08 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Brezilya sele teslim

BREZİLYA’NIN Rio eyaletinde, otoyolları nehirlere çeviren ve ülkenin en büyük ikinci şehrini felç eden şiddetli yağışlarda ölenlerin sayısı 95’e yükseldi.

Yetkililer, eyalette dün sabah şiddetini artıran yağışlar sebebiyle toprak kayması olasılığının, 6 milyon nüfuslu Rio şehrinde en az 10 bin evi tehdit ettiğini söyledi. Rio İtfaiyesinden bir yetkili, seller sebebiyle 95 kişinin öldüğünü, 100 kişinin yaralandığı belirtirken, kurbanların çoğunun, evleri toprak altında kalan, Rio’nun dışındaki gecekondu mahallesinde yaşayanlar olduğunu kaydetti.

Ölü sayısının artmasından endişe edilirken, Rio Belediye Başkanı Eduardo Paes, şehirde halka evlerinden çıkmamaları çağrısında bulundu ve tüm okulların kapatıldığını açıkladı. Bu arada, Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Brezilyalılardan yağışların durması için dua etmelerini isterken, “Bu, Rio de Jenerio’nun tarihindeki en büyük sel” dedi.

08.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Endonezya yine sarsıldı

  Brezilya sele teslim

  Kırgızistan karıştı

  İşte ABD’nin nükleer silâhları

  Tan Washington’a gitti, ilişkiler hareketlenecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl