23 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bu ay Meclis’e sunulacak

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, anayasa değişikliği konusunda ‘’hala uzlaşı arayışı içinde olduklarını” belirterek, “Anayasa değişiklik teklifini, Mart ayı çıkmadan TBMM’ye vereceğiz” dedi.

Çiçek, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Milletvekili” sıfatıyla basın toplantısı düzenlediklerini ifade ederek, “Hükümetin hazırladığı anayasa paketi taslağı” ifadelerinin yanlış olduğunu kaydetti. Çiçek, “Hükümetin anayasa değişikliğiyle ilgisi yoktur” diyerek, anayasa değişikliğini yapacak mercinin TBMM olduğuna ve bunun milletvekilleri tarafından gerçekleştirileceğine dikkati çekti. Milletvekillerinin hazırladığı değişiklik taslağını muhalefete sunacaklarını anlatan Çiçek, yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu, bunu herkesin dile getirdiğini, ancak gerçekleştirilemediğini söyledi. Çiçek, “Kısmi bir anayasa değişikliğiyle kamuoyunun önüne çıkıyoruz. Baştan itibaren uzlaşı aradık, arıyoruz. Onun için buna taslak metin dedik. Hala uzlaşı arayışı içindeyiz” diye konuştu. Bugüne kadar 16 tane Anayasa değişikliği yapıldığını belirten Çiçek, “Bugün itibariyle yürürlükteki anayasamızın ne öncelikleri, ne felsefesi, ne iç dengeleri türkiyenin ihtiyaçlarını karşılayacak durumda değil. Bugünün Türkiyesi için mevcut anayasa yetmiyor ve dar geliyor” dedi.Temel hak ve özgürlükler ile AB sürecini kapsayacak bir anayasa değişikliğinin zaruri görüldüğünü ifade edenn Çiçek, anayasa taslağında AB normlarını esas almaya çalıştıklarını söyledi.

“BUGÜNKÜ TBMM YETKİLİDİR, YETKİNDİR

HALK egemenliğini her alanda tesis etmek ve güçlendirmek istediklerini vurgulayan Çiçek, vesayet altındaki bir anayasayla ülkeyi bağdaştırmanın mümkün gözükmediğini dile getirdi. Uzlaşma arayışında son derece samimi olduklarına işaret eden Çiçek, şunları kaydetti: “TBMM, Anayasa değişikliğini yapacak, Anayasa yapacak tek mercidir. Bu Meclisin anayasa yapamayacağı tarzındaki görüşleri asla benimsemiyoruz. Bugünkü TBMM buna yetkilidir, yetkindir. Bunu geciktirmenin de bir anlamı yoktur. Mademki hepimiz bu anayasanın bugünün şartlarına uymadığı konusunda ittifak halindeyiz, bugünün işini yarına bırakmak uygun değildir.”

23.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Üstad, her meseleye çözüm getirmiş

  DİN, SİYASET VE DEVLET

  Risale-i Nur dünya çapında intişar ediyor

  Risale-i Nur’un fütuhatını görüyoruz

  Bediüzzaman Said Nursî duâlarla yâd edildi

  Bediüzzaman Haftası devam ediyor

  İşgal, Irak’a yıkım ve ölüm getirdi

  Ruhsata uymayan müteahhite ağır ceza

  Su içinde 4 el bombası

  “Yol değil, sürücüler suçlu”

  İzmir’de 13 kişi tutuklandı

  Anayasa paketinden 22 madde çıktı

  MUHALEFET TURU BAŞLADI

  CHP: PAKETE DESTEK VERMEYECEĞİZ

  Bu ay Meclis’e sunulacak

  KEY ödemeleri başladı

  Vekillerle olmazsa asillere gideriz

  Özbek: Yürütme yargıda yer tutmayı amaçlıyor

  Kur’ân'ı güzel okumak için yarıştılar

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl