04 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Erdoğan: Yargı siyasallaşmadı, siyasete soyundu

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, yargının siyasallaşmadığını, siyasete soyunduğunu belirterek, ‘’Bu işi bu kadar seviyorsan cübbeni çıkar gel, siyaset meydanına çık. Nasıl olsa bu Anayasa değişikliğine karşı çıkan partiler var, onlardan birine katılırsın, onlarla birlikte bu mücadeleyi meydanda sürdürürsün.


Yargı hem tarafsız, hem bağımsız olmalı

ANAYASA Mahkemesi Raportörü ve Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Osman Can, yargının hem bağımsız hem de tarafsız olması gerektiğini söyledi.

Cindoruk: Demirel, hesap vermeye hazırlanıyor

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in bir parti kongresinde son 60 yılın hesabını vermek üzere hazırlık ya


  Doğuya verilen teşvikler Batı’da otel ve arsa oldu

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘’AKP’liler çıktılar, ‘teşvik vereceğiz’ dediler. Verilen teşvikler, gitti, Antalya’da, İzmir’de, Bodrum’da otel arsası oldu’’ dedi.


  Hak-İş’ten mitinge katılmama kararı

HAK-İŞ Konfederasyonunun, Sivil ve Demokratik Anayasa Platformu’nun bazı bileşenleri tarafından 10 Nisanda Kadıköy’de yapılacak ‘’Sivil-demokratik Anayasa Mitingine’’, platformun bazı üyeleri ile ortaya çıkan görüş ayrılıkları dolayısıyla katılmama kararı aldığı bildirildi.


  Kuruş tarifesiyle soygun

KONTÖR yerine kuruşlu dönem vatandaşa yüzde 50 zam olarak yansıdı. Ön ödemeli hatlarda 1 Nisan’dan sonra kontör yerine kuruşlu dönem başladı.


  Faili meçhuller Askerî Yargıtay’a

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi ‘faili meçhuller dâvâsı’nda sanık Albay Cemal Temizöz’ün avukatlarının dosyanın Askerî Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi talebini değerlendirdi. Mahkeme, Temizöz’ün avukatlarının yazılı talebi dosyada avukatı olmayan mağdurlara bildirilip görüşleri alındıktan sonra dosyanın Askerî Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verdi.


  2 yıllık mezunlar öğretmen olamayacak

Anayasa Mahkemesinin iptal kararları doğrultusunda yeniden düzenlenen Milli Eğitim Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Yazar Ilıcak’a destek

Medya Derneği, Hakim Osman Kaçmaz’ı eleştirdiği için “Sabah” yazarı Nazlı Ilıcak’ın hapse mahkûm edilmesini “Yargıya yönelik eleştiriler de AB standartlarında yorumlanmalı” diyerek kınadı.


  Siyasetin yargıyı kuşatma girişimi yok

AKP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, ‘’Türkiye’de siyasetin yargıyı kuşatma girişimi yoktur. Türk yargısını taraf olmayı bırakıp, tarafsız olmaya davet ediyorum’’ dedi.


  AB müzakerelerinde Türkiye’ye adil davranılsın

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, AB üyeliği müzakerelerinde Türkiye’ye adil davranılması çağrısında bulundu.


  Komşudan sıcak mesaj var

Yunanİstan Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Druças, “Yunanistan’ın, Türkiye ile olan ilişkilerinde yeni bir yaklaşım ve işbirliği çabası başlattığını” söyledi.


  Madımak Oteli istimlâk edilecek

AKP Sivas Milletvekili Selami Uzun, Madımak Oteli ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, İl Özel İdaresinin değer tespiti ile otel sahibinin istediği fiyat arasında çok önemli fark olduğunu belirterek, bu sebeple otelin istimlak edileceğini bildirdi.


  YİBO’da İnsan Hakları incelemesi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun sosyal hizmetlere bağlı kurumlar ile yatılı bölge ilköğretim okullarını incelemek üzere kurduğu alt komisyon üyeleri, Mersin’in Tarsus ilçesindeki Mustafa İstemihan Talay Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda (YİBO) incelemelerde bulundu.


  Çocuklar neden sokakta yaşamayı tercih ediyor?

DEVLET Bakanı Selma Aliye Kavaf, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’nin sokakta yaşayan, çalıştırılan çocuklara yönelik soru önergesine yazılı cevap verdi.


  Ezberci eğitim değiştirilemedi

YAPILANDIRMACI yaklaşımın uygulanmasıyla öğrencilerin ezbere dayalı bir öğrenme anlayışını bırakıp bırakmadıklarına ilişkin soruya, öğretmenlerin yüzde 4,8’i “tamamen”, yüzde 32,9’u “çoğunlukla”, yüzde 59,2’si “orta ve çok az” düzeyde bıraktıklarını ifade ederken, yüzde 3,1’i ise “hiç” bırakmadıklarını söylüyor.


  İzmir ve Eskişehir’de Bediüzzaman panelleri

BEDİÜZZAMAN haftası faaliyetleri çerçevesinde bugün İzmir’de ‘Said Nursî ve Demokratik Açılım’ konulu panel gerçekleştirilecek.


  Hatay’da el yazması Kur’ân’lar bulundu

HATAY'DA düzenlenen operasyonda, tarihî eser niteliği taşıdığı belirtilen 15 adet el yazması Kur’ân-ı Kerim ile 1 kişi gözaltına alındı.


  ÖSYM’ye tepki

ŞIRNAK'IN Silopi ilçesinde bir grup üniversite adayı öğrenci, sınav yerlerinin Malatya ve Elazığ olarak belirlenmesi sebebiyle ÖSYM’ye tepki gösterdi.


   PahalI teknolojİ enİyİsİ mİdİr?


  Mimar kuşlar

Konya’da Toroslar’ın üzerine kurulu Hadim ilçesinde sarp kayalara yuva yapan kuşlar şaşırtıyor.


  Katırdan serum üretilecek

SağlIk Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı, atlardan sonra katırlardan da serum üretecek.


  Türkiye’de net 18 yaşında

Türkİye, 12 Nisan'da internetle tanışmanın 18. yılını kutlayacak.


  Çinko eksikliği akneye yol açıyor

YapIlan araştırmalar, akne (sivilce) şikâyeti olan kişilerde çinko eksikliğine rastlandığını ortaya koyuyor.


  Fransa, çarşaf yasağında çifte standart uyguladı

İran İslâm Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahman Hosseinpour, Fransa’da yüzü örten peçeli çarşafın kısmen yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısının gündeme getirilmesine tepki gösterdi.


  Çöpten sergiye

Antalya’da resim sanatçısı Hikmet Özkaya, çöpe atılan reklam broşürlerinden resim yaparak “Kâğıtların Dansı” isimli resim sergisi açtı.


  ABD pilotlarına antidepresan izni

Amerİkan hükümeti, 70 yıllık yasağa son vererek, pilotların antidepresan kullanabilmesine izin veriyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl