17 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İslâm Yaşar, “açılım” toplantısına katılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatçılardan sonra şimdi de Türk edebiyatının tanınmış yazarlarıyla buluşuyor. “Açılım”ın konuşulacağı toplantıya gazetemiz yazarlarından İslâm Yaşar da davet edildi. Toplantıya romancı-yazar İslâm Yaşar’ın yanı sıra davet edilen isimlerden bazıları ise şunlar: “Yaşar Kemal, Ayşe Kulin, Adalet Ağaoğlu, Elif Şafak, Ahmet Ümit, Ece Temelkuran, Muhsin Kızılkaya, Şûle Yüksel Şenler...”


İŞSİZLİK KANSERE BENZİYOR

“İşsizlik sadece ekonomik tablolarda ortaya çıkan oran ve rakamlar değildir” diyen KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, ‘İşsizliğin toplumsal hayatı ç

Tüketici hâlâ kötümser

Türkİye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Merkez Bankası tarafından her ay ortaklaşa düzenlenen ve tüketicilerin harcama, davranış ve beklentilerinin değer


  Enerjimizi boşa harcadık

Van Valisi Münir Karaloğlu, bölgede son 20-25 yıldır iç ve dış çıkar odaklarının kirli oyunları sebebiyle ülkenin enerjisinin, zekâsının, paraları ve zamanının gereksiz işlerde kullanıldığını belirterek, “Ama artık biz enerjimizi, zekâmızı, paramızı ve zamanımızı gençliğimizi daha iyi yetiştirmek için harcayacağız” dedi.


  EMASYA kalkmadı

Bugün gazetesinin haberinde, Balyoz planı haberlerinden sonra, EMASYA protokolünün 04 Şubat 2010’da yürürlükten kalktığı, fakat iptalin sadece kâğıt üzerinde kaldığı ortaya çıkarıldı. Haberde, 8 Şubat'ta tüm askerî birliklere gönderilen “gizli” emirde, EMASYA türü görevlerin Genelkurmay’ın emirleri çerçevesinde devam edileceği ifade ediliyor.


  Ahmet Türk’e saldırıda tutuklama talebine ret

KAPATILAN Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e yumruklu saldırıda bulunduğu iddiası ile hakkında soruşma yürütülen 2 kişiden Uğur K’nin serbest bırakılmasıyla ilgili Cumhuriyet Savcısının yaptığı itirazın ilgili mahkemece reddedildiği bildirildi.


  Necmettin Erbakan: One minute sözü bizim eserimiz

Türkiye’nin yok edilmesini kendilerinin önlediğini savunan Erbakan, “Biz İsrail’i telin mitingi düzenlediğimiz için Davos’ta ‘one minute’ sözü söylenmiştir” dedi.


  Gül: Her zaman konsensüs olmuyor

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, çoğulcu demokrasilerde Anayasa değişiklikleri ve kanunların çıkışının her zaman büyük konsensüsle olmadığını belirtti.


  Vizelerden önce önyargı kalkmalı

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’ye uygulanan vizenin hukuka ve hakkaniyete sığmadığını ifade ederek, “Vizeler eninde sonunda kalkacaktır, ama önce önyargıların kalkması lâzım” dedi.


  Türkiye, AB’ye tam üye olsun

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM)’in eski Genel Sekreteri Kofi Annan, Türkiye’nin, Avrupa Birliği’ne (AB) girebilmek için birçok reform yaptığını hatırlatarak, tam üyelik yerine sunulmak istenen özel statü tanınması sorununun çözülmesi ve Türkiye’nin AB’ye tam üye olması gerektiğini söyledi.


  Diyanet’ten ‘Kutlu Doğum’ sinevizyonları

DİYANET İşleri Başkanlığı, Hz. Muhammed ve Kur’ân-ı Kerim’i yalın ifadelerle anlatan sinevizyonlar hazırlayarak, ulusal TV kanallarına gönderdi.


  Şehit yakınlarının cennet tesellisi


  Ev sahiplerinin gözü korktu


  Yazlık giyim sezonu zamlı açıldı


  Eczane teknisyenleri yarın Çanakkale’de


  Tüketicinin güveni arttı, ama...


  Otoban gürültüsüne ‘ses perdeli’ çözüm


  Makedonya’da mehter sesleri

Makedonya’da “Edirne Günleri” faaliyetleri kapsamında İstanbul Tarihî Türk Müziği topluluğu konser verdi.


  Minare yarışması bitti


  Kan bağışında artış


  TASAVVUF MÜZİĞİNE İLGİ BÜYÜK



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım