07 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Dibe vurdu

G.Saray, Sivas'ta dibe vurdu. Kazanamamanın pisikolojik bozukluğunun tüm sonuçlarını bu maçta bütün çıplaklığıyla gördük. Türkiye liginin en pahalı takımı, futbolun ABC' sini bile yapamaz haldeydi. Yanındaki oyuncuya topu aktaramayan bir yapıya büründü G.Saray. Bu maçla birlikte Reijkaard'ın kalan destekçileri de desteğini çekecektir. Anlaşılmaz bir özgüven kaybı ve korkaklık hem takıma, hem teknik heyete hakim olmuş. Bu sindirilmişlik haline, hakem kisvesi altında ama hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan Halis Özkahya'nın sopasını bütün gücüyle G.Saray'ın terbiyesi için kullanması, perdeyi tamamlayan son kare oldu. Yönetim kalitesinin bu kadar aşağıya çekilmesi, Türkiye'deki hekem tartışmalarını sürekli kılacaktır.

G.Saray'ın bu hale düşmesinin tek sebebi iyi yönetilememekten başka bir şey değildir. Yönetilememe işi yukarıdan yani yönetimden başlar. Ülkemiz kültürünü hiç bilmeyen bir insana kulübün futbol yönetimini devretmeden evvel, onunla bu konuyu ayrıntılarıyla görüşmek ve konuşmak gerekmez mi? Mesela Reijkaard sezon başından beri takımı kampa almıyor. Adam çalıştığı kulüplerde böyle yapmış ve hiç bir zararını görmemiş. Ama bizim oyuncularımız buna alışık değil. Nihayet yönetim bu konunun mecburiyetini görerek bu maçta kamp uygulaması yaptırdı. Madem bu yapılacak teknik adama sezon başında önemini anlatıp, bunca kayıp yaşanmaması sağalanamaz mıydı?

Bütün bunlar bir tarafa G.Saray'ın en kötü gerçeği takım olma özelliğini kaybetmiş olması. Eski oyuncusu Rigober Song bunu G.Saray'ı yendikleri maçtan sonra dile getirmişti. Takım olamama şudur: Teknik adam ve oyuncuların bütünü arasındaki sevgi ve saygı bağları zayıflar. Ondan sonra oyuncular ne taktiği uygulamada kendini sıkar, ne de müsabaka sırasında dayanışma ve yardımlaşmak için kendini parçalar. Kolay teslim olan, kazanma adına inançlı ve inatçı kimliği olmayan bir oyuncu grubundan başka bir şey değildir takım olamamak. Bu durum bir takım için kanser virüsü gibidir. Tedavinin uzun süreli ve etkili olması lazım. Yeniden görevi devralan Adnan Polat yönetiminin önünde iki seçenek var. Ya Reijkaard'ı sezon sonu gönderecekler. Ki bunu yapmayacaklarını geçen hafta açıklamıştı. Eğer öyle olacaksa gelecek sezon G.Saray'ı Reijkaard'a inşa ettirecekler.

SAİD OKUR [email protected].

07.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Dibe vurdu

  G.SARAY'DA HAYAL KIRIKLIĞI

  Sivasspor ligde kalacak

  "Telekulak Operasyonu" Rıdvan Dilmen gözaltında

  SAĞLAM: SEZON SONUNDA MUTLU SONA ULAŞACAĞIZ

  Türkiye Turu'nda geri sayım başladı

  Manisasporlu Kalabane arabasıyla kaza yaptı

  Sivassporlu Hayrettin taburcu edildi

  İspanya'yı El Clasico heyecanı sardı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl