03 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Tüketicilerden ‘güvence bedelleri’ne tepki

Tüketıcıler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, elektrik, su ve doğal gaz aboneliğinde tüketiciden alınan güvence bedellerinin, aboneliğin iptali durumunda geri ödenmek yerine kuruma gelir olarak kaldığını belirtti.

Kaya, abonelik sistemi ile kullanılan elektrik, su ve doğal gaz hizmetlerinde sözleşme düzenlendiği anda güvence bedeli talep ve tahsil edildiğini belirtti. Kurumların güvence bedeli talep gerekçesi olarak abonenin borçlarını ödememesi ve farklı sorunları telafi etmek için aldıklarını beyan ettiğini vurgulayan Kaya, güvence bedeli olarak illere göre değişse de vatandaşların her ev değiştirdiğinde yüzlerce lira para ödemek zorunda kaldığını anlattı. Kaya, özel sektör işletmelerinde abonelik yapılırken güvence bedeli talep edilmezken kamu kurumlarının halen bu konuda ücret almasının vatandaşa güvenilmediğini gösterdiğini ifade ederek, şunları kaydetti: ‘’Yine bütün ödeme sistemleri ve icra yöntemleri söz konusu iken güvence bedeli talep etmek kamunun finansman tekniği olarak karşımıza çıkmaktadır. Elektrik, su ve doğal gaz aboneliğinde tüketiciden alınan güvence bedelleri, aboneliğin iptali durumunda geri ödenmek yerine kuruma gelir olarak kalıyor. Bazı kurumlar aldığı güvence bedelini, aboneliğin iptali durumunda aynen ödemektedir. Yani, 5 ya da 10 yıl önce verilen bedeli iade etmektedir. Burada enflasyon nedeniyle erimiş bedel, vatandaşa verilmektedir.’’ Güvence bedeli uygulamasının kaldırılmasının zamanının geldiğini belirten Kaya, “Kurum, aldığı güvence bedelini iade ederken, bugünün şartlarına göre ödeme yapmalıdır. Güvence bedelleri, kurumların gelir kapısı olmamalıdır’’ diye konuştu.

03.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  İthalat ihracattan hızlı artıyor

  BALIKÇILAR MEVZUAT İSTİYOR

  Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi

  İTO: İŞLETMELER EKONOMİDEN İYİMSER

  Türk Telekom’a uluslar arası ödül

  Tüketicilerden ‘güvence bedelleri’ne tepki

  FTG, Çin’de fındık tanıtımını yoğunlaştırdı

  Suriye ile ticaret hacmi 5 milyar dolara çıkacak

  TZOB: İthalat kapısı açılırsa kolay kapanmaz

  Kuru soğanın fiyatı düştü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım