22 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Anayasanın modeli eskidi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, mevcut anayasanın ilk üç maddesi hariç bütün maddelerinin yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, ‘’81 model bir anayasamız var.


MÂNÂSIZ YASAKLAR SONA ERSİN

Başörtüsü yasağı başta olmak üzere düşünce ve inançlar üzerinde bütün baskı ve yasakların kaldırılması için faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşlar

Nevruz, bütün yurtta kutlandı

NEVRUZ Bayramı, Türkiye’nin dört bir yanında kutlandı. Kutlamaların merkezi İstanbul’da Zeytunburnu, Güneydoğu’da ise Diyarbakır oldu.


  Yeni anayasa Türkiye’nin yolunu açar

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamdan ve bürokratik oligarşi sisteminden kurtulmasının yolunun yeni bir Anayasa değişikliği olduğunu, bununla birlikte Türkiye’nin yolunun açılacağını söyledi.


  Gülefer Yazıcıoğlu: İnşallah, devlet bir daha kar altında kalmaz

GEÇİRDİĞİ helikopter kazasında vefat eden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu olayın peşini bırakmıyor.


  Baykal: Din başımızın tacı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘’Hukuka, eğitime, siyasete dini sokmayın kardeşim. Din hepimizin başımızın tacı, onun yeri ayrı.


  Laiklik, inancın teminatı olmalı

Memur-Sen Mersin şubesinin düzenlediği “Kuşatılmış Demokrasi” konulu konferansta konuşan Genel Başkan Gündoğdu, sosyal devlet, vatandaşını ayırmayan ve ötekileştirmeyen olduğunu belirterek, “Laiklik dinsize dinsizliğini yaşamanın teminatı, dindara da dindarlığını yaşamanın teminatıdır” şeklinde konuştu.


  Meclis, vakıf üniversitelerini görüşecek

Meclıs, bu hafta yeni vakıf üniversiteleri ile “Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı” kurulmasına ilişkin düzenlemeler için mesai yapacak.


  Üskül: Muhalefet “hayır” derse millete şikâyet ederiz

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Zafer Üskül, ‘’Muhalefet Anayasa değişikliğine ‘hayır’ derse, halka götürür, halka onları şikayet ederiz’’ dedi.


  Mevsimlik işçilerin sorunlarına çözüm aranacak

Çalişma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, mevsimlik geçici tarım işçilerinin çalışma dönemi öncesinde geçmiş yıllarda yaşanan olumsuzlukların önlenmesi amacıyla, alınacak tedbirlerle ilgili 25 ilin valisi ile 24 Mart Çarşamba günü biraraya gelecek.


  Çelik: Hiç kimse ayrımcılık yapmasın

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ‘’Türkiye’de hiç kimse ayrımcılık yapmasın, ortak bir dil kullansın, ortak dile, ortak hedeflere koşmaya ihtiyacı var Türkiye’nin.


  Risale-i Nur Kongresi sona erdi

Risale-i Nur Enstitüsü’nün organize ettiği V. Ulusal Risale-i Nur Kongresi sona erdi. İstanbul Radisson Blue Hotel’de bu yıl beşincisi yapılan kongre, dün yapılan sonuç oturumuyla nihayetlendi. Yaklaşık 80 akademisyenin katıldığı kongrede her masa, sonuç bildirilerinin yanında maddeler halinde bir deklarasyon hazırladı. Hazırlanan sonuç bildirileri kamuoyuna açıklandı.


  Bursa’da coşkulu mevlid

Bursa Yeni Asya Derneği’nce Bediüzzaman Haftası kapsamında mevlid düzenlendi.


  Baharda çocuk hastalıkları artıyor

Bursa’da, ilkbahar mevsiminin kendisini hissettirmeye başlamasıyla birlikte çocuklarda bronşit, bronşiolit, sinüzit ve orta kulak iltihabı gibi rahatsızlıkların arttığı bildirildi.


  Suyu iyi kullanmalıyız

TEMA Vakfı Genel Müdürü Orhan Doğan, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada ülkedeki tabiî kaynakların yok olmasının, insanların da yok olması anlamına geldiğini söyledi.


  Elazığ’ın eğitim tarihi kitaplaştı

ElazIğ Millî Eğitim Müdürlüğü, 1700’lü yıllardan günümüze, şehirde yapılan eğitim çalışmalarını ve kurumları anlatan kitap hazırladı.


  250 bin şehide 250 bin hatim

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Çanakkale Savaşında şehit olan 250 bin Mehmetçik için 81 il ve binlerce ilçede gerçekleştirilen “250 bin şehide 250 bin hatim” kampanyasının duası Çanakkale’de yapıldı.


  Kur’ân okuma birincisi Türkiye’den

Kuveyt Uluslararası Kur’ân-ı Kerim okuma yarışmasında ‘güzel okuma’ dalında ülkemizi temsil eden Ali Tel birincilik ödülünü aldı.


  İntihar sebepleri ekonomik ve psikolojik

Türkİye’de intihar eden erkeklerin yarısının 35, kadınların ise 25 yaşından daha küçük oldukları belirlenirken, kadınların daha çok psikolojik, erkeklerin de ekonomik sebeplerle intihar ettikleri ortaya çıktı.


  Paylaşarak ‘huzur’ buluyorlar

Huzurevİnde kalan yaşlılara yönelik bir araştırma, grup çalışmasına katılan yaşlıların, yaşama sevincinin arttığını ortaya koydu.


  İstanbul’un simgesi Ayasofya

New York’un Özgürlük Abidesi, Paris’in Eyfel Kulesi, Sidney’in Opera Binası var. Şehrin adı anıldığında hemen bu semboller akla geliyor.


  Obezite kanser riskini arttırıyor


  İzlanda yanardağı 190 yıl sonra faaliyette

İzlanda’nIn güneyinde “Eyyafyallayöküll” buzulu altındaki yanardağ, 190 yıl sonra geceyarısı püskürmeye başladı.


  Köylüler 17 yıldır imam bekliyor


  Orman Haftasında ücretsiz fidan

21-28 Mart Dünya Ormancılık Haftası sebebiyle, Erciyes Üniversitesi “Yeşil Nefes Kulübü” öğrencileri tarafından Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu satış noktasından ücretsiz fidan dağıtımı yapılacak.


  Al-Hilal 25 Mart’ta açılıyor

Kazakİstan’In ilk İslami Bankası Al-Hilal’in 25 Mart’tan itibaren bankacılık faaliyetine başlayacağı bildirildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl