21 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Çaykur-Rizespor küme düşer mi?

Bank Asya 1. Lig'de 31. haftanın son maçında evinde Mersin İdmanyurdu'na sürpriz bir şekilde 3-2 mağlup olan Bucaspor, Süper Lig'e doğrudan yükselme mücadelesi verdiği takipçisi Adanaspor'un puan kaybettiği haftada rakibiyle puan farkını artıramadı. Ligde son 4 haftaya en yakın rakibi Adanaspor'un 5 puan önünde giren Bucaspor, Adanaspor'un Konyaspor ile berabere kalmasının ardından, galip gelmesi durumunda rakibiyle puan farkını 7'ye çıkarıp, rahat bir nefes alabilecekti. Mersin İdmanyurdu ise bu galibiyetle birlikte 31. haftayı düşme hattının 2 sıra üzerinde kapatarak küme düşme korkusunu şimdilik üzerinde atmış oldu.

Kardemir Karabükspor'un şampiyonluğunu, Kocaelispor'un ise düşmeyi garantilediği ligde son 3 haftada Süper Lig'e doğrudan yükselecek 2. takımın yanı sıra play-off oynayacak 4 takım ve ligden düşen 2 takım belli olacak. Bucaspor ve Adanaspor, doğrudan Süper Lig'e yükselmek için mücadelesini sürdürecek. Bu iki takım ilk 6'da yer almayı garantiledi. 3, 4, 5 ve 6. sıradaki takımların tarafsız sahada tek devreli lig usulüyle play-off oynayacağı Bank Asya 1. Lig'de, play-off'u birinci bitiren takım da gelecek sezon Süper Lig'de oynamaya hak kazanacak. Son haftalarda aldıkları sonuçlarla, ilk 6 yarışından uzakta kalan Boluspor ve Giresunspor, kalan tüm maçlarını kazanıp, son 3 haftada Konyaspor, Karşıyaka ve Altay'ın üst üste puan kaybetmesini bekleyecek.

Kocaelispor'un küme düştüğü ligde diğer düşecek iki takım son 3 haftada oynanacak maçların ardından belli olacak. 12. sıradaki 38 puanlı Kayseri Erciyespor ile 17. sıradaki 32 puanlı Dardanelspor arasındaki takımların diğer takımlara göre düşme tehlikesinin yakından hissettiği ligde, bu hafta karşı karşıya gelecek 36 puanlı Mersin İdmanyurdu ve 35 puanlı Çaykur Rizespor maçı alt sıralardaki takımlar için özellikle puanını 34'e çıkararak kümede kalma yolunda umutlanan Hacettepe açısından önemli bir müsabaka olacak. Sezon başında şampiyonluk hedefi ile yola çıkan Çaykur Rizespor'un bugün kümede kalma mücadelesi yapması taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Karadeniz ekibinin ligde kalabilmesi için oynayacağı 3 maçtan en az 5 puan alması gerekiyor.

Gol Krallığı yarışmasında şampiyon Kardemir Karabükspor'dan Yasin Avcı 17 golle ilk sırada bulunuyor. Onu sırasıyla takım arkadaşı Emmanuel Emenike 14 gol, Mehmet Batdal 14 gol, Turgut Doğan Şahin 13 gol ve Shaibu Yakubu 13 golle takip ediyor.

EROL DOYRAN [email protected]

21.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Çaykur-Rizespor küme düşer mi?

  Urfa'da kupa finali heyecanı

  G.Saray'da önce kavga sonra barış

  Alex: Kasımpaşa daha zor

  Sağlam: Şampiyonluk ipini Bursa göğüsleyecek

  Şenol Güneş'ten güzel bir teklif

  Bakan Özak Bilica'nın hareketine tepki gösterdi

  Dopingli çıkan Mutu'ya 9 ay men cezası verildi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım