21 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Uçuşlara kısmî izin, risk devam ediyor

Uçuş yasaklarının esnetilmesi kararından sonra Avrupa’nın büyük bölümünde seferler yeniden başlatıldı.

İzlanda’daki yanardağın kül püskürtmeye devam etmesi ise yasakların yeniden uygulamaya konması ihtimalini gündeme getirdi. Yeni kül bulutu British Airways’in İngiltere’deki kısa mesafe uçuşlarını etkilerken, bazı ülkeler de hava sahalarını yeniden ulaşıma kapadı.

Polonya, önceki gün açtığı dört havaalanını dün yeniden kapadı. Macaristan, 6 bin metrenin altındaki uçuşlar için batısındaki hava sahasını kapadı. İrlanda da uçuş yasağının süresini uzattı. İngiltere’nin en büyük havaalanları kapalı kalırken, Edinburgh ve Glasgow havaalanlarında uçuşlar kısmen sürüyor. İsviçre hava sahasını yeniden açarken, Fransa’nın başkenti Paris’ten de uçuşlar başladı. Almanya’nın kuzeyi ise uçuşlara kapalı. Avrupa Birliği Komisyonu, video konferansla gerçekleştirilen toplantının ardından uçuş yasaklarının esnetilebileceğini açıklamıştı. Amsterdam ve Frankfurt’a bazı uçuşlar yapılabilmişti. British Ariways’e ait bir uçağın 1982’de bir kül bulutu içinden uçtuktan sonra dört motorunun da durması son krizle birlikte yeniden hatırlanıyor. Uluslararası Pilot Federasyonu’na göre Avrupa’da uçuşlar ancak nihaî kararın pilotlara bırakılması şartıyla başlayabilir. Sözcü Gideon Ewers, bu konudaki kararların ekonomik endişelerle değil güvenlik ihtiyaçlarına göre alınması gerektiğini vurguladı.

KÜLLER, KENYA’NIN ÇİÇEKLERİNİ KURUTTU

İzlanda’da patlayan yanardağın külleri fakir Afrika’nın bahçelerini vurdu. Avrupa hava sahalarını kapayınca Kenya’da on binlerin ekmek teknesi olan bahçe tarımı ihracatı daha şimdiden 12 milyon dolar zarara uğradı, taze meyve sebzeler tarlada kaldı, çiçekler kurudu. Kenya Taze Ürün İhracatçıları Derneği (FPEAK) Başkanı Stephen Mbithi, “Avrupa’ya uçuşlar hemen başlasa bile zararı kapatmamız haftalar alacak” dedi. Mbithi, “Durum çok kötü. Her gece 3 milyon dolar zarardayız. Şimdiye kadar 12 milyon dolar kaybettik” diye konuştu. Kenya’dan gelen bilgilere göre, soğuk hava depolarının kapasitesini doldurması ile hasat durduruldu. İhraç edilemeyen yaklaşık 3 bin ton çiçek kurudu.

21.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Cami barış simgesi

  DSÖ’DEN AÇIKLAMA GELDİ

  Uçuşlara kısmî izin, risk devam ediyor

  Barak: Dünya Filistin’i yönetmemizi istemiyor

  'Mahmud Abbas çok hasta' iddiası

  El Masri’nin öldürüldüğü doğrulandı

  Suriye’de dumansız günler başlıyor

  Kremlin’den Türk-Ermeni yorumu

  Büyük depremler dünyayı turluyor

  Darbe planlayan askerler tutuklandı

  NATO askeri, silâhsız dört kişiyi öldürdü

  Sivil katliâmının emrini veren albayın soruşturması durduruldu

  Kırgızistan’da yine kan aktı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım