18 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

KKTC’de seçim var

Kıbrıs Türk halkı, gelecek 5 yıl için görev yapacak yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında. Seçim yarışının, Derviş Eroğlu ile Mehmet Ali Talat arasında geçmesi bekleniyor. Her ikisi de seçimi ilk turda kazanacağı görüşünde.

Eroğlu mu? Talat mı?

KIbrIs Türk halkı, bugün sandık başına giderek, gelecek 5 yıl için görev yapacak yeni cumhurbaşkanını seçecek. Saat 08.00’de başlayacak oy verme işlemi saat 18.00’e kadar sürecek. Sandıkların kapanmasının hemen ardından oy sayımına başlanacak. Resmî olmayan seçim sonuçlarının saat 19.00 gibi belli olması bekleniyor. KKTC genelinde kurulacak 629 sandıkta toplam 164 bin 74 seçmenin oy kullanacağı seçimde 2 bin kişi görev yapacak. Seçmen, cep telefonu ile oy kullanamayacak.

Propaganda dün saat 18.00’de sona erdi. Bu saatten sonra seçmenin oyunu etkilemeye yönelik yayın yapılamayacak. Seçime, 6’sı bağımsız 7 aday katılıyor. Seçime, Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) adayı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanı ve bağımsız adayı Mehmet Ali Talat, bağımsız adaylar Tahsin Ertuğruloğlu, Mustafa Kemal Tümkan, Arif Salih Kırdağ, Zeki Beşiktepeli ve Ayhan Kaymak katılıyor. Derviş Eroğlu bugüne dek 4, Mehmet Ali Talat 3, Zeki Beşiktepeli ve Arif Salih Kırdağ ise 2’şer kez Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday oldu. Ayhan Kaymak ise, bugün yapılacak seçimle birlikte 5. kez aday oluyor. Tahsin Ertuğruloğlu ve Mustafa Kemal Tümkan ise ilk kez aday oluyor

İLK TURDA YÜZDE 50’Yİ AŞMAK GEREKİYOR

BİR adayın seçimi kazanabilmesi için geçerli oyların yüzde 50’den fazlasını alması gerekiyor. Hiçbir aday bu oyu alamazsa en çok oyu alan iki aday, bir hafta sonra ikinci turda yeniden seçime gidecek ve en çok oyu alan aday seçimi kazanmış olacak. Seçim yarışının, Derviş Eroğlu ile Mehmet Ali Talat arasında geçmesi bekleniyor. Her ikisi de seçimi ilk turda kazanacağı görüşünde. Anketler, Eroğlu’nu önde gösteriyor. Eroğlu ve Talat, son mitinglerini önceki akşam Lefkoşa’da düzenledi. Seçim günü uygulanacak seçim yasakları uyarınca, alkollü içki satılamayacak, verilemeyecek ve içilemeyecek; restoranlarda da içki servisi yapılamayacak. Seçim günü, emniyet ve asayişi sağlamakla görevli olanlar dışında kimse silâh taşıyamayacak.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

18.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  KKTC’de seçim var

  ‘Yahudi soykırımı yok’ diyen papaza para cezası verildi

  Ölü sayısı bini geçti

  Yanardağda faaliyetler artıyor

  Kaczynski ve eşi bugün defnedilecek

  Pakistan’da mülteci merkezine saldırı: 27 ölü

  Pakistan genelkurmay başkanından sivil kayıplar için özür geldi

  Protokoller zor süreç

  Bakiyev Taraz’da

  Uydurma haber komşuları birbirine düşürecekti

  Sırp cumhurbaşkanı zırhlı araçla korunacak

  İsrail’de Filistinl mahkûm öldü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım