23 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Üstad, her meseleye çözüm getirmiş

Bediüzzaman Said Nursî’nin çok yönlü bir insan olduğunu belirten Mehmet Kutlular, “Üstad her meselede fikrini beyan etmiş. Bu fikirler de zamanımızın şartları cihetinden herkes tarafından kabul görüyor. Mesleğini “cadde-i kübrâ-yı Kur’ânî” olarak ifade ediyor. Yani Kur’ân ne yazıyor, Resulullah (asm) ne söylemiş, uygulamalar nasıl olmuş... İşte Üstad bu çizgiden ayrılmıyor” dedi.


DİN, SİYASET VE DEVLET

DİN VE SİYASET: Din, toplumun siyasetler üstü ortak değeridir, bir siyasî görüşün tekeline alınamaz, siyaset de dinsizliğe alet edilemez. Devlet dine

Risale-i Nur dünya çapında intişar ediyor

Mustafa Sungur, Üstadın müjdelediği gibi, Risale-i Nur’u bütün dünyanın tanıyacağını ve vazifesini yapacağını ifade ederek, Rusya’daki hizmetleri anla


  Bediüzzaman Said Nursî duâlarla yâd edildi

YENİ ASYA Derneği tarafından Bursa Ulu Camii’nde başta Peygamber Efendimiz (asm) olmak üzere, vefatının 50. yıldönümü münasebebiyle Bediüzzaman Said Nursî ve bütün İslâm büyüklerinin ruhlarına ithafen mevlid-i şerif okutuldu.


  Bediüzzaman Haftası devam ediyor

Rİsale-İ Nur Enstitüsü, Bediüzzaman Haftası kapsamında, İstanbul başta olmak üzere, Şanlıurfa’dan İzmir’e, Trabzon’dan Adana’ya pek çok il ve ilçede etkinlikler düzenliyor.


  İşgal, Irak’a yıkım ve ölüm getirdi

Irak’in ABD tarafından işgal edilmesinin 8. yıldönümünde MAZLUM-DER Ankara Şubesi ABD Büyükelçiliği önünde basın açıklamasıyla işgali protesto etti.


  Ruhsata uymayan müteahhite ağır ceza

Düzce Valisi Bülent Kılınç’ı ziyaret eden Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, Elazığ’daki depremin ardından gündeme gelen ‘’güvensiz yapılar’’ ile ilgili çalışma yaptıklarını ifade etti.


  Su içinde 4 el bombası

Manısa’da İzmir-İstanbul kara yolunun geçtiği Gediz Köprüsü’nün altında su içinde çamura saplanmış 4 el bombası bulundu.


  “Yol değil, sürücüler suçlu”

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Türkiye’deki kara yolu ağı standardının özellikle son yıllardaki çalışmalarla yükseltildiğini belirterek, ‘’Türkiye’deki kara yollarının kazalara neden olacağına inanmıyorum.


  İzmir’de 13 kişi tutuklandı

İzmır’de Ergenekon sanıklarıyla ilişkileri bulunduğu iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda, adliyeye sevkedilen 17 kişiden 13’ü tutuklandı.


  Anayasa paketinden 22 madde çıktı

AKP milletvekillerince hazırlanan anayasa değişikliği taslağının detayları belli oldu.


  MUHALEFET TURU BAŞLADI

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’dan oluşan AKP heyeti, Anayasa değişikliği taslağıyla ilgili olarak CHP, BDP ve MHP gruplarını ziyaret etti.


  CHP: PAKETE DESTEK VERMEYECEĞİZ

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Anayasa değişiklik paketine destek vermeme iradelerinin devam ettiğini söyledi.


  Bu ay Meclis’e sunulacak

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, anayasa değişikliği konusunda ‘’hala uzlaşı arayışı içinde olduklarını” belirterek, “Anayasa değişiklik teklifini, Mart ayı çıkmadan TBMM’ye vereceğiz” dedi.


  KEY ödemeleri başladı

KONUT Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri, dün başladı. KEY ödemeleri 8 Aralık 2009 tarihli 5939 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik gereğince, Ziraat Bankası kanalıyla, dünden başlayarak, 2 Nisan akşamına kadar yapılacak.


  Vekillerle olmazsa asillere gideriz

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, anayasa değişikliğiyle ilgili pakete muhalefet partilerinin de gereken desteği vereceğini umduğunu ifade ederek, ‘’Biz de Meclis’te gereken çalışmaları yaparız.


  Özbek: Yürütme yargıda yer tutmayı amaçlıyor

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Anayasa değişiklik paketinde yer alan HSYK’nın yapısına ilişkin düzenlemelerin ‘’yürütmenin yargıda yer tutma amacını taşıdığını gösterdiğini’’ savundu.


  Kur’ân'ı güzel okumak için yarıştılar

DİN Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen ‘Hafızlık, Kur'ân-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması’nın Antalya İl Elemesi Korkuteli’de yapıldı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl