18 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Gazzeli öğrencilere “Cansuyu”

GAZZE İslâm Üniversitesi’nde okuyan 450 öğrencinin 600 bin dolar harç parasını ödeyecek olan Cansuyu Derneği, Filistinlilerin yanında olmaya devam ediyor.

Gazze İslâm Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal El Hudavi ve Gazze İslâm Üniversitesi Rektörü Dr. Kalamain K. Sha’ath Cansuyu Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Gazze İslâm Üniversitesi’nde eğitim gören şehit çocukları ve İsrail tarafından tutuklanıp serbest bırakılan fakir öğrenciler için burs talep eden heyet, Cansuyu Derneği tarafından Filistin’e yapılan yardımlar için Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü’ye teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Cansuyu Genel Başkanı Köylü, Filistin meselesinin sadece Müslümanların değil bütün dünyanın meselesi olduğunu belirterek, “Yaşananlardan bütün insanlık sorumludur. Hangi ideolojik yapıda olursa olsun Filistin’de yaşanan teröre karşı kimse duyarsız kalamaz” dedi.

Filistin’de yaşanan iki önemli insan hakları ihlâli olduğunu, bunlardan birisirir devlet terörü, diğeri de soykırım olduğunu bunların devlet suçu olduğunu söyleyen Köylü, “Bizim medeniyetimizin DNA’larımıza kodladığı bir gerçek var. Her zaman mazlûmun yanındayız. Ecdadımız da mazlûmun hakkı için savaşmıştır. Bütün isteğimiz mazlûm Filistin halkının gerçek özgürlüğüne kavuşmasıdır. Ben savaşın sonuna gelindiğine inanıyorum çünkü gecenin karanlığının en koyulaştığı vakit sabaha en yakın olan vakittir. Gazze Savaşında gecenin o en karanlık vaktine gelinmiştir” diye konuştu.

Gazze İslâm Üniversitesi’nde okuyan 450 öğrencinin harç tutarı olan 600 bin doları ödeyeceklerini söyleyen Köylü, ayrıca TİKA’nın üniversite binası ile ilgili bir talebi olduğunu ve katkıda bulunacaklarını ifade etti.

HUDAVİ: YARDIMLAR GAZZE HALKINA

DAYANMA GÜCÜ VERİYOR

“TÜRKİYE bizim insanımız, kardeşlerimiz gibi. Türkiye’de sanki Filistin’deyiz” diye konuşan Gazze İslâm Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal El Hudavi de Türkiye’nin yaptığı yardımlar ve verdiği destekle dünyaya bir örnek teşkil ettiğinin söyledi. Hudavi, bu desteğin Gazze halkına dayanmak için güç verdiğini söyledi, Gazze Üniversitesi Rektörü Dr. Kalamain K. Sha’ath ise konuşmasında Gazze İslâm Üniversitesi hakkında bilgi vererek üniversitede öğrenim gören 21 bin öğrenci olduğunu bildirdi. Gazze İslâm Üniversitesinin halka ait bir üniversite olduğunu kaydeden Sha’ath, öğrencilerden az da olsa harç aldıklarını aynı zamanda da fakir öğrencilere eğitim vermekte ısrar ettiklerini söyledi.

18.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Sabah ezanında tirit kuyruğu

  Gazzeli öğrencilere “Cansuyu”

  Öğretmen yetiştirme politikasının reforma ihtiyaç var

  Depremin İstanbul’a zararı ağır olacak

  Yeni Asya’dan Öztenekeci’ye ziyaret

  ‘Kutlu Doğum’a özel ücretsiz tıraş

  Sözleşmeli personel de aile hekimliğine geçebilecek

  Safranbolu’nun tarihî konakları yenileniyor

  Sivas’ta bir gecede 30 aracın lastiğini kestiler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım