31 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

TRABZON YARIŞTAN KOPTU

TÜRKCELL Süper Lig'de önceki akşam Kayserispor'a 90. dakikada yediği golle 1-0 yenilen Trabzonspor, zirve yarışında iyice geriye düştü.

Ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapan ve art arda 3 maçını kazanan bordo-mavililer, daha sonra 7 maçın 5'in de puan kaybederek, zirve yarışında önemli puan kayıpları yaşadı. Trabzonspor, 7 maçta aldığı 4 beraberlik, 1 mağlubiyet ve 2 galibiyet ile 11 puan kaybederek şampiyonluk yarışının uzağında kaldı. Bordo-mavililer, son 7 haftada sırasıyla Bursaspor ile 1-1, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 0-0, Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Gençlerbirliği'ni 3-1 mağlup etti. Daha sonra Gaziantepspor ile 1-1 berebere kalan Karadeniz ekibi, Galatasaray'ı 1-0 yenerken Kayserispor'a ise aynı sonuçla mağlup oldu.

Teknik direktör Şenol Güneş, göreve geldiği günden bu yana futbol adına hiçbir takıma ezilmediklerini belirterek, ''Ama futbol adına hak ettiğimiz sonuçları almadığımızı düşünüyorum. Daha çok puan almamız gerekiyordu. Berabere kaldığımız maçlarda rakipten üstündük. Kayserispor maçında da öyleydi'' dedi.Takımda gördüğü eksiklikleri düzelteceklerini vurgulayan Güneş, ''Takımıma futbol oynaması gerektiğini söylüyorum. Futbol adına yanlışlar olduğu zaman eleştiriliyor. Rakibin gol atması, bizim gol kaçırmamız eksikliğimiz ve bunları düzelteceğiz. Kayserispor maçında puan alsak yukarı çıkardık ve avantaj sağlardık iyi olurdu. Ama önemli olan futbol adına yukarıya çıkmak gerekiyordu, bu maçta da onu yaptık.''

Trabzonspor'un Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman, artık kupaya hedefine odaklanmak zorunda olduklarını söyledi.Colman, Kayserispor maçındaçok iyi oynadıklarını belirterek, ''Önemli fırsatlar yakaladık. Ama bu maç bana geçen seneyi hatırlattı. Ersun Yanal yönetiminde yine çok iyi oynuyorduk, çok gol pozisyonlarına giriyorduk. Ama sonunda tuhaf bir gol yiyip kaybediyorduk. Yine öyle oldu. Kayserispor maçı bizim için üzüntü verici bir durum'' dedi.

Kayserispor maçını kazanamayarak üst sıralara çıkma adına önemli bir avantajı elde edemediklerini anlatan Colman, ''Şimdi önümüzde kupa hedefi var. Bu hedefe odaklanmak zorundayız'' diye konuştu.Önümüzdeki haftayı Ankaraspor'un küme düşürülmesi nedeniyle nedeniyle maç yapmadan geçirecek olan Trabzonspor, Beşiktaş maçının hazırlıklarına 2 günlük iznin ardından başlayacak. Bordomavililer, 1 Nisan Perşembe günü yapacağı antrenmanla Beşiktaş maçının hazırlıklarına başlayacak. Bu maçta Ömer Aysan ve Gabriç'in yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Antalyaspor maçında kart gören Engin yer almayacak.

31.03.2010


 

F.Bahçe'de Lugano ve Bilica varsa sorun yok

GALATASARAY'I derbi maçta 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet alan Fenerbahçe'de, savunmada Lugano-Bilica uyumu dikkati çekiyor. Sarı-lacivertliler, ligde Uruguaylı Diego Lugano ile Brezilyalı Bilica'nın beraber oynadığı maçlarda, kalesinde daha az gol gördü.

Fenerbahçe, ligde bu ikilinini yan yana oynadığı 15 maçta sadece 9 gol yedi. Sarı-lacivertliler, bu ikilinin beraber oynadığı, 3. haftadaki Diyarbakırspor, 7. haftadaki Antalyaspor, 10. haftadaki Galatasaray, 18. haftadaki Denizlispor, 20. haftadaki Diyarbakırspor maçlarında 1'er, 15. haftadaki Eskişehirspor ve 16. haftada Ankaragücü maçlarında ise kalesinde 2'şer gol gördü. Fenerbahçe, bu 15 maçta 12 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Fenerbahçe bu maçlarda 38 puan toplayıp, 7 puan yitirdi. Tek yenilgi 15. haftadaki Eskişehirspor maçında geldi. Fenerbahçe, Lugano-Bilica ikilisinin beraber oynadığı 8 lig maçında ise kalesinde gol görmedi. Sarı-lacivertliler, bu ikilinin yan yana oynadığı 5. haftadaki Bursaspor, 6. haftadaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 8. haftadaki Gençlerbirliği, 17. haftadaki Trabzonspor, 24. haftadaki Antalyaspor, 25. haftadaki Gençlerbirliği, 26. haftadaki Gaziantepspor ve 27. haftadaki Galatasaray maçlarında kalesini gole kapadı.

Biri oynamayınca işler değişiyor

FENERBAHÇE'DE Uruguay'lı Lugano veya Brezilya'lı Bilica'dan biri oynamayınca, savunmada işler değişiyor. Ligde bu iki oyuncudan birinin oynamadığı 11 maçta, sarı-lacivertliler kalesinde 18 gol gördü. Fenerbahçe, bu 11 maçta 5 mağlubiyet, 4 galibiyet ve 2 beraberlik aldı ve toplam 19 puan yitirip, 14 puan topladı. Uruguay'lı futbolcu Lugano, Fenerbahçe ile yeni sözleşmeyi 16 Ağustos'ta imzalayınca, ligdeki ilk iki maçta forma giyemedi.

31.03.2010


 

Makakula yarışta tek başına kaldı

Kayserispor'un Portekizli ''gol makinesi'' Makukula, Trabzonspor maçında da boş geçmedi. Ligdeki gol sayısını 18'e çıkaran Makukula, gol krallığında ilk sıradaki yerini korudu.

Makukula'yı, 12 golle Gaziantepspor'dan Julio Cesar Da Silva De Souza, 11 golle Beşiktaş'tan Bobo ve 10 golle Trabzonspor'dan Umut takip ediyor.

31.03.2010


 

Beşiktaş'ta gol yükünü Bobo ve Holosko çekiyor

BEŞİKTAŞ'TA bu sezon resmi maçlardaki gol yükünü Bobo ile Holosko çekiyor.

Bu sezon skor üretmekte sıkıntı yaşayan siyah-beyazlı takımda Brezilyalı oyuncu Bobo ile Slovak futbolcu Holosko, attıkları gollerle takımlarını sırtladı. 2009-2010 sezonundaki resmi maçlarda şu ana dek 13 gol kaydeden Bobo'nun yanı sıra 5 gole imza atan Holosko, toplam gollerin yüzde 42,8'ine imza attılar. Beşiktaş, bu sezon Turkcell Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi olmak üzere 35 karşılaşmaya çıkarken, toplam 42 gol atma başarısı gösterdi. Siyah-beyazlı takım bu gollerde en çok Bobo ve Holosko ile sevinme fırsatı buldu. Beşiktaş'a geldiği günden beri her sezon skorer görüntüsünü tekrarlamayı başaran Bobo, bu sezon da takımının hücumdaki en önemli silahı oldu. Beşiktaş'ın bu sezon 3 kulvarda da gol atan tek oyuncusu olan Bobo, özellikle Turkcell Süper Lig'de görevini fazlasıyla yaptı.

31.03.2010


 

Canaydın ailesinden teşekkür

Bursa'da geçen hafta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Galatasaray'ın eski başkanlarından Özhan Canaydın'ın oğlu Murat Canaydın, gerek Ziraat türkiye Kupası, gerekse Türkcell Süper Lig karşılaşmalarında staklarda taraftarların babası için yaptıkları sevgi gösterilerinin tüm aile fertlerini duygulandırdığını söyledi.

Murat Canaydın, özellikle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

31.03.2010


 

Arsenal sahasında Barcelona önünde

AVRUPA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında, İngiltere'nin Arsenal takımı, bugün evinde geçen sezonun şampiyonu İspanyol Barcelona'yı ağırlayacak.Arsenal'in Emirates Stadı'nda oynanacak maçı, İsviçreli hakem Massimo Busacca yönetecek.

Star TV saat 21.45'te maçı naklen yayınlayacak. Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, özellikle Arjantinli Lionel Messi'nin çok formda olduğu Barcelona'da hiçbir oyuncuya özel önlem almayı planlamadığını söyledi.Wenger, ''Birisine adam adama markaj yaptırdığınızda bu işe yarayabilir. Ancak özel takımlarda adam adama marke etmeniz gereken 2 ya da 3 oyuncu bulunur. Bu da birisini sahanın her yerinde takip ettiğinizde sizin sisteminiz açısından sorun çıkarır'' dedi.

31.03.2010


 

Mehmet ve Hidayet galip geldi

NBA'DE Utah Jazz'ın evinde New York Knicks'i 103-98 yendiği maçta milli basketbolcu Mehmet Okur 13 sayı 6 ribauntla oynadı.

Energy Solutions Arena'da oynanan maçta, Carlos Boozer 26 sayı, 14 ribauntla takımının en skorer ismi oldu. Takımın oyun kurucusu Deron Williams 23 sayı 14 asistle, Paul Millsap da 14 sayı, 10 ribauntla ''doubledouble'' yaptı. New York'da takımın en skorer ismi 26 sayı, 17 ribauntla oynayan Al Harrington oldu. Knicks'de David Lee 16, Sergio Rodriguez de 14 sayı attı. Toronto Raptors'un deplasmanda Charlotte Bobcats'i 103-101 yendiği maçta milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 11 sayı, 3 asistle oynadı.

31.03.2010


 

7'de 7 yapmalı

Ligde üst üste aldığı yenilgiler sonrası zirve yarışında geriye düşen Galatasaray hayal kırıklığına yolaçtı. Teknik Direktör Rijkaard'ın puan kayıplarını bazı oyuncuların hatalarına bağlaması mazeretine katılmıyorum. Fenerbahçe yenilgisinde herkes kaleci Leo Franco suçluyor. Ama tek suçlu o değil. Galatasaray bu maçta takım olarak etkili hucum organizyonu geliştirdi mi? Kanat akınlarıyla pozisyon buldu mu? İyi savunma yapabildi mi? Bu sorulara kimse evet diyemez. Demek ki, Galatasaray bir takımın saha içerisinde yapması gereken hiç birşeyi yapmadığı için sahadan mağlubiyetle ayrılmış.

Genç Dos Santos'u anlamakta güçlük çekiyorum. Futbolunu geliştirmek için İstanbul'a geldi ama saha içinde mücadele etmek yerine, sorumsuzca kendini yere atarak hakemleri aldatma çabası içine giriyor. Keita da aynısını yapıyor. Her pozisyonda kendini atmak yerine, biraz futbol oynamaya çalışsa daha faydalı olacak. Orta sahada Mehmet Topal ve Mustafa Sarp'ın yetersiz olduklarını daha önce yazmıştım. Defansif ve ofansif anlamda takıma artı bir katkıları yok. Geriden oyun kuramadıkları için Rijkaard'ın sisteminin aksamına sebep oluyor. Brezilyalı Elano ise Galatasaray için tam bir hayal kırıklığı oldu. Hiçbir maçta vasatı aşan bir mücadele sergileyemedi. Bunun nedeni mutlaka araştırılmalı. 10 gündür belinden sahatsız olan Arda'nın derbide oynaması büyük hataydı. Bazen insanların hırsı, zekâsının önüne geçebilyor. Birilerinin ona ‘kendini riske edip, oynama’ demesi gerekirdi.

Ligde artık hataları tolere edecek dönemler sona erdi. Kalan 7 haftada final niteliği taşıyan maçlar oynanacak. Galatasaray'ın üst üste aldığı yenilgiler sonrası şampiyonluk umudu var ama diğer rakiplerine göre çok az. Sezon sonunda 72 puan toplayan takımın şampiyon olması bekleniyor. Bu tabloyu dikkate aldığımızda 53 puanlı Galatasaray'ın umutlu olabilmesi için 7 maçını da kazanması gerekiyor.

GÜVEN ARDAHAN

[email protected]

31.03.2010


 

Jo Alves G.Saray'da Nonda'nın yerini tutamadı

GALATASARAY'DA devre arasında transfer edilen forvet oyuncusu Jo Alves, takımdan gönderilen mevkidaşı Shabani Nonda'nın yerini tutamadı.

Sezon başında skorer kimliğiyle ön plana çıkan Nonda'nın yerine daha iyisini arayan ve bu yöndeki çalışmalar neticesinde Jo'yu kadrosuna dahil eden sarıkırmızılı takım, bu oyuncudan, Kongolu golcü kadar verim alamadı. Shabani Nonda, Galatasaray'da sezon başındaki karşılaşmalarda Baros'un arkasında yedek kalmasına rağmen, sonradan oyuna dahil olduğu bu sezonki resmi karşılaşmalarda attığı gollerle takımına önemli ölçüde katkı sağlarken, büyük umutlarla transfer edilen Jo ise forma giydiği maçlarda istenilen verimi veremedi. Nonda, sarıkırmızılı forma altında çoğunda sonradan oyuna dahil olduğu 25 karşılaşmadan toplam 16 gol kaydederken, Jo, oynadığı 10 karşılaşmada sadece 3 kez fileleri havalandırabildi. Kongolu futbolcu, 13 lig maçında 7, 8 Avrupa Ligi karşılaşmasında 7, 4 Ziraat Türkiye Kupası maçında da 2 gol attı. 8 lig maçında 3 gol kaydeden Jo, forma giydiği 2 Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında ise gol bulamadı.

31.03.2010


 

Trabzonspor'da cezaları Şenol Güneş verecek

TRABZONSPOR'DA, son dönemlerde maçlardaki disiplinsiz davranışlar konusunda kararı teknik direktör Şenol Güneş'in vereceği bildirildi.

Antalyaspor maçında rakibine yaptığı davranış sonrası kırmızı kart gören Engin ile dünkü Kayserispor maçında Giray ve Ömer Aysan'ın birbirlerine yaptığı hareketler konusunda ceza alıp almayacaklarına teknik direktör Güneş'in karar vereceği belirtildi.Kulüp genel sekreteri Hasan Yener, bu konunun teknik direktör Güneş'in yetkisinde olan bir konu olduğunu ve yönetim kurulu olarak bu konuda bir kararlarının olmayacağını söyledi.

31.03.2010


 

Ali Gültiken Göztepe Futbol Direktörü oldu

Göztepe'nin Türk futboluna örnek olacağına inandığını kaydeden Altınbaş, bunu biraz zaman ve emekle gerçekleştirebileceklerini vurguladı. "Bizim hedefimiz, çalışarak ve sabırla başarılı olmak. Alt yapı, üst yapı, yarışma, spor önemli ama bunların hepsini düzgün insanlarla yapmak da önemli." diyen Altınbaş, her zaman "önce insan" dediklerinin altını çizdi.

Bu duruşlarından hiçbir zaman taviz vermediklerini belirten Kulüp Başkanı Altınbaş, "Bundan sonra Ali hocam bizimle birlikte. Camiaya, kulübe hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu. İmam Altınbaş, Gültiken'in doğrudan kendisine bağlı olacağını belirterek, futbol takımı için bu sezon 7 milyon lira harcama yapıldığını sözlerine ekledi.

31.03.2010


 

Beşiktaş'ta Rüştü ve İbrahim'ler imza atacak

BEŞİKTAŞ, anlaşmaya vardığı İbrahim Toraman, Rüştü ve İbrahim Üzülmez ile bugün sözleşme imzalayacak.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, anlaşmaya varılan İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez ve Rüştü ile imza töreninin, bugün saat 14.00'te, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirileceği kaydedildi.

31.03.2010


 

Eski şöhretler-TBMM karması maçı bugün

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 90. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 4. TBMM Spor Oyunları bugün başlıyor.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile ortaklaşa düzenlenen oyunların ilk gününde, saat 11.00'de, TBMM Futbol Takımı ile Şöhretler Karması karşılaşacak. Hasan Şaş'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Şöhretler Karması Futbol Takımı'nda, Şenol Güneş, Engin İpekoğlu, Nurettin Yıldız, Hakan Şükür, Rıdvan Dilmen, Bülent Uygun, Oğuz Çetin, Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Gökhan Keskin, Zeki Onatlı, Soner Torungaç, Bayram Bektaş ve Tayfun Ut mücadele edecek. TBMM Spor Tesisleri'nde bugün start alacak oyunlar 15 Nisan Perşembe günü sona erecek.

31.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl