04 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Irak’tan sonra şimdi de Afgan yalanı

Almanya’nın eski Savunma Bakanı Volker Rühe, bir Alman tv kanalında yayınlanacak “Afganistan yalanı: Askerler, politika ve savaş” adlı belgeselde dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Rühe “Büyük koalisyonun (önceki hükümet) büyük hatası, misyonla ilgili gerçekleri söylememek oldu. Savaş şimdi ülkenin kuzeyine ulaştı ve güzel görünen strateji ve bu büyük yalan ortaya çıktı” dedi. Bu arada bu ülkedeki Alman askerlerinin 5 Afgan askerini öldürdüğü bildirildi.


Ahmedinejad: Gazze’ye saldırmak için bahane arıyorlar

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “Gazze’ye yönelik yeni bir saldırının, saldırganlar ve onların destekçilerine pahalıya mal olacağını” söyledi.

“Filistin devletinin doğumunu gelecek yıl birlikte kutlarız”

BATI Şeria’daki Filistin Yönetimi Başbakanı Selam Feyyad, “gelecek yıl, Filistin devletinin doğumunun uluslar arası camiayla birlikte kutlanacağını” s


  Bağdat’taki Sünnî köyüne saldırıda 25 kişi öldü

IRAK’IN başkenti Bağdat’taki bir Sünnî köyünde silâhlı saldırganların üç evi basması sonucu ölenlerin sayısı 25’e yükseldi.


  Tayland’da 60 bin gösterici başbakanın istifasını istedi

TAYLAND’IN başşehri Bangkok’ta 60 bin kişi, erken seçimlerin yapılması ve Başbakan’ın istifası istemiyle gösteri yaptı.


  Girit’te mescide ırkçı saldırı

Yunanİstan’In Girit adasının Kandiye şehrinde bir mescide, piknik tüpüyle saldırı düzenlendi.


  Körfez ülkeleri elektrik sıkıntısıyla karşı karşıya

ALTI üyeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin finans ve tesislere petrol bulma zorluklarına rağmen tarihindeki en büyük elektrik üretim kapasitesini arttırma girişiminde bulunduğu bildirildi.


  Putin’e, Venezuela’nın sembolik anahtarı verildi

RUSYA Başbakanı Vladimir Putin, Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez’in dâvetlisi olarak ABD’nin arka bahçesi Güney Amerika’ya bir günlük resmi ziyaret gerçekleştirdi.


  Yanukoviç, Kazakistan’ı ziyaret edecek

KAZAKİSTAN Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in 7 Nisan’da Kazakistan’ı ziyaret edeceğini açıkladı.


  Dağıstan’da olay: 1 ölü

RUSYA’YA bağlı Dağıstan Cumhuriyeti’nde polislere karşı yine silâhlı saldırı gerçekleştirildi.


  Sözde soykırım kararına büyükelçilik engel oldu

UKRAYNA’DA yerel bir belediye meclisinin sözde Ermeni soykırımını tanıyan kararının iptal edilmesinde, ülkedeki Türk büyükelçiliğinin müdahalesinin önemli rol oynadığı ortaya çıktı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl