31 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Katsayı eğitimin engeli

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, iş çevrelerinin olmazsa olmazı olan meslek liselerinin önünün açılması gerektiğini, bu okullar hakkında menfi görüşün değişmesinin ülkenin kalkınması açısından faydalı olacağını söyledi.



TAHIL ÜRETİMİ GEÇEN YIL YÜZDE 14 ARTTI

Üretım miktarları açısından incelendiğinde 2009 yılında bir önceki yıla göre tahıl ve meyve ürünlerinde artış, sebze ürünlerinde ise düşüş yaşandı.



AYÇİÇEĞİ GÜNEŞE HASRET KALDI

Edırne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, ‘’Toprağın tava gelmesi ve ayçiçeği ekiminin yapılabilmesi, için güneşe ihtiyaç var’’ dedi.



Sebze fiyatlarında artış sürüyor

Rusya ile Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracatın yoğunlaşması ve geçen Şubat ayında meydana gelen sel ve soğuk hava dolayısıyla kaliteli ürün sıkıntısı yaşanması yüzünden iç piyasadaki sebze fiyatlarındaki artış devam etti.



Gayrimenkul kredileri sorun olmaya devam edecek

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, ticarî gayrimenkul kredilerinin sorun olmaya devam edeceğini söyledi. Geithner, CNBC’ye verdiği demeçte, ‘’Ticarî gayrımenkul kredileri ABD için halen sorun olmayı sürdürecek.



Ekonomi desteklenmediği için istikrara ulaşamadı

Türkıye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ekonomi bülteninde, Mart ayı biterken ekonominin toparlanmak için çaba gösterdiği, ancak bu çaba iç ve dış dinamiklerle yeterince desteklenmediği için istikrarlı bir düzeye taşınamadığı kaydedildi.



Vasıflı eleman bulamıyoruz

Aydin’in Germencik ilçesinde jeotermal üretimi yapan Gürmat Firmasının Genel Müdürü Ali Karaduman, bölgeye çok ciddi yatırımlar yaptıklarını ancak vasıflı eleman bulmakta güçlük çektiklerini söyledi.



AVM’lerin cirosu yüzde 22 arttı

Alişverış merkezleri (AVM) Şubat ayı ciro endeksinin, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 22 arttığı bildirildi. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) ve Akademetre Research tarafından ortak hazırlanan AVM endeksine ilişkin yapılan açıklamada, 2010 Şubat ayı AVM ciro endeksi, 2009 Şubat ayına göre yüzde 22 artış gösterdi.



2009’da doğalgaza 9.9 milyar dolar ödedik

Türkıye, geçen yıl ithal ettiği doğalgaza 9,9 milyar dolar, ham petrole 6,4 milyar dolar ödedi. Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın, doğalgaz ve petrol ithalatına ilişkin soru önergesine yazılı cevap verdi.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl