17 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Uçuşlara yanardağ engeli

İzlanda’daki yanardağ patlaması sonucu 14 Avrupa ülkesinin hava sahasını trafiğe kapatması sebebiyle İstanbul’dan bu ülkelere yapılacak çok sayıda uçak seferi karşılıklı iptal edildi.

14 ülkenin hava sahasını trafiğe kapatmasının ardından bu ülkelere gitmek için Atatürk Havalimanına gelen çok sayıda yolcunun bekleyişi sürüyor. Uçuş iptallerinin öğrenilmesinin ardından özellikle transit yolcular otellere yerleştiriliyor. Uçuş yapamayan yolcuların otel re-zervasyonları için uzun kuyruklar oluşturduğu gözlendi.

Volkanik bulutlar hava trafiğini felç etti

İzlanda’dakİ volkanik püskürmenin yol açtığı kül bulutu, hava trafiğini, havayolu şirketlerinin Avrupa’ya uçak seferlerini iptal etmek zorunda kaldığı Asya-Pasifik’e kadar etkiledi.

Wellington’dan Tokyo’ya, Hong Kong’dan Singapur’a binlerce yolcu, Avrupa hava sahasının büyük bölümünün kapatılması dolayısıyla uçak seferlerinin iptali karşısında endişe yaşıyor.

Avustralya’nın Qantas havayolu şirketi, Avrupa’ya çok sayıda uçak seferini iptal ederken, Londra ve Frankfurt uçuşlarının da Pazar gününden önce yapılmama riski bulunduğunu açıkladı.

Avrupa’ya uçak seferlerini iptal eden bölge ülkelerinin havayolu şirketleri arasında Air New Zealand, Japan Airlines (JAL), Cathay Pacific, Singapur Airlines ve Malaysia Airlines bulunuyor.

Bu arada, kül bulutunun hava trafiğini felç ettiği Fransa’nın başşehri Paris’in Roissy-Charles de Gaulle ve Orly havaalanları TSİ 21.00’a kadar kapalı kaldı.

Avusturya da dün hava sahasını aşamalı olarak kapatacağını ve Viyana, Salzburg ve Linz havaalanlarının akşama dek kapalı tutulacağını bildirdi. Öte yandan, Rus meteoroloji kurumu, İzlanda’dan gelen volkanik kül bulutunun Moskova’ya yaklaştığını bildirdi. Polonya makamları da kül bulutu dolayısıyla güneydeki Krakov şehri hava sahası ve havaalanının uçuş trafiğine kapatılmasını kararlaştırdılar. Bugün ve Pazar günü bütün dünyadan 70’den fazla heyetin, geçen Cumartesi Rusya’nın batısındaki uçak kazasında ölen Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve eşi Maria’nın cenaze törenine katılmak için Polonya’ya gelmesi bekleniyor. İzlanda’da geçen ay patlayan yanardağda ikinci bir patlamanın meydana gelmesiyle ortaya çıkan kül bulutunun İngiltere hava sahasını etkisi altına almasının ardından, dün İrlanda’da da çok sayıda uçuş iptal edilmişti.

DSÖ: SAĞLIK İÇİN ZARARLI OLABİLİR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İzlanda’daki volkanın püskürttüğü küllerin gökten yağmaya başlaması durumunda Avrupalılara evden çıkmamaları uyarısında bulundu. DSÖ sözcüsü David Epstein, kül bulutunun ne gibi bir zarar vereceğini tam olarak bilmediklerini belirtmekle birlikte, mikroskobik külün solunması durumunda akciğerlere ulaşabileceğini ve solunum yoluyla ilgili problemlere yol açabileceğini söyledi. Külün, astım ve solunum yolu hastalıkları bulunanları daha fazla etkileyeceği belirtildi.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

*************************************************************************************************************************

17.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Uçuşlara yanardağ engeli

  Sarkozy istenmeyen adam

  Çin’de depremin bilânçosu artıyor

  Butto suikastında kasıt var

  ‘South Park’ çizgiyi aştı

  Bakiyev, istifa dilekçesini imzaladı

  Clinton’dan Netanyahu ve Araplara çağrı

  Kıbrıs yarın sandık başında

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım