03 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Savcılık, tahliyelere itiraz etti

‘’Balyoz planı’’ iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcıları, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 20 kişinin yedek hakimlikçe serbest bırakılmasına itiraz etti.


TÜM ŞÜPHELİLER TUTUKLU DEĞİL

“Balyoz Planı” iddiaları soruşturması kapsamında, tutuklu 16'sı asker, 19 kişinin nöbetçi mahkeme tarafındantahliye edilmesi kararının gerekçesi olara

ÇETİN DOĞAN TEDAVİ İÇİN GATA’DA

‘’Balyoz Planı’’ iddiaları soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra tahliyesine karar verilen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ı


  İHH Gazze’ye bu kez gemi konvoyuyla girecek

İHH İnsanî Yardım Vakfı ve çok sayıda Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu, İsrail’in Filistin’e uyguladığı ambargoyu protesto için gemi konvoyu oluşturacak.


  Baykal’a Van’da taşlı yumurtalı saldırı

İL kongresine katılmak üzere Van’a giden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da içinde bulunduğu parti otobüsü taşlı ve yumurtalı saldırıya uğradı.


  15 dokunulmazlık dosyası daha Meclis’te

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 12 milletvekiline ait 15 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  1 Mayıs’ı ortak kutlama arayışı

İŞÇİ ve memur konfederasyonları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü birlikte kutlamayı görüşmek için bir araya gelecek.


  TEKEL işçilerine polisten müdahale

TEKEL işçilerinin eylemi sebebiyle Bayındır Sokak’ta oturma eylemi yapan bir grup işçi ve destekçilerine polis müdahale etti.


  Sabih Kanadoğlu yine sahnede

“Anayasa değişikliği’’ konulu panele konuşmacı olarak katılan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili olarak yine sahneye çıktı. Kanadoğlu, “Anayasa Mahkemesi, teklifi sadece şekil yönünden değil, anayasada değiştirilmesi teklif edilemeyecek unsurlar yönünden de bir incelemeye tabi tutabilir. Onları zedeliyorsa Anayasa Mahkemesi bu değişiklikleri, değiştirilmesi teklif edilemez maddeler yönünden de inceler’’ iddiasında bulundu.


  Başbakan gidecek, büyükelçi dönecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 5-6 ay önce davet edildiği Küresel Nükleer Güvenlik Zirvesine katılmak üzere ABD’ye gideceğini, büyükelçimizin de önümüzdeki hafta ABD’ye döneceğini açıkladı. Başbakan Erdoğan, Dış İlişkileri Komisyonunda “Ermeni Soykırımı Tasarısı”nın 1 oy farkla kabul edilmesi üzerine ABD’ye gitmeyeceği yönünde imalarda bulunmuştu.


  Çorum’da orta şiddette deprem

Çorum’da orta şiddette bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 10.37’de meydana gelen depremin büyüklüğü 4.5 olarak ölçüldü.


  Şemdinli’de 4 asker tutuklandı

HakkÂrİnİn Şemdinli ilçesinde savcılık talimatıyla gözaltına alınan 4 asker tutuklandı.


  Küçükali, yeniden Kızılay Genel Başkanı

KIzIlay Derneği Genel Başkanlığına Tekin Küçükali, bütün delegelerin oyunu alarak tekrar seçildi. Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kızılayın önceki günkü olağan genel kongresinde gerçekleştirilen seçimde, Küçükali’nin listesi oy birliğiyle göreve getirildi.


  Yazgan: Akyıldız, sendikacılık yapamaz

Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kadrosunu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne taşıyan Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız’ın sendika üyesi olamayacağını savundu.


  Ergin: Eleştirilerin dayanağı olsun

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, anayasa değişiklik paketiyle ilgili değerlendirmede bulunurken ille kendi yaptıklarının doğru olduğuna ilişkin bir diretme ve ısrarlarının olmadığını belirterek, ‘’Yeter ki yapılan eleştirilerin bir dayanağı olsun’’ dedi.


  TBMM Başkanı Şahin: Teklif, Komisyon’un gündeminde

CumhurbaşkanI Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ‘’İçtüzüğe uygun bir anayasa değişikliği teklifi şu anda Anayasa Komisyonu’nun gündemindedir’’ dedi.


  Taslak, 13 Nisan’da Genel Kurul’a geliyor

AKP’nİn hazırladığı anayasa değişiklik paketi 13 Nisan’da Genel Kurul’a geliyor. Taslağın 30 Nisan’da ise oylanması planlanıyor.


  Bilginin doğrusu kütüphanede

MİLLÎ Kütüphane Başkanı Tuncel Acar, internetin bilgiye ulaşmada sadece zaman kolaylığı sağladığını belirterek, ‘’İnternetteki bilgi kütüphanedeki bilginin yanında sıfırdır bence.


  İTÜ’ye ağaç kesme cezası

TUZLA Belediyesi, Denizcilik Fakültesi bahçesinde izinsiz ağaç kestiği gerekçesiyle İstanbul Teknik Üniversitesi’ne 120 bin TL para cezası kesti.


  TOKİ, KONUT TİPİNİ DEĞİŞTİRİYOR

TEK TİP olarak yapılan TOKİ konutları yeni projelerle değişiyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından geçen yıl düzenlenen ‘Konut Tasarımı Ulusal Mimari Fikir Proje Yarışması’nda dereceye giren çalışmalar uygulamaya geçti.


  BALIKESİR YENİ ASYA’DAN EMNİYET MÜDÜRÜNE ZİYARET

YENİ ASYA Gazetesi Balıkesir Temsilcisi Ali Kurnaz ile Ali Fuat Alatürk ve Mehmet Çalışkan Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın’ı makamında ziyaret ettiler.


  Çevre TIR’ları 81 ili gezecek

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı’nın özel olarak hazırladığı 5 adet mobil eğitim aracı Haziran ayı sonuna kadar 81 ili dolaşarak öğrencilerden ev hanımlarına kadar toplumun bütün kesimlerine su tasarrufu, çevrenin korunması, ağaçlandırma gibi konularda eğitim verecek.


  Lisede dayak yargıya taşındı

BURSA'DA bir lisede müdür yardımcısı tarafından dövüldüğünü öne süren öğrenci polis merkezine giderek şikâyetçi oldu. Öğrenciyi darp ettiği öne sürülen müdür yardımcısı ise, “Telefonu elinden almak istediğim sırada karşılıklı sürtüşme oldu, ben de rapor aldım, şikâyetçiyim” diyerek kendisini savundu.


  Yanlış hayat tarzı kanseri tetikliyor

Ercİyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir, dünyada her yıl yaklaşık 12 milyon insanın kansere yakalandığını belirterek, hayat tarzları ve çevre duyarlılığının değişmemesi halinde bu sayının 2030 yılında 27 milyonu aşmasının beklendiğini söyledi.


  FİLTRELERDE DOMUZ KANI VAR İDDİASI

Sİgara İle Savaş Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, sigaradaki domuz kanı söylentilerinin bile sigaranın Müslümanlar arasında bırakılması gerektiğini ortaya koyduğunu savundu.


  İmamlar, Tasavvuf Müziği öğrenerek ezan okuyacak

Samsun’un Kavak ilçesinde açılan Türk Tasavvuf Müziği kursuna katılan 20 imam, ezan ve salayı usûlüne göre okuyabilmek için nota öğreniyor.


  Nezleye iyi gelen zil

Japonya’da bir şirket, saman nezlesini iyileştirdiği iddia edilen telefon zilini piyasaya çıkardı.


  Çin piramitlerinde ay-yıldız izleri


  TRT’de Arapça kanal yarın açılıyor


  Ani sıcaklık değişimleri arıları öldürebilir


  Erozyona karşı ‘koyun yumağı’



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl