19 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İncirlik, ABD için merkezî önemde

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Duncan McNabb, İncirlik’in kendileri için, Irak ve Afganistan’a ikmaller açısından merkezi önemde bir üs olduğunu söyledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral David Petraeus da “Türkiye Afganistan’da büyük kabiliyetle çok etkileyici çalışmalar yürütüyor” dedi. ABD Temsilciler Meclisi Silâhlı Hizmetler Komitesi’nde bütçe konulu oturumda Türkiye de gündeme geldi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral David Petraeus, bir soru üzerine, Türkiye’nin Afganistan’da büyük bir kabiliyetle çok etkileyici çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

İstihbarat alanında Türkiye ile yakın ilişkilerinin bulunduğuna işaret eden Petraeus, “Irak-Türkiye sınırındaki dağlık bölgeden faaliyet gösteren ve masum siviller ile Türk güvenlik güçlerinin ölümüne sebep olan terör örgütü PKK’ya karşı mücadelede de işbirliği yaptıklarını” kaydetti. Irak’ın bütün komşularıyla ilişki kurmasını desteklediklerini ifade eden Petraeus, bu noktada Türkiye’nin Irak’la olan ilişkilerinin önemine ve ülkedeki yatırımlarına değindi. Petraeus, Türkiye’nin yalnızca Irak’ın kuzeyinde 10 milyar civarında yatırımı bulunduğunu belirtti.

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral McNabb de İncirlik’in kendileri için, Irak ve Afganistan’a ikmaller açısından merkezi önemde bir üs olduğuna dikkati çekti.

McNabb, ABD’nin bölgedeki hava desteğinin yüzde 46’sının İncirlik üzerinden sağlandığını, Türkiye’nin, Afganistan rotasında yer alan üssün kargo taşımacılığı ve uçakların yakıt ikmali konularında kendileri tarafından kullanımına izin verdiğini hatırlattı.

19.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  AKSA’YA EL-HARAB DARBESİ

  İncirlik, ABD için merkezî önemde

  Clinton, Moskova’da

  Estonya gazeteleri bakanı protesto etti

  Obama: İsrail’le kriz yok

  Sarkozy’den ETA’ya uyarı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl