21 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Barak: Dünya Filistin’i yönetmemizi istemiyor

İsraİl Savunma Bakanı Ehud Barak, “Dünya, İsrail’in bir başka halkı on yıllarca daha yönetmesini istemiyor” sözleriyle dünya ülkelerinin İsrail’in Filistinliler üzerindeki hakimiyetine daha uzun yıllar boyunca müsamaha göstermeyeceğini söyledi.

Ehud Barak’ın sözleri, uzunca bir süredir barış sürecinde yaşanan tıkanma sebebiyle ABD ile İsrail hükümeti arasında baş gösteren ciddi sürtüşmenin ardından geldi. Geçen hafta ABD Başkanı Barack Obama, barış süreci ile ilgili değerlendirmesinde, on yıllardır süren çatışmalarının sona ermesi için gerekli tavizlere yanaşmıyorlarsa ülkesinin, İsrail ve Filistinlilere kendi iradesini zorla kabul ettiremeyeceğini söylemişti.

Barak ise İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, Netanyahu hükümetinin, iki halk için iki devlet vizyonunu kabullenmek ve yeni yerleşimler inşasına sınır getirmek gibi, “doğasında olmayan” işler yaptığını belirttikten sonra, “Ama yine de kendimizi aldatmayalım; Bizle ABD yönetimi arasında artan yabancılaşma, İsrail Devleti’nin hayrına değil” diye konuştu.

İsrail Savunma Bakanı, kısa süre önce Washington’da ortaya atılan, ABD tarafından empoze edilecek bir çözüm formülünü reddetmekle birlikte, İsrail’in askeri bakımdan güçlü olmasının yanı sıra uluslararası planda meşruluğa gereksinimi olduğu uyarısında bulundu. Barak, “Dünya, İsrail’in bir başka halkı on yıllarca daha yönetmesini kabul etmek istemiyor; Biz de bu durumu 2010 içinde değiştirebilecek değiliz” dedi. “Bu dünyanın başka bir yerinde rastlayabileceğiniz bir durum değil” diyen Barak, “Filistinliler kendi devletlerini istiyorlar; hoşlansanız da hoşlanmasanız da kendi kendilerini yönetmelerine izin vermekten başka çıkar yol yok” şeklinde konuştu.

21.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Cami barış simgesi

  DSÖ’DEN AÇIKLAMA GELDİ

  Uçuşlara kısmî izin, risk devam ediyor

  Barak: Dünya Filistin’i yönetmemizi istemiyor

  'Mahmud Abbas çok hasta' iddiası

  El Masri’nin öldürüldüğü doğrulandı

  Suriye’de dumansız günler başlıyor

  Kremlin’den Türk-Ermeni yorumu

  Büyük depremler dünyayı turluyor

  Darbe planlayan askerler tutuklandı

  NATO askeri, silâhsız dört kişiyi öldürdü

  Sivil katliâmının emrini veren albayın soruşturması durduruldu

  Kırgızistan’da yine kan aktı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım