18 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Bütün Osmanlı sikkeleri tek bir kitap altında

NİLÜFER Damalı Eğitim Vakfı’nın 2005’de başlatmış olduğu çalışmayla, bütün Osmanlı sikkeleri tek bir kitap altında toplanıyor.

Vakfın, imparatorluk tarihine yeni bir ışık tutacak projesiyle bütün Osmanlı sikkelerini “Osmanlı Sikkeleri Tarihi” adı altında bir araya getiriyor. Bu dev eserle, erişilebilen bütün sikkelerin bir envanterinin çıkartılarak sınıflandırılması amaçlanıyor. Bütün Osmanlı sikkelerinin yer alacağı eser, çok kapsamlı olması dolayısıyla toplam 8 ciltten oluşacak. 5.000 sayfaya yaklaşacak eserde bütün sikkelerin fotoğraflarına yer verilecek. Dünyanın önemli müzelerindeki Osmanlı sikkeleri ile özel sikke koleksiyonları incelenerek, bu önemli çalışmayla ilk defa Osmanlı sikkelerinin envanteri çıkarılıyor.

Ülkemizde yeterince incelenmemiş bir alan olan nümizmatik bilimine Osmanlı sikkeleriyle ışık tutacak çalışmada; sikkelerin sınıflandırılması, sikkelerin üretim teknikleri ve Osmanlı iktisadî hayatına bağlı olarak sikkelerdeki değer değişimleri hakkında bilgiler ile dönemlere göre önemli tarihi olayların özetleri yer alacak. 8 cildin, 2011’in sonunda tamamlanması planlanıyor.

Dev eserin ilk cildi yayımlandı

Atom Damalı’nın yoğun araştırmalarıyla kaleme aldığı eserin ilk cildi basıldı. İlk ciltte; Osman Gazi, Orhan Gazi, I. Murad, Yıldırım Bayezid, I. Mehmet, II. Murad, Fatih Sultan Mehmet, II. Bayezid ve Yavuz Sultan Selim dönemlerinde basılan sikkeler yer alıyor. Geniş bir kronolojinin yer aldığı kitapta, ilgili dönemlere ait önemli tarihi olaylar da özetleniyor. İlerleyen sayfalarda ise dönemin sikkeleri hakkında açıklamalar bulunuyor.

NİLÜFER DAMALI EĞİTİM VAKFI

NİLÜFER Damalı Vakfı eğitim, çevre ve kültürel alanda yaşanan sorunların çözümüne, imkânları dahilinde yardımcı olmak amacıyla 1996’da kurulmuş. Vakıf, genç insanların eğitimine katkıda bulunmak, çevre koruma ve güzelleştirme bilincinin yerleşmesini sağlamak, kültürel ve sanatsal değerlerimizin tanıtımını gerçekleştirmek ve bu değerleri günlük hayatın birer parçası haline getirmek amacıyla hizmetlerine devam ediyor.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

18.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bütün Osmanlı sikkeleri tek bir kitap altında

  ‘’Kur’ân ve Tarihi ve İlk Mushaf Nüshaları” konferansı yapıldı

  Kutlu Doğum için Bursa’da kitap fuarı açıldı

  Bayrampaşa’da çocuk sineması gösterimi

  Carousel’de çikolata şenliği

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım