17 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

‘South Park’ çizgiyi aştı

Polİtİk, sosyal ve güncel olayları eleştirel bir şekilde ele alan Amerikan yapımı South Park animasyon dizisi, 200. bölümünde çok tartışılacak bir konuya yer verdi.

Hz. Muhammed’in yüzünün gösterilmemesiyle alâkalı olarak İslâm dünyasının hassasiyetiyle dalga geçilen dizide, Peygamber Efendimiz (asm) oyuncak ayı kostümü giydirilmiş şekilde yansıtıldı. Sert tepkileri üzerine çekmesi beklenen konu, animasyon dizinin 14. sezonunun 5. bölümünde gerçekleşti. Bölümün hikâyesi ise kısaca şöyle: Amerikalı ünlü oyuncu Tom Cruise, South Park kasabasında hakarete uğradığını iddia edip beraberindeki 200 ünlüyle dizi karakterlerine dâvâ açar. Bunun üzerine Stan isimli karakter, Tom Cruise’dan özür diler. Ancak Cruise, tek bir şartının olduğunu, Müslümanların peygamberini görmek istediğini, aksi takdirde dâvâdan vazgeçmeyeceğini söyler. Tom Cruise, ünlü arkadaşlarına, “Dünyada dalga geçilemeyecek tek kişi var, o da Muhammed, onun bu gücünü elinden almalıyız” der. Kasaba halkının, dâvâ açılmaması için sözde Hz. Muhammed’i kasabaya getirdikleri görülür. Ancak yüzünün görünmemesi gerektiğini, yoksa bombalanacaklarını iddia ederler. Bu nedenle Hz. Muhammed, oyuncak ayı kostümü içerisinde tasvir edilir. Dizinin bir sonraki bölümünde de bu konuya devam edileceği belirtiliyor. Dizinin 200. bölümünü yayınlayan yerli ve yabancı video paylaşım sitelerinde, konuyla ilgili çok sayıda eleştirel yorum yapıldı. Hz. Muhammed, daha önce de South Park’ta resmedilmişti. Danimarka’yı sarsan ‘karikatür krizi’nin bir benzeri 2006’da South Park’ta yaşanmıştı. Dizide yer alan Hz. Musa, Hz. İsa, Hz. Muhammed karakterleri, Müslüman seyircilerin tepkisini çekmişti.

17.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Uçuşlara yanardağ engeli

  Sarkozy istenmeyen adam

  Çin’de depremin bilânçosu artıyor

  Butto suikastında kasıt var

  ‘South Park’ çizgiyi aştı

  Bakiyev, istifa dilekçesini imzaladı

  Clinton’dan Netanyahu ve Araplara çağrı

  Kıbrıs yarın sandık başında

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım