08 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Kırgızistan karıştı

KIRGIZİSTAN’DA, çok sayıda muhalif politikacının tutuklanmasının ardından başşehir Bişkek’te Devlet Başkanlığı binasının önünde polis ile muhalif göstericiler arasında çatışma çıktı.

Başkanlık binasının önünde bir aracı ateşe veren göstericiler, polislerin araçlarına ve silâhlarına el koydu. Paniğin hakim olduğu başşehirde halk dükkânları boşaltıyor, trafik, olay bölgesi civarında kilitlendi. Devlet Başkanlığı binası önünde polisin müdahale ettiği binlerce gösterici, sopa ve şişelerle karşılık verdi. Polis göstericilere karşı göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandı. Ayrıca silâh sesleri duyuldu. Muhalefet, Devlet Başkanı Kurmanbek Bakıyev’in istifa etmesini istiyor, yolsuzluğun üzerine gitme ve üst düzey mevkilerdeki akrabaların kovulması gibi talepleri yerine getirilmezse protestolara devam etme tehdidinde bulunuyor. Uluslar arası haber ajansları, Kırgızistan’ın başşehri Bişkek’te Devlet Başkanlığı binasının önünde polis ile muhalif göstericiler arasında çıkan çatışmada ölülerin olduğunu bildirdi. Bölgede görev yapan muhabirlerine dayandırdıkları haberlerde AP, polisin göstericilere ateş açması sonucu 4 kişinin öldüğünü belirtirken, Reuters ise olaylarda 5 kişinin öldüğünü duyurdu. Öte yandan polisin, göz yaşartıcı bombanın yanı sıra plastik mermi kullandığı çatışmalarda bazı kaynaklarca ölü sayısının en az 6 ve 9 olduğu belirtiliyor, ancak resmî kaynaklar ölü sayısını doğrulamıyor. Olaylarda en az 100 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Narın şehrinde ise, 3 binden fazla muhalefet temsilcisi eyalet valiliği binası önünde toplandı. Narın’da binaya girmeye çalışan göstericileri polis engelliyor. Başbakan Daniyar Üsenov dün mecliste yaptığı konuşmada, “Talas şehrinin ardından Narın’da da göstericilerin devlet binalarına girmeye çalıştığını” belirtti.

Talas’ta da muhalefetin başlattığı gösteriler büyüyor. Göstericiler dün Talas eyalet valiliği binasının ardından belediye binasını da işgal etti. Şehirde yaklaşık 7 bin gösterici emniyet binasını ele geçirmeye çalıştı.

08.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Endonezya yine sarsıldı

  Brezilya sele teslim

  Kırgızistan karıştı

  İşte ABD’nin nükleer silâhları

  Tan Washington’a gitti, ilişkiler hareketlenecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl