03 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

BALIKÇILAR MEVZUAT İSTİYOR

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Sagun, Türkiye’de balıkçılığın gelişmesi için hükümet desteği ve ilgili kanunların olması gerektiğini belirterek, ‘’Avcılıktan tüketiciye kadar zinciri takip edecek mevzuatın yapılması lazım’’ dedi.

Su ürünleri sektöründe dünyanın ‘’en’’ büyük fuarı olan ve bu yıl 16’ıncısı düzenlenen ‘’ESE 2010 Avrupa Su Ürünleri (European Seafood Exposition) Fuarı’nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Sagun, Türkiye’nin balıkçılık konusunda rekabet gücünün çok hızlı geliştiğini belirterek, teknoloji konusunda Avrupa ile mukayese edildiğinde bir çok ülkeyi geride bıraktığını söyledi. Sagun, dünyanın balıkçılıkta en gelişmiş ülkesi Norveç’te bir Balıkçılık Bakanlığı bulunduğuna dikkati çekerek, ‘’Bu konuya Norveç hükümeti sahip çıkıyor. Bizde de balıkçılığın gelişmesi için hükümet desteği ve kanunlar olması lâzım. Avcılıktan tüketiciye kadar zinciri takip edecek mevzuatın yapılması lâzım. Avcılık konusundaki yasalar 1800’lü yılların yasaları, geçmişte yapılmış yasalar, onların revize edilmesi lazım. Biz de bu konuyu yakın zamanda Tarım ve Köyişleri Bakanımız Mehdi Eker ile görüşeceğiz’’ şeklinde konuştu. Avrupa Birliği ile uyum yasalarından birinin de balıkçılıkla ilgili olduğuna işaret eden Sagun, balıkçılıkla ilgili mevzuatın avcılık teknolojisinden, işleme ve hijyen koşullarına, ağ boyutlarına kadar düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

03.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  İthalat ihracattan hızlı artıyor

  BALIKÇILAR MEVZUAT İSTİYOR

  Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi

  İTO: İŞLETMELER EKONOMİDEN İYİMSER

  Türk Telekom’a uluslar arası ödül

  Tüketicilerden ‘güvence bedelleri’ne tepki

  FTG, Çin’de fındık tanıtımını yoğunlaştırdı

  Suriye ile ticaret hacmi 5 milyar dolara çıkacak

  TZOB: İthalat kapısı açılırsa kolay kapanmaz

  Kuru soğanın fiyatı düştü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım