03 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Türkiye Turu Şampiyonlar Ligi'nde

11 Nisan Pazar günü Sultanahmet Meydanı’ndan start alacak ve 18 Nisan’da Alanya’da sona erecek olan 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun tanıtımı Çırağan Sarayı'nda kalabalık bir medya katılımı ile gerçekleştirildi.

Son iki yıldaki başarısı ile Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından dünya bisikletinin "Şampiyonlar Ligi" olarak kabul edilen 2.HC klasmanına alınarak dünyanın en önemli 17 yarışından birisi olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 'na Türk Milli Takımı ile birlikte 15 takımdan 116 profesyonel bisikletçinin katılacağı ve 8 günde toplam 1257 kilometre kat edileceği anlatıldı. Bu yıl ilk kez genel klasman liderinin de alışıla gelmiş şekilde sarı mayo değil, turkuaz renk mayo giyeceği aktarıldı.

2008 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun bu yılki bütçesi 3 milyon avro. Bu organizasyona her zaman destek vereceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Bu sadece bir spor değil, bu faaliyet aslında Türkiye'yi tanıtan çok büyük bir olay. Bu Türkiye için çok heyecan verici büyük bir iş. Türkiye'yi bundan güzel tanıtıcı ne olabilir ki?" dedi. Gül'ün 18 Nisan'da sona erecek Alanya etabına katılarak, kürsüye çıkan bisikletçilere ödüllerini vermesi bekleniyor.

8 etaptan oluşan Türkiye Turu 11 Nisan Pazar günü Sultanahmet Meydanı'nda Prolog yarışıyla başlayacak. Yarışta sırayla Kuşadası-Bodrum, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Pamukkale, Denizli-Fethiye, Fethiye-Finike, Finike-Antalya ve Antalya-Alanya etapları geçilerek finişe varılacak. Dünyanın önde gelen bisiklet takımlarıyla çok sayıda ünlü bisikletçinin pedal çevireceği turu 8 gün boyunca Eurosport ve TRT kanallarından her gün 2 saat canlı olarak verilecek. Tur için kayıt yaptıran 25 yabancı, 65 yerli basın mensubunun izleyeceği yarış 2010 yılında medya katılım rekoru kıracak. Ayrıca ünlü İtalyan spor gazetesi La Gazetta Della Sport'un bisiklet yazarları ve Dünya Bisiklet Yazarlığı Birliği Başkanı Gilles LeRoch da turu takip edecek.

EROL DOYRAN [email protected]

03.04.2010


 

Federasyon da şike yapar

TRT Haber'de "Akılda Kalan" programına katılan eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, "Uluslararası organizasyonlara katılmak için, federasyonlar da şike yapar, bizim federasyon da yapmıştır." dedi.

Toroğlu'nun bir başka iddiası da şike için yabancı futbolcuların daha elverişli olduğu. Nuriye Akman ile Rıdvan Memi'nin TRT Haber'deki "Akılda Kalan" programına önceki akşam konuk olan eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu şok bir iddayı gündeme getirdi. Sporda şike operasyonlarını değerlendiren Toroğlu, "Sadece kulüpler yapmaz şikeyi, federasyonlar da şike yapar, uluslar arası organizasyonlara katılmak için, bizim federasyon da yapmıştır." dedi.

BENİ VATAN HAİNİ İLAN EDERLER

Bundan daha fazlasını söyleyecek olanın "vatan haini" ilan edileceğini belirten Erman Toroğlu, "Bunlar şimdi konuşulmasa da tahmin ediyorum 5 - 6 yıl sonra, bazı yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra konuşulacaktır." dedi. Erman Toroğlu'nun aynı konudaki bir başka çarpıcı açıklaması da yabancı futbolculara dairdi. Toroğlu, "Şike'de yabancı futbolcuyu satın almak yerliye göre daha kolaydır, bu yüzden yabancı futbolcuya karşıyım." diye konuştu. Toroğlu, Maraton'dan ayrılışına ilişkin sorulara da çarpıcı cevaplar verdi. Rıdvan Memi ve Nuriye Akman'ın "Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Maraton'dan gönderilmenizi istemişse bunun nedeni onun hakkında yazdığınız çürük raporu ile askerliğini yapmadığı yazısı mıdır?" sorusunu, Toroğlu, "Büyük ihtimalle. Bu, başka bir şey olamaz" diyerek cevapladı. Kulüp başkanlarının Maraton yayını boyunca Şansal Büyüka'dan sürekli isteklerde bulunduklarını açıklayan Toroğlu, "Tribündeki görüntülerinin yayınlanmamasını bile isterlerdi." dedi. Erman Toroğlu, bir başka soru üzerine de bundan sonra 15 yıl beraber program yaptığı Şansal Büyüka olmadan da program yapabileceğini söyledi.

İLHAN CAVCAV'IN DA AYNI İDDİASI

Öte yandan TBMM'NİN kurduğu şike komisyonuna 2005 yılında açıklamalarda bulunan G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav kendi takımının oyuncusunun Türkiye Futbol Federasyonu tarafından satın alındığını söyledi. Cavcav, 1995-96 yılında G.Birliği forması giyen Macar file bekçisi Zsolt Petry'nin İstanbul'daki Türkiye-Macaristan 1996 Avrupa Şampiyonası elemeleri maçı öncesinde 25 bin dolar karşılığında satın alındığı TBMM'nin belgelerinde yer aldı.

03.04.2010


 

BURSA TAKIMINA SAHİP ÇIKIYOR

TÜRKCELL Süper Lig lideri Bursaspor'un maddi güçlüklerle başa çıkabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe öncülüğünde başlatılan destek kampanyasına, kent dinamiklerinin büyük destek verdiği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, kentin en önemli sembollerinden Bursaspor'un iyi yerde bulunmasının, herkesin hedefi olduğunu söyledi. Kent için büyük önem taşıyan Bursaspor'un desteklenmesi için çalışma başlattıklarını ve bu doğrultuda kendisinin de işadamlarını ziyaret ederek yardım sözü aldığını hatırlatan Altepe, şöyle konuştu:''Devam eden yardımların hepsi, basına yansımıyor. Bursaspor'un güçlü olması lazım. Bunun için de maddi yönden destek alması gerekiyor. Tüm kurum, kuruluş ve kent dinamikleriyle, Bursaspor'un desteklenmesi için gereken gayreti gösteriyoruz. Bursaspor yönetimini de sıkıntıdan kurtarmak için adımları attık, atmaya devam ediyoruz. Bunlar olduğu takdirde, Bursaspor başarılı olacaktır. Diğer kulüpler bunları çözemediği için sıkıntıları var ve şu anda başarısızlık yaşıyorlar. Öncelik, bu konuda kulübün iki yakasının bir araya gelmesi.'' Recep Altepe, devam eden kampanyada, bugüne kadar yaklaşık 4,5 milyon lira toplandığına işaret ederek, bu rakamın çok daha yukarılara çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

03.04.2010


 

Lugano: F.Bahçe yenildiğinde dünya adeta başıma yıkılıyor

FENERBAHÇE'NİN Uruguaylı oyuncusu Diego Lugano FBTV'de yayınlanan Feneronline programında, "Artık oyuncular olarak bizler 6 final niteliğinde maçımızın kaldığının farkındayız.

O yola girdik. Elimizden gelenin en iyisini bu 6 final maçımızı kazanarak yapmak istiyoruz" dedi. Lugano soruları şöyle cevaplandırdı:

"Derbi maçlarının stresini ve gerginliğini daha rahat kaldırıyor"

Bu tip Galatasaray derbilerinde genelde gergin ve çok stresli bir ortam oluyor. Gerek hazırlık süreci, gerek maç sırasında ve gerek maç sonrası anlamında biz bu tip durumlardan çok fazla geçmiş bir takımız. Takım içindeki birçok oyuncu bu konuda yeterli deneyime sahip. Galatasaray karşısında o stresin, o gerginliğin bizi maçın başından itibaren ele geçirmesine, futbolumuzu oynamamızı engellemesine izin vermedik. Sakin bir şekilde maça çıktık ve öyle oynadık. Her ne kadar maçın öncesinde çok stresliysek de bunu yansıtmamaya çalıştık. Bu maçın belki de bizim son şansımız olduğunu biliyorduk. O yüzden stresi, gerginliği her şeyi bir kenara bırakıp deneyimli futbolcuların nasıl maça çıkması gerektiği, nasıl oynaması gerektiği gerçeğini göz önüne bulundurarak o şekilde mücadelemizi ettik. Derbide kalitemizi, farkımızı ortaya koyduğumuz için çok mutluyuz.

F.Bahçe'nin şampiyonluk şansı nedir?

Bizim zaten sezon öncesinde koyduğumuz hedef, Türkiye Ligi için şampiyonluktu. Derbi galibiyeti bizi bu hedef konusunda basamak atlattı. Zaten biz şampiyonluk yolunda gerekli motivasyona ve disipline sahibiz. Artık oyuncular olarak bizler 6 final niteliğinde maçımızın kaldığının farkındayız. O yola girdik. Elimizden gelenin en iyisini bu 6 final maçımızı kazanarak yapmak istiyoruz. İlk onbirdekiler, oyuna sonradan girenler, kısacası tüm oyuncular olarak bizler kalan maçlarda, hayatlarımızın belki de son maçlarıymış gibi çıkıp ona göre mücadele edeceğiz. Bütün motivasyonumuz tamamen şampiyonluk için.

Kaybedince Lugano neler hissediyor?

Benim için aslında çok önemli bir soru. Çünkü bu konu hakkında söyleyeceğim çok fazla şey var. Hissettiğim sorumluluk nedeniyle yenilgiler sonrası kolay sakinleşemiyorum. Çünkü Fenerbahçe her zaman bana, aileme ve benim kariyerime çok fazla yön vermiş, çok fazla artılar katmış bir kulüp. Ben buradaysam tamamen Fenerbahçe'nin sayesindedir. Bu futbolu oynuyorsam her şeyin altında Fenerbahçe vardır. O yüzden benim de onlara sahada en iyi futbolumu oynayarak bir karşılık vermem gerekiyor. Duygusal bir oyuncu olduğum için maçlardan sonra gerek beraberlik, gerek mağlubiyet hiç önemli değil. Kötü, negatif sonuçlarda çok kolay kendime dönemiyorum. Kaybetmeye bir türlü kendimi alıştıramıyorum. Kaybettiğim zaman gerçekten dünya başıma yıkılmış gibi oluyor. O yüzden çok kolay normale dönemiyorum. Çünkü Fenerbahçe forması altında oynuyoruz. Kaybetme gibi bir lüksümüz olmaması lazım. O yüzden normale dönemediğim zamanlar doğrudur.Ama ne kadar yıl geçerse geçsin, ne kadar süre geçerse geçsin bu artık biraz da benim de kişiliğim. Kaybetmeye tahammülüm olmadığını zaten herkes biliyor. O yüzden yenilgilerden sonra birkaç gün kendime gelemiyorum.

03.04.2010


 

F.Bahçe Acıbadem tarihî maça çıkıyor

VOLEYBOLDA Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali, bugün Fransa'nın Cannes kentinde başlıyor.

Victoires Salonu'nda düzenlenecek dörtlü finalde, Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, ilk maçta bugün ev sahibi Cannes takımı ile karşılaşacak. Karşılaşma TSİ 17.00'de başlayacak. Dörtlü finalin diğer maçında TSİ 19.30'da iki İtalyan takımı Asystel Novara ile Volley Bergamo karşı karşıya gelecek. İlk maçlarda mağlup olan takımlar 4 Nisan Pazar günü TSİ 15.30'da üçüncülük maçına çıkacak. İlk maçlarını kazanan takımların karşılaşacağı final maçı ise aynı gün TSİ 18.30'da yapılacak.

03.04.2010


 

G.Saray'da yeni tekneler suya indiriliyor

GALATASARAY Kulübü Kürek Şubesi için alınan yeni tekneler, bugün törenle suya indirilecek.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, ''Şubemize gelen olimpik standartlardaki Filippi marka teknelerimiz, başkanımız Adnan Polat ve yönetim kurulu üyelerimizin de katılacağı bir tören ile Küçükçekmece Kürek Tesisleri'nde suya indirilecektir'' denildi.

03.04.2010


 

Engelli sanatçı Metin Şentürk dünya rekoru kırdı

GÖRME engelli sanatçı Metin Şentürk'ün otomobille ''Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru''nu kırdığı bildirildi.

''Guinness Rekorlar Kitabı''ndan bir heyetin gözetiminde Türkiye'nin en uzun pistine sahip Şanlıurfa GAP Havaalanı'nda dün denemesini gerçekleştiren Şentürk'ün uydu verilerini inceleyen İngiltere'den gelen Guinness heyeti, daha sonra hava alanında basın toplantısı düzenledi. Hız rekorunun görüntülerinin izletildiği toplantıda konuşan Guinnes rekorları yetkilisi Aleksandr Vypıraılenko, bu alanda daha önceki rekorun 2005 yılında İngiliz bir görme engelli tarafından, 268 kilometre hızla kırıldığını belirterek, ''Şu anda mutlulukla söyleyebilirim ki Metin, bu rekoru 292.89 ortalama hızla kırmış bulunmakta'' dedi. ''Metin'i tebrik ediyorum ve bunu yeni Guinness rekoru olarak tescil ediyorum'' diye konuşan Aleksandr Vypıraılenko daha sonra Metin Şentürk'e bu konudaki belgesini teslim etti.

03.04.2010


 

Halter Millî Takımı Avrupa sınavına hazır

BELARUS'UN başkenti Minsk'te 3-11 Nisan'da yapılacak Avrupa Halter Şampiyonası'na katılacak olan milli takım hazırlıklarını tamamladı.

Bayan Halter Milli Takımı son hazırlık kampını Çorum'da yaparken, erkekler ise Avrupa Şampiyonası'na Konya'da hazırlandı. Erkek Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü Raif Özel yaparken, bayan milli takımının teknik direktörlüğünü ise Talat Ünlü üstleniyor. Şampiyona öncesinde morallerinin son derece yerinde olduğunu hatırlatan Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Avrupa Şampiyonası'nda iyi dereceler elde edeceklerini belirtti.

03.04.2010


 

ULEB Avrupa Ligi'nde ilk 4'e kalanlar belli oldu

BASKETBOL ULEB Avrupa Ligi'nde dörtlü finale yükselen takımlar belli oldu.

Ligde çeyrek final serilerinde İspanya'nın Real Madrid takımını eleyen aynı ülkeden Regal Barcelona'nın yanı sıra, İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv'i geçen Sırp temsilcisi Partizan, İspanyol ekibi Caja Laboral'a üstünlük sağlayan Rus takımı CSKA Moskova ve Polonya temsilcisi Asseco Prokom'u eleyen Yunan ekibi Olympiakos dörtlü finale yükselme başarısı gösteren takımlar oldu. ULEB Avrupa Ligi'nin dörtlü final organizasyonu, 7-9 Mayıs tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilecek. Organizasyonun ilk gününde Regal Barcelona-CSKA Moskova ve Partizan-Olympiakos maçları yapılacak. İlk gün kazanan takımlar, 9 Mayıs'ta final mücadelesinde karşı karşıya gelme hakkını elde edecek.

03.04.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

14.00 İstanbul B. Bel.-Denizli: Kuddusi Müftüoğlu 19.00 Bursaspor-Antalyaspor: Bülent Yıldırım

03.04.2010


 

BEKO BASKETBOL LİGİ PROGRAMI

Bugün:

16.00 Kepez Belediye–Bornova Bel.(Kepez Belediyesi)

17.00 Efes Pilsen–OYAK Renault (Ayhan Şahenk)

17.30 TOFAŞ–Darüşşafaka Cooper Tires (Atatürk)

17.30 Erdemir–Aliağa Petkim (Erdemir)

18.00 Pınar Karşıyaka–Antalya B.Bld. (Karşıyaka)

19.00 Fenerbahçe Ülker–Türk Telekom (Abdi İpekçi)

4 Nisan Pazar:

14.00 Galatasaray Mersin B. Bld. (Abdi İpekçi)

16.00 Banvit–Beşiktaş Cola Turka (Kara Ali Acar)

03.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl