18 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

‘’Kur’ân ve Tarihi ve İlk Mushaf Nüshaları” konferansı yapıldı

Eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç, ‘’İnandığımız kitabın güvenilirliği, vahiy kaynağından çıktığı berraklığıyla günümüze ulaşıp ulaşmaması konusu, eminim hepimiz için çok önemlidir’’ dedi.

Üsküdar’daki İslâm Araştırmaları Merkezinde (İSAM) düzenlenen ‘’Kur’ân Tarihi ve İlk Mushaf Nüshaları’’ konferansında konuşan Altıkulaç, bu yıl Kur’ân-ı Kerim’in indirilişinin 1400. yıldönümü olduğunu hatırlattı. Kur’ân-ı Kerim ile diğer ilâhî kitaplar arasındaki farkın, Kur’ân’ın hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze ulaşması olduğunu ifade eden Altıkulaç, yıllardır yaptığı araştırmalarda, Kur’ân’ın metninde herhangi bir değişiklik olmadığını gördüğünü kaydetti. Altıkulaç, Kur’ân-ı Kerim’in bazı vasıfları olduğunu belirterek, ‘’Kur’ân-ı Kerim’in kaynağı vahiydir. Mushaflara yazılmıştır. Mu'cizdir, yani bir âyetini, bir sûresini insanlar meydana getirmekten acizdir. Tevatüren sabittir, yani Peygamber Efendimize nazil olduğu gibi kalmıştır. Okunması ibadet hükmündedir’’ diye konuştu. Peygamberimizin vefatından sonra Kur’ân-ı Kerim’in ortada hazırda bir nüshası bulunmadığından Hz. Ömer’in, Kur’ân-ı Kerim’i iki kapak arasında bir araya getirmeyi teklif ettiğini anlatan Altıkulaç, Hz. Osman ve Hz. Ebubekir’in hep birlikte Kur’ân’ı Kerim’in çoğaltılması için bir çalışma başlattıklarını söyledi. O dönemlerde Yemame Savaşında Kur’ân-ı Kerim’i ezbere bilen 70’e yakın ashabın öldürüldüğünü belirten Altıkulaç, bu sebeple Kur’ân-ı Kerim’i çoğaltmak için ezbere bilen birçok kişinin toplanarak yanlarında en az iki şahitle, Kur’ân-ı Kerim’in nüshalarının toplatıldığını kaydetti. Yıllardır hocalarından, Kur’ân-ı Kerim’in özünde bir değişiklik olmadığını dinlediğini anlatan Altıkulaç, ‘’İnandığımız kitabın güvenilirliği, vahiy kaynağından çıktığı berraklığıyla günümüze ulaşıp ulaşmaması konusu, eminim hepimiz için çok önemlidir’’ dedi.

18.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bütün Osmanlı sikkeleri tek bir kitap altında

  ‘’Kur’ân ve Tarihi ve İlk Mushaf Nüshaları” konferansı yapıldı

  Kutlu Doğum için Bursa’da kitap fuarı açıldı

  Bayrampaşa’da çocuk sineması gösterimi

  Carousel’de çikolata şenliği

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım