18 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Kaczynski ve eşi bugün defnedilecek

Rusya’nIn Smolensk havaalanı yakınlarında düşen uçakta ölen, aralarında Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve eşinin de bulunduğu 96 kişi Varşova’daki Saski Park veya Pilsudki Meydanı olarak bilinen alanda düzenlenen törenle binlerce kişinin katılımıyla anıldı.

Rusya’nIn Smolensk havaalanı yakınlarında düşen uçakta ölen, aralarında Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve eşinin de bulunduğu 96 kişi Varşova’daki Saski Park veya Pilsudki Meydanı olarak bilinen alanda düzenlenen törenle binlerce kişinin katılımıyla anıldı.

Uçağın düşüş saati olan 08.56’da (TSİ 09.56) bütün ülke genelinde kilise çanları ve acil siren sesleriyle yankılanırken, başşehirdeki Polonyalılar da sirenlerin ardından Pilsudki Meydanı’na akın etmeye başladı. Tören 2 dakikalık saygı duruşuyla başlarken, bazı Polonyalıların gözyaşlarını tutamadığı dikkat çekti. Saygı duruşunun ardından uçak kazasında ölenlerin adları tek tek okundu.

Ulusal marşın çalınmasının ardından törende konuşan Devlet Başkanı Vekili Bronislaw Komorowski ve Başbakan Donald Tusk güçlükle yaptıkları konuşmalarda, bu kazanın İkinci Dünya Savaşından sonra ülke tarihinin trajik olaylarından birini oluşturduğunu söyledi. Şehir merkezindeki törenin ardından TSİ 19.00’da St. John’s Katedrali’nde Kaczysnki ve eşi Maria için bir ayin düzenlendi. Şehir merkezinde toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verirken, Polonya hükümeti başşehirde bütün içki satışlarını yasakladı. Kaczysnki ve eşi, bugün Krakow şehrindeki Wawel Katedrali’nde düzenlenecek törenle toprağa verilmeye hazırlanırken, İzlanda’daki yanardağ yüzünden ortaya çıkan kül bulutu tehdidi dolayısıyla hangi yabancı ülke liderlerinin törene katılacağı henüz netlik kazanmadı.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, törene şu ana kadar Hindistan, Japonya, Güney Kore, Meksika, Yeni Zelanda ve Pakistan heyetlerinin olumsuz hava şartları yüzünden katılamayacağını ilettiğini belirtti. Wawel Katedrali’ndeki tören yerel saatle 14.00’da (TSİ 15.00) başlayacak. Kaczysnki ve eşinin cenazeleri Krekow’daki eski şehir içinden ağır ağır toprağa verileceği Katedral’a götürülecek.

18.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  KKTC’de seçim var

  ‘Yahudi soykırımı yok’ diyen papaza para cezası verildi

  Ölü sayısı bini geçti

  Yanardağda faaliyetler artıyor

  Kaczynski ve eşi bugün defnedilecek

  Pakistan’da mülteci merkezine saldırı: 27 ölü

  Pakistan genelkurmay başkanından sivil kayıplar için özür geldi

  Protokoller zor süreç

  Bakiyev Taraz’da

  Uydurma haber komşuları birbirine düşürecekti

  Sırp cumhurbaşkanı zırhlı araçla korunacak

  İsrail’de Filistinl mahkûm öldü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım