09 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Mahalle polisi halkla bütünleşti

YURT genelinde yaklaşık 4 yıl önce 10 ilde pilot olarak başlayan Toplum Destekli Polislik (TDP) uygulaması bütün illere yayılarak bir yandan asayiş olaylarının önüne geçmeye çalışılıyor, diğer yandan mahallelinin sorunlarına çözüm aranıyor.

Alınan bilgiye göre, İngilizce’de ‘’Community Police’’ olarak yer alan kavramının karşılığı olarak Türkiye’de ‘’Toplum Destekli Polislik’’, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Kayseri, Trabzon, Erzurum ve Diyarbakır’da pilot olarak hayata geçirildi. Günümüzde bütün illere yayılan Toplum Destekli Polislik, çalışma tarzıyla da mahallelerde adeta gönülleri fethediyor. Önleyici hizmetler veya soruşturma bürolarından farklı bir anlayış tarzıyla hizmet veren toplum polisi, bekçilik sisteminde olduğu gibi ‘’mahallenin polisi’’ kavramının da yeniden kazandırılmasını sağladı.

Mahallede gerçekleşen olayların çözümlenmesi, olabileceklerin tesbiti ve önlenmesi için gayret gösteren TDP, aynı zamanda polisin sosyal yönünü de gözler önüne seriyor. TDP ekipleri, mahallelerdeki elektrikten su tesisatı, ışıklandırma sorunlarından kaldırım, asfalt sıkıntısına kadar birçok konunun da çözümünde görev alıyor. TDP ekipleri, mahallelinin yaşadığı sıkıntıları rapor halinde ilgili kurumlara aktararak, katkı sağlıyor.

Adana’da da TDP Şube Müdürlüğü, Emniyet Amiri Oktay Nergis yönetiminde 123 mahalle ve 44 alt görev alanında, 2 komiser yardımcısı 89 polis memuru ile hizmet veriyor. Vatandaşlar tarafından ‘’toplum melekleri’’, ‘’mahallemizin polisi’’ olarak tanımlanan TDP ekipleri, bir yılda suç mağduru bin 800, intihara teşebbüs eden 34 kişiyle görüşerek sıkıntılarını dinleyip, çözüm önerisi geliştirdi. Ekipler, 67 bin iş yerini ziyaret ederek, 305 bin broşür dağıttı. Son bir yılda 2 engelli, 2 sokak çocuğu, 4 yaşlı, 10 muhtacın talebini karşılayarak, çeşitli yardımlarda bulundu. Her yıl ramazanda yardımlarda bulunan TDP ekipleri, son olarak geçen yıl 2 bin aileye gıda paketi verdi. Yardımlar sırasında öğrencileri de unutmayan ekipler, bu yıl 250 çift ayakkabı, 5 bin kitap dağıttı.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ SEÇİLDİ

EMNİYET Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğünün ardından TDP Şube Müdürlüğünün de başarılı çalışmalarıyla İstanbul, Ankara, İzmir’i de geride bırakarak birinci sıraya yükseldiğini söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Takip Denetleme Kurulu tarafından 81 ilde yapılan araştırma sonucu Adana’daki TDP Şube Müdürlüğünün birinci seçildiğini ifade eden Kesmez, şunları kaydetti: ’’Her şubemiz kendi alanında başarılara imza atıyor. Ancak, TDP Şube Müdürlüğü çalışmalarıyla hem vatandaşın gönlünde taht kuruyor hem de başarıyla diğer illeri geride bırakıyor. İddialı olduğumuzu her zaman dile getirmiştik. TDP ekipleri de bu iddiamızı doğruladı. Böyle bir ekibin başında olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.’’ Kesmez, Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Tuğrul ve TDP Şube Müdürü Oktay Nergis’in 10 Nisanda Ankara’da gerçekleştirilecek ödül törenine katılacağını bildirdi.

09.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Özürlüye bedava tatil

  Annelere satranç eğitimi veriliyor

  Mahalle polisi halkla bütünleşti

  Kendi ağına takılıp boğuldu

  Sedir, Toroslar’da hayat buldu

  Deprem habercileri Eskişehir’den izleniyor

  İzciler yarım ton pil topladı

  150 kilo kavrulmuş at eti ele geçirildi

  Malatya Belediyesi’nden toplu konut projesi

  CBÜ Hastanesi kan merkezi kurdu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl