30 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bütün sektörlerin kalifiye elemana ihtiyacı var

İklımlendırme ve tesisat fuarı ISK-SODEX’in tanıtımını yapmak için bir araya gelen sektör temsilcileri, kalifiye elemanların az olmasından şikâyetçi.

ISK-SODEX İstanbul 2010 Fuarı, gerçekleştirilen bir toplantıyla basına tanıtıldı. Fuara katılan dernek başkanları işçi tulumları giyerek basının karşısına geçti. Toplantıda konuşan, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamuller İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Turan, 2005-2006 yıllarında inşaat sektörünün yüzde 45 büyüdüğünü ve bu hızlı büyümeye paralel olarak ara eleman ihtiyacının ortaya çıktığını söyledi. Turan, eleman eksikliğini gidermek için sektör olarak mutlaka iş ve işçi bulma kurumu veya çalışma bakanlığıyla birlikte ortak çalışma yapmaları gerektiğine dikkati çekti. Türkiye İklimlendirme Meclisi Başkanı ve Orta Anadolu ihracatçı Birlikleri Demir ve Demir dışı Metaller Sektör Meclisi Başkanı Zeki Poyraz da yaptığı konuşmada piyasadaki eleman ihtiyacına değindi. Poyraz,”Mesleki eğitim konusunda bizim YÖK ile görüşmemiz oldu. Bazı önemli konular da kabul gördü. Son 10–15 senede ara eleman, ihtiyacın çok altında gelişmektedir. Elemanları biz kendimiz yetiştirmeye çalışıyoruz bu da hem yavaş, hem de çok sağlıklı bir süreç değil. Ama çözmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi. Hannover-Messe Sodeks Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Demirtaş, Üretim, İstihdam, İhracat” ana temasıyla 5 Mayıs’ta kapılarını açacak fuarın, 8 Mayıs’a kadar ziyaret edilebileceğini belirtti. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından açılacak fuarı, bu yıl 80 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

30.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  En pahalı eti Türkiye yiyor

  SİLÂHA HER YIL 14 MİLYAR EURO HARCIYOR

  IRAK'TAN, İŞ ADAMLARINA YATIRIM DÂVETİ

  Bütün sektörlerin kalifiye elemana ihtiyacı var

  BİM’in önceki CEO’su Jos Simons’a ödül

  Esnaf can çekişiyor

  SETBİR’in yeni başkanı Ali Güler

  Kredi derecelendirme kuruluşlarına inanmayın

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım