23 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bediüzzaman Said Nursî duâlarla yâd edildi

YENİ ASYA Derneği tarafından Bursa Ulu Camii’nde başta Peygamber Efendimiz (asm) olmak üzere, vefatının 50. yıldönümü münasebebiyle Bediüzzaman Said Nursî ve bütün İslâm büyüklerinin ruhlarına ithafen mevlid-i şerif okutuldu.

Pazar günü öğle namazını müteakip Ulu Cami’de düzenlenen mevlid programında Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz’ün ‘hoşgeldiniz’ konuşmasıyla başladı. Mevlide Bursa ve çevre illerden binlerce dâvetli katıldı.

Mevlid programı Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda emekli müftü olan Yahya Alkın Hoca'nın konuşması ile başladı. Sözlerine “Çok büyük bir zattan, çok büyük bir dâvâdan, önemli bir gönülden kısa bir zamanda bahsetmek çok zor. Bunun farkındayım” diyerek başlayan Alkın Hoca, 19. asırda sanayi devrimiyle birlikte Avrupa'da müthiş bir ateizmin ve imansızlık hareketinin başladığına ve bunun Avrupa toplumuyla birlikte bu anlayışın dünyaya sirayet ettiğine dikkat çekti.

Alkın, konuşmasını şöyle sürdürdü: Asrımızın en büyük mürşid-i kâmili Bediüzzaman’dır. Hiçbir âlimin teşhis edemediği yarayı o teşhis etmiştir. O da şudur: Ehl-i İslâmın en büyük tehlikesi, en önemli meselesi, fen ve felsefeden gelen dalâletle kalplerin bozulması ve imanın zedelenmesidir. Dinsizliğin fen ve felsefeden geldiği bu zamanda, okuyan nesiller imanını kaybediyordu. Ama artık okuyan nesiller, Kur'ân'ın mu'cize-i manevîyesi olan Risâle-i Nur sayesinde imanlı olarak yetişiyor' dedi.

Daha sonra mevlid programı Kur'ân-ı Kerim, mevlid ve ilâhiler okunarak devam etti. Hocaefendiler iki saate yakın manevî bir ziyafet sundular. Okunan Mevlid ve Kur’ân insanlarda duygu seli oluşturdu. Başta Hz. Muhammed (asm) ve bütün peygamberler olmak üzere vefatının 50. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursî ve şehitlerimizin ruhlarına bağışlanan mevlidin duâsını da Yahya Alkın Hoca yaptı.

Cami avlusunda Bursalı Hanımefendilerin hazırladığı gıda kermesi ve 'Bizim Kitap Magazaları'nın gerçekleştirdiği Yeni Asya Neşriyat satış reyonları tam mânâsıyla ziyaretçi akınına uğradı. Verilen hizmetten herkes memnun oldu.

İKİ TV CANLI YAYIN YAPTI

GELEN misafirlere İstanbul'un da katkılarıyla birlikte 75 genç hizmet verdi. Misafirlere ikramla birlikte, Bediüzzaman Said Nursî'nin `Sünneti Seniyye Risâlesi` “İkinci Bursa Bediüzzaman Mevlidi Hatırası” olarak hediye edildi. Bursa Ulu Camii'nde gerçekleştirilen programın, Bursa TV, Dost TV ve www.sentezhaber.com tarafından naklen yayın yapıldı. Olay TV ise daha sonra banttan tekrar verdi. Bu da organizasyon için ayrı bir güzellik oldu. “Bediüzzaman Said Nursî Haftası” faaliyeti hafta içi Bursa Yeni Asya Derneği binasında ve Osmangazi Ördekli Kültür Merkezi salonlarında 21-27 Mart tarihleri arasında kutlanacak. Seminer, sohbet ve söyleşilerin devam edeceğini hatırlatan dernek yetkilileri, bütün Müslümanları bu faaliyetlere dâvet ettiklerini ifade ettiler. Mevlide yoğun ilginin olması, dernek yöneticilerini memnun etti.

Bursa / HÜSEYİN HİÇDURMAZ


Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

23.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Üstad, her meseleye çözüm getirmiş

  DİN, SİYASET VE DEVLET

  Risale-i Nur dünya çapında intişar ediyor

  Risale-i Nur’un fütuhatını görüyoruz

  Bediüzzaman Said Nursî duâlarla yâd edildi

  Bediüzzaman Haftası devam ediyor

  İşgal, Irak’a yıkım ve ölüm getirdi

  Ruhsata uymayan müteahhite ağır ceza

  Su içinde 4 el bombası

  “Yol değil, sürücüler suçlu”

  İzmir’de 13 kişi tutuklandı

  Anayasa paketinden 22 madde çıktı

  MUHALEFET TURU BAŞLADI

  CHP: PAKETE DESTEK VERMEYECEĞİZ

  Bu ay Meclis’e sunulacak

  KEY ödemeleri başladı

  Vekillerle olmazsa asillere gideriz

  Özbek: Yürütme yargıda yer tutmayı amaçlıyor

  Kur’ân'ı güzel okumak için yarıştılar

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl