21 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

“Cono”lara hava destekli uyuşturucu operasyonu

ADANA’DA uyuşturucu satışına yönelik, kamuoyunda ‘’cono aşireti’’ olarak bilinen insanların yaşadığı mahallede, Özel Harekat ekiplerinin de aralarında bulunduğu bin polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, son dönemde artan uyuşturucu ticaretiyle ilgili, ‘’torbacı’’ diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucu, ekipler, ‘’Cono aşireti’’ mensuplarının uyuşturucu satışı ve Hint keneviri ekiminde aktif rol aldığını belirledi. KOM, Asayiş, Terörle Mücadele, Özel Harekât, Çevik Kuvvet, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Yüreğir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürekli kavgaların yaşandığı, sabıkalıların yoğunlukla barındığı Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde saat 03.30’da, önceden belirlenen 60 adrese baskın düzenledi.

Çevik Kuvvet ekiplerinin sokak girişlerinde tedbir aldığı mahallede, önceden tesbit edilen evlerin bulunduğu 6 sokak, özel harekât ekipleri tarafından kuşatıldı. Mersin ve Ceyhan’dan alınan destekle 10 narkotik dedektör köpeği de aramalara katıldı. Havadan helikopter desteğinin de sağlandığı, bin polisin katıldığı operasyonda, çok miktarda uyuşturucu ve çok sayıda silâh ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Operasyonda, uyuşturucu bulundurdukları, sattıkları belirlenen ve haklarında arama kararı bulunan toplam 40 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, Adana Adlî Tıp Biriminden, sağlık raporu almalarının ardından Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Zanlılardan bazılarının kucaklarında bebekleriyle geldikleri gözlendi.

21.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ege temsilcilerimiz toplandı

  Yeni Asya’dan Kutlu Doğum standı

  “Cono”lara hava destekli uyuşturucu operasyonu

  Edirne’ye faytonlu tanıtım

  Yol çöktü, 30 araç hasar gördü

  Konya’da öğretim üyesi evinde ölü bulundu

  Arkasair uçağı pistten çıktı

  Freni boşalan çöp kamyonu evin çatısından girdi

  Top mermisi bulundu

  Aileler çatıştı: 7 yaralı

  Fatih’te bombalı gece

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım