04 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Said Nursî, çareler sundu

VEFATININ 50. yılında Bediüzzaman Said Nursî’yi anmak amacıyla Konya Alaaddin Keykubat Konferans Salonunda “Demokratik Açılım ve Bediüzzaman Said Nursî” konulu bir konferans düzenlendi.

Yeni Asya gazetesi Konya Temsilciliği tarafından düzenlenen toplantıya gazetemiz yazarlarından İslâm Yaşar konuşmacı olarak katıldı.

Sunucu Hasan Turgut Tollu, öncelikle Kur’ân-ı Kerim okumak üzere H. İbrahim Gürbüz’ü ve ardından açılış konuşması için eğitimci Dr. Cafer Kaysıcı’yı kürsüye dâvet etti.

Gazetemiz yazarlarından İslâm Yaşar, Bediüzzaman Said Nursî’nin bugün adına demokratik açılım denen meseleye bir asır öncesinden çareler gösterdiğini hatırlattı. “Geçen süre içerisinde maalesef bu çarelere müracaat edilmediğinden ülkemizde bugün içinden çıkılmaz gibi görünen büyük kargaşa meydana geldi” diyen Yaşar, ülkemizin içinde bulunduğu problemlere Said Nursî’nin çareler sunmuş olduğuna dikkat çekti.

Toplantı sonrasında İslâm Yaşar’a Risale-i Nur Enstitüsü Konya Temsilciliği adına Prof. Dr. Hakkı Polat bir plâket sundu. Edebiyatçı yazar İslâm Yaşar kitaplarını da imzaladı.

04.04.2010


 

YOLLARDA KAZA MESAİSİ

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, 2003-2009 yıllarında 57 hemzemin geçitte ray devreli otomatik bariyer tesisi ve 526 kaza kara noktası ve kaza potansiyeli yüksek yer olmak üzere toplam 583 noktanın iyileştirildiğini ifade etti.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya’nın soru önergesini cevaplayan Yıldırım, trafik kazası sonucu yaralı olarak hastanelere kaldırılıp, yolda veya hastanede ölenlerin de trafikte ölüm istatistiklerine dahil edilmesine yönelik yasa çalışmasının İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü kaydetti.

Trafik bileşenlerinin 3E (education, enforcement, engineering) olarak formüle edildiğini ifade eden Yıldırım, bunların eğitim, denetim ve mühendislik olarak yer aldığını, eğitim bölümünün Millî Eğitim Bakanlığı, denetim bölümünün ise İçişleri Bakanlığının sorumluluk alanında olduğunu belirtti.

Mühendislik hizmetleri kapsamında, Karayolları Genel Müdürlüğünün kendi yapım ve bakımından sorumlu olduğu otoyol, devlet ve il yollarında çalışmalarını sürdürdüğüne işaret eden Yıldırım, ‘’Karayolları Genel Müdürlüğü karayollarında trafik güvenliğini sağlamak üzere sorumluluğu altındaki bütün karayollarını sürekli kontrol altında tutmakta ve olası kaza potansiyeli yüksek kesimleri yerinde tesbit ederek trafik güvenliğini sağlayacak tedbirler almaktadır’’ dedi.

Yıldırım, her yıl Emniyet Genel Müdürlüğünden temin edilen, o yıla ait trafik kazası verilerine göre belirlenmiş olan kaza kara noktalarının, yerinde yapılan incelemeler neticesinde aciliyet sıralamasına ve ödenek durumuna göre iyileştirildiğini ifade etti.

Bakan Yıldırım, 2003-2009 yıllarında 57 hemzemin geçitte ray devreli otomatik bariyer tesisi ve 526 kaza kara noktası ve kaza potansiyeli yüksek yer olmak üzere toplam 583 noktanın iyileştirildiğini, 2003-2009 yılları arasında toplam 11 bin 373 kilometre bölünmüş yolun tamamlanarak trafiğe açıldığını bildirdi. Otoyollarda trafik kazalarını azaltmak için çeşitli çalışmalar yapıldığını belirten Yıldırım, şu bilgiyi verdi: "Otoyol üzerindeki yatay ve düşey trafik işaretleri (çizgiler, levhalar ve ışıklı işaretler) günümüz teknolojilerine göre sürekli yenilenmektedir. Gerek çarpılan oto korkuluk ve gerekse yırtılan ve sökülen telçitleri sürekli onarılarak yenilenmektedir. Kaza olması muhtemel kesimlerde ilâve trafik (yatay ve düşey) işaretlemeleri yapılmakla birlikte hız sınırlaması uygulaması da yapılmaktadır. Freni patlayan araçlar için kamyon kaçış rampaları yapılmakta, ayrıca sürücülere, elektronik sistemlerle ve değişken mesajlarla sürekli uyarı verilmektedir.’’

04.04.2010


 

‘Her öğrencinin bir ağacı olsun’

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde belediye tarafından başlatılan ağaçlandırma kampanyası sürüyor.

Zübeyde Hanım Anaokulu, İbrahim Özmen İlköğretim Okulu, Papatya Anaokulu ve Halkalı İlköğretim Okulu’nda öğrencilerin katılımıyla ağaç dikme töreni yapıldı. Öğretgmen ve velilerin de iştirak ettiği merasime katılan Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, “Bu kampanyada her öğrencinin bir dikili ağacı olsun istiyoruz.” dedi. Öğrencilerle beraber okul bahçesine ağaç diken Alp, çocuklarla bir süre sohbet etti.

04.04.2010


 

5 bin liseliye seminer

MARDİN’İN Kızıltepe ilçesinde Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı ve lise öğrencilerini suç örgütlerinin tuzaklarına karşı uyarmayı amaçlayan seminerler tamamlandı.

İlçedeki bütün liseleri kapsayan program bir ay sürdü. Terörle Mücadele Büro Amirliği’nin organizasyonu gerçekleşen seminerlerin sonuncusunu, emniyet görevlisi Bülent Yapıcı verdi. Gençlerin nasıl tuzağa düşürüldüğünü slâyt eşliğinde anlatan Yapıcı, organize suç örgütleriyle mücadele yöntemleri üzerinde durdu. Seminer sonunda öğrencilere, intihar eylemcisinin eve dönüşünü konu alan ‘Ana Ben geldim’ adlı kitap ve emniyet teşkilâtının çalışmaları hakkında anket formu dağıtıldı. Kızıltepe’deki seminerlere toplam 5 bin öğrencinin katıldığı bildirildi.

04.04.2010


 

41 kilo eroin ele geçirildi

AĞRI’DA düzenlenen operasyonda, 41 kilogram saf eroin ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Van’dan İstanbul’a giden H.Ç. yönetimindeki otomobili Şeker kavşağında durdurdu. Yapılan aramada, aracın tavanına ve koltuk altlarına yapılan gizli bölmelerde 41 kilogram saf eroin bulundu. Sürücü H.Ç. gözaltına alındı.

04.04.2010


 

Kaçarken ayağını kırınca yakalandı

MANİSA’NIN Turgutlu ilçesinde kapkaç şüphelisi polisten kaçarken 2 katlı bir evin terasından atlaması sonucu ayağını kırarak yaralandı.

Alının bilgiye göre, Turgutlar Mahallesi Şehitler Sokak üzerinde bir kapkaç olayına karıştığı iddiasıyla polis tarafından aranan H.A'ya (20), polis, ‘’teslim ol’’ çağrısında bulundu. H.A, saklandığı evin teras katından atlayarak kaçmak istedi, Ayağı kırılınca yakalandı.

04.04.2010


 

Tırtılla mücadelede yeni umut çambaştankarası

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, çam ormanlarını tehdit eden çamkese tırtıllarına karşı doğal bir mücadele yöntemi geliştirdi.

Tırtıllarla beslenen çambaştankarası kuşları için hazırlanan özel yuvalar, bu türün çoğalmasında etkili rol oynayacak. Proje kapsamında, soyu tükenmekte olan kerkenezler de güvenli yuvalara kavuşacak. Göç mevsimi ve yuva yapma dönemi olmasından dolayı şehrin farklı yerlerine kuş yuvaları yerleştiren Büyükşehir Belediyesi, Bornova ve Buca bölgesinde yoğun olarak bulunan yeşil papağanlar için özel tasarlanmış yuvaları da monte etmeye başladı. Yuva projesiyle türler korumaya alınırken tırtıl gibi zararlı organizmalara karşı da mücadele edilmiş olacak. İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) uzmanlarıyla birlikte çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kuşların özelliklerine uygun yuvaları, yine türlerin yoğun olduğu yerleri göz önünde bulundurarak yerleştiriyor. Belediye Tarım, Park ve Bahçeler Dairesi yetkilileri, kuşların türüne göre farklı özellikler taşıyan 425 adet yuvayı, İzmir’in farklı yerlerine yerleştirdi. Türe ve özelliklere göre Rus çamı ve su kontraplağı kullanılarak yapılan, katkı maddesi bulunmayan ve asma ekipmanları paslanmaz olan kuş yuvaları, yerleştirildikleri yerlere göre numaralandırıldı.

04.04.2010


 

KÖYDES 24 milyon TL’lik yatırım yapacak

SAMSUN’DA KÖYDES projesi kapsamında kırsal alanda yapılacak yatırımlar için 24 milyon liralık kaynak ayrıldı.

Samsun İl Genel Meclisi AKP Grubu’nun toplantısına AKP Milletvekili Birnur Şahinoğlu, AKP İl Başkanı Adem Güney, AKP İl Başkan Yardımcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Kadir Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, İl Genel Meclisi AKP Grubu Başkanı Dilaver Atlı ile Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda, kırsal alanda gerçekleştirilecek yatırımlar değerlendirildi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Adem Güney, KÖYDES projesi kapsamında bu yıl 24 milyon TL’lik bir yatırım yapılacağı müjdesini verdi.

04.04.2010


 

Sincan ilçesi Lâle Festivaline hazırlanıyor

SİNCAN Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ‘’Uluslararası Sincan Lale Günleri’’nin bu sene 22-25 Nisan tarihleri düzenleneceğini belirtti.

Tuna, bu yıl uluslararası boyut kazanan lale festivalinin adının da Uluslararası Sincan Lâle Günleri olduğunu söyledi. Lâle çiçeklerinin açma zamanına denk gelen faaliyetin programının da belli olduğunu kaydeden Tuna, etkinliğin 22 Nisanda animasyon ekibiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi mehteran ekibinin gösterileri ile başlayacağını anlattı. Tuna, çeşitli sergilerin yer alacağı faaliyette, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Balkanlar’dan gelen misafir çocukların halk oyunları gösterileri yapılacağını da dile getirdi. İkinci gün yine animasyonlar, Balkan ekiplerinin halk oyunları gösterileri ile lâlenin sosyal, kültürel ve ekonomik boyutunun işleneceği sempozyum gerçekleştirileceğini ifade eden Tuna, sempozyuma Tarım Müdürlüğü, Çiçekçiler Odası, Ziraat Fakültesi ve Ziraat Odası’ndan katılımcılar olacağını bildirdi.

04.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl