmuş durumda. Mescid-i Aksa’ya 50 metre uzaklıkta inşa edilen bu sinagog şimdiye kadar yapılan sinagoglar içinde en büyüğü. Bu sinagogun inşa edildiği tarihten itibaren İsrail, Mescid-i Aksa’nın yerine Yahudi tapınağının yapılması için büyük adımlar atacak. El-Harab Sinagogu, Küçük Ömeriye Mescidi işgal edilerek onun üzerine yapılmış durumda. Bu cami, 1967 yılında işgal edilen “Şeref Mahallesi”nde bulunuyor. Aynı zamanda vakıf arazisi üzerine inşa edilen bu camide ezan okunması ve namaz kılınması 1967’deki işgalle birlikte son bulmuştu. İsrail o tarihten bu zamana kadar daha pek çok yapıyı işgal etti.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

19.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  AKSA’YA EL-HARAB DARBESİ

  İncirlik, ABD için merkezî önemde

  Clinton, Moskova’da

  Estonya gazeteleri bakanı protesto etti

  Obama: İsrail’le kriz yok

  Sarkozy’den ETA’ya uyarı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl