30 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Esnaf can çekişiyor

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Antalya Şube Başkanı Aydın Çevik, hükümetin hazırladığı “Esnaf ve sanatkârlar Değişim ve Destek Planı”nın, esnaf ve sanatkarların sorunlarını çözmeye yetmeyeceğini savunarak, piyasaları hareketlendirecek daha ciddî ve gerçekçi tedbirlere ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

Yıllardır esnaf ve sanatkârların ihmal edilerek bitme noktasına getirildiğini ifade eden ESDER Başkanı Aydın Çevik, esnafın yeni yeni hükümetin aklına geldiğini öne sürdü. Her gün yenileri açılan büyük alışveriş merkezlerinin esnafın sonunu hazırladığını ileri süren Başkan Çevik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ise büyük alışveriş merkezlerinin açılmasını “dönüşüm ve değişim” olarak adlandırdığını kaydetti. Çevik, esnaf ve sanatkârlara yönelik eylem planında, büyük alış veriş merkezlerinin pazar günü kapatılması ve şehir dışına çıkarılması konularının yer almadığını ifade etti. Başkan Çevik, eylem planında bile bir çok soruya cevap arandığını belirterek, şunları kaydetti: “Eylem planında birçok soru cevap beklemektedir. Zaten borç içinde kıvranan esnafımıza kullandırılacak kredilerin faiz oranları ne olacaktır? Bu krediler kimlere, hangi şartlarda kullandırılacaktır? Esnafın sorunları verilecek kredilerle çözülecek midir? Esnaf ve sanatkârların geçmişten gelen BAĞ-KUR, vergi ve sigorta borçlarının faizleri ve gecikme zamları silinerek uzun vadeli borç yapılandırmasına, esnaf ve sanatkârın işini arttıracak, piyasaları hareketlendirecek daha ciddî ve gerçekçi tedbirlere ihtiyaç vardır. Hükümet, Anayasa değişikliği için gösterdiği gayreti esnaf ve sanatkâr için göstermemekte, demokratik açılıma ayırdığı zamanı esnaf ve sanatkâra ayırmamaktadır.”

30.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  En pahalı eti Türkiye yiyor

  SİLÂHA HER YIL 14 MİLYAR EURO HARCIYOR

  IRAK'TAN, İŞ ADAMLARINA YATIRIM DÂVETİ

  Bütün sektörlerin kalifiye elemana ihtiyacı var

  BİM’in önceki CEO’su Jos Simons’a ödül

  Esnaf can çekişiyor

  SETBİR’in yeni başkanı Ali Güler

  Kredi derecelendirme kuruluşlarına inanmayın

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım