31 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Risale-i Nur referansı açılım için çok önemli

“said nursî ve Demokratik Açılım” panelinde konuşan Prof. Dr. Mithat Sancar, demokratik çözüm için Risâle-i Nur'un referans gösterilmesini “gerçek açılım” olarak nitelendirdi.


MÜZAKEREYE BİLE KAPALI

Yeni anayasa yapılırken 1, 2 ve 3. maddeler ile bunların değiştirilemezliğini öngören 4. ve inkılâp kanunlarını koruyan 174. madde hariç, tüm maddeler

Medeniyetler ittifakı Medresetüzzehra projesiyle başarılır

En son konuşmacı olan Kâzım Güleçyüz, anayasada yer alan değiştirilemez maddelerle ve başlangıç metniyle demokrasinin olamayacağını söyledi.


  Bütünüyle değişmeli

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, anayasa değişikliği paketine ilişkin olarak, ‘’Bunu bir bütün olarak ele almak lazım. Bu şekilde bölük pörçük ve parça parça almanın sağlıklı olmayacağı düşüncesindeyim’’ dedi.


  Paket Mecliste

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, geçici maddelerle birlikte 29 maddeden oluşan anayasa değişikliği teklifini, bir grup partili milletvekiliyle beraber makamında ziyaret ettiği TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e verdi.


  Bahçeli: Değişikliğe esastan ve usûlen karşıyız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “MHP AKP’nin anayasa değişikliklerine esastan ve usûlen kapalıdır” dedi. MHP Grup Toplantısı’nda konuşan Bahçeli, AKP’nin anayasa değişikliğini yangından mal kaçırırcasına yaptığını, bunun çok ciddi sorunları beraberinde getirdiğini savundu.


  AKP, bağımsız vekillerle görüştü

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay ve AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, anayasa değişiklik paketinin Meclis Başkanlığı’na sunulduğu saatlerde Parlamento’da görev yapan bağımsız milletvekilleri ile görüştü.


  Merkel Sultanahmet’e hayran kaldı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul temasları çerçevesinde ziyaret ettiği Ayasofya ve Sultanahmet Camilerine hayran kaldı. Sultanahmet'e girişte ayakkabılarını çıkartan ve başını örtmeyen Merkel, cami için ‘Çok mükemmel’ ifadesini kullandı.


  Gül’den Yüce Divan yorumu

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, Pakistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını cevapladı.


  3 mayın şehidi daha

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu, uzman çavuşlar Mehmet Kaya Çelik (Elazığ), Nuri Aydın (Kayseri) ile Fatih Aydoğdu (Kırıkkale) şehit oldu, iki uzman çavuş yaralandı. Şehit olan jandarma uzman çavuş Nuri Aydın Sağır iki gün önce baba olmuştu.


  Korutürk İsveç’e döndü

Türkıye’nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, görev yeri İsveç’e döndü. Ermeni tasarısının İsveç parlamentosunda kabulünün ardından istişareler için Türkiye’ye çağrılan Büyükelçi Korutürk, Stockholm’e gidişinden önce Esenboğa havaalanında basın mensuplarının sorularını cevapladı.


  Taş atan 6 çocuğa 7’şer yıl 5’er ay hapis

Şirnak’ta gerçekleştirilen izinsiz gösterilere katıldıkları ve polise taş attıkları gerekçesiyle yargılanan yaşları 15-18 arası değişen 6 çocuk, 7’şer yıl 5’er ay hapis cezasına çarptırıldı.


  MİT Müsteşarı Taner hakkında takipsizlik

Sıncan Cumhuriyet Başsavcılığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın, TİB’deki incelemeyle ilgili MİT Müsteşarı Emre Taner hakkındaki suç duyurusu üzerine yürüttüğü soruşturmada, “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi.


  ‘’TBMM’de Bir Lider: Muhsin Yazıcıoğlu’’

Helıkopter kazası sonucu vefat eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun Meclisteki çalışmaları ‘’TBMM’de Bir Lider: Muhsin Yazıcıoğlu’’ adıyla kitaplaştırıldı.


  Savcılar, Dalay ve Yurdaer için itiraz etti

“Balyoz” darbe planı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Tümgeneral Abdullah Dalay ile Korgeneral Yurdaer Olcan’ın mahkemeden serbest kalmasına savcılar itiraz etti.


  Gül, Üstün’ü yedek üye seçti

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, Yargıtay Üyesi Burhan Üstün’ü, Anayasa Mahkemesi Yedek Üyeliği’ne getirdi.


  Cudi Dağı’nda büyük operasyon

Baharla birlikte operasyonları artıran Türk Silahlı Kuvvetleri, Cudi Dağı’nda harekata başladı. Operasyona çok sayıda profesyonel asker ve köy korucusu da katılıyor.


  En iyi hizmet eğitmek

Mersİn’de sokaklarda mendil satarak, araba camı silerek çalışan çocuklar artık meslek sahibi oldu.


  Hem okuyorlar, hem çalışıyorlar

Selçuk Üniversitesi’nde ihtiyaç sahibi öğrencilere, derslerinden arta kalan zamanlarında kütüphane, uygulama çiftlikleri ve meslek yüksekokullarında çalışma fırsatı veriliyor. 650 öğrenci, günde 3 saat çalışma karşılığında 140 TL ücret alıyor.


  Özgür Yazılım&Linux günleri başlıyor!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği’nin birlikte düzenlediği Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010 bu sene 2-3 Nisan 2010 tarihlerinde Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek.


  İETT’den yeni hatlar

İstanbul’da toplu taşımanın yükünü çeken İETT, yolcu taleplerini dikkate alarak yeni hatlar açmaya devam ediyor. Yenibosna Metro’dan hareketle Güneşli Basın Tesislerine giden HT12 nolu hattın çalışmaya başlaması, bu hatta yolculuk yapanları sevindirdi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl