18 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Sabah ezanında tirit kuyruğu

ŞANLIURFA’DA ‘’Kutlu Doğum Haftası’’ faaliyetleri çerçevesinde, sabah namazından sonra 10 binlerce kişiye tirit (et suyuna kızartılmış ekmek konularak yapılan yemek) ziyafeti verildi.

Şanlıurfa Müftülüğü ve şehirdeki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu ‘’Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’’nin organizasyonuyla geleneksel olarak düzenlenen etkinlik çerçevesinde, aşevinde büyük kazanlar içerisinde hazırlanan tirit, sabah namazından sonra Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergâh Camii ile Sanayi Camii’nin avlusunda vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

Dergâh Camiinde sabah namazından çıkan vatandaşların sıraya girdiği dağıtımda, civar camiler ve evlerinden gelen vatandaşların da katılımıyla uzun kuyruklar oluştu. Birkaç saat devam eden tirit dağıtımından yararlanmak isteyen vatandaşların oluşturduğu sıra, tarihî Balıklıgöl yerleşkesinde yaklaşık 500 metre uzunluğa erişti.

100 BİN KİŞİYE GÖRE HAZIRLANDI

Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığınca, ‘’Kutlu Doğum Haftası’’ dolayısıyla çeşitli faaliyetler düzenlendiğini hatırlattı. Haftanın Şanlıurfa’da da büyük coşkuyla kutlandığını dile getiren Tahiroğlu, bu çerçevede şehirde geleneksel olarak tirit ziyafetinin de verildiğini belirtti. Tiridin, Hz. Muhammed’in (asm) en sevdiği yemeklerden olduğuna değinen Tahiroğlu, ‘’Kentimizde bu sayede sabah namazından itibaren vatandaşlar bir bayram havası içerisinde buluşuyor’’ dedi.

Böyle bir faaliyetin vatandaşların kaynaşması sağlayan ‘’millî ve dinî bir görev’’ olduğunu ifade eden Tahiroğlu, katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Ziyafette 25 bin ekmek, 30 büyükbaş, 180 küçükbaş eti ile 3 ton yoğurt, 2 ton limon ve 1 ton sarımsağın kullanıldığını aktaran Tahiroğlu, ‘’Böylece yaklaşık 100 bin kişiye ziyafet vermeyi düşünüyoruz. Bunu hazırladığımız tabak sayısından çıkarabiliyoruz. Tabiî bu 100 bin olabilir, 90 bin de olabilir’’ diye konuştu.

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi kurucularından Avukat Halit Şevki Kaplama da kuruluş olarak 18 yıldır, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıttıklarını belirtti. 12 yıldır da müftülükle birlikte Kutlu Doğum Haftası’nda tirit ziyafeti verdiklerini hatırlatan Kaplama, yoğun katılımdan memnuniyet duyduklarını belirtti. Faaliyete, şehirde bulunan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Aktan, Belediye Başkan Yardımcı Mustafa Aydın ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Bu arada sabahın erken saatlerindeki tirit ziyafetine kadın ve çocuklar da ilgi gösterdi.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

18.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Sabah ezanında tirit kuyruğu

  Gazzeli öğrencilere “Cansuyu”

  Öğretmen yetiştirme politikasının reforma ihtiyaç var

  Depremin İstanbul’a zararı ağır olacak

  Yeni Asya’dan Öztenekeci’ye ziyaret

  ‘Kutlu Doğum’a özel ücretsiz tıraş

  Sözleşmeli personel de aile hekimliğine geçebilecek

  Safranbolu’nun tarihî konakları yenileniyor

  Sivas’ta bir gecede 30 aracın lastiğini kestiler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım