03 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

TZOB: İthalat kapısı açılırsa kolay kapanmaz

Türkıye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ‘’Uluslar arası kurallar nedeniyle, ithalat kapısı açılınca bir daha kolay kolay kapatmak mümkün olmayacaktır” dedi.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, fiyat yükselişleri üreticiden kaynaklanmadığı halde faturanın üreticiler tarafından ödendiğini ifade etti. Karkas ette 15 liranın altında bir fiyatın zarar olduğunu belirten Bayraktar, ithalat kararıyla birlikte fiyatların bu rakamın altına düşmeye başladığını, zarar eden işletmelerin üretime devam etmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Sorunun çözülmesi için öncelikle et fiyatlarının neden bu kadar arttığının iyi analiz edilmesi gerektiğini belirten Bayraktar şunları kaydetti: ‘’Uluslararası kurallar nedeniyle, ithalat kapısı açılınca bir daha kolay kolay kapatmak mümkün olmayacaktır. Yapılan bazı açıklamalarda ‘ithalatı açar, fiyatlar yerine oturunca da kapatırız’ denilmektedir. Bu durumun çok da kolay olmadığını düşünüyoruz. Çünkü eğer bazı gerekçelerle kapattığınız ithalat kapılarını açıyorsanız, bu kapıları tekrar kapatmak için uluslararası ticarette haklı bir gerekçe ortaya koymanız gerekmektedir. Yani ‘kapatıyorum’ demeniz, ‘açıyorum’ demenizden daha zor bir karardır.” Yapılması gerekenlerle ilgili önerilerini sıralarken de, iç üretimin desteklenmesi, yem, canlı hayvan gibi maliyeti düşürücü tedbirlerin hayata geçirilmesi, ıslah çalışmalarına devam edilmesi gerektiğini belirten Bayraktar, ‘’Et piyasasında krizlerin önlenmesi öncelikle süt piyasasında istikrarın sağlanmasına bağlıdır” diye konuştu.

03.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  İthalat ihracattan hızlı artıyor

  BALIKÇILAR MEVZUAT İSTİYOR

  Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi

  İTO: İŞLETMELER EKONOMİDEN İYİMSER

  Türk Telekom’a uluslar arası ödül

  Tüketicilerden ‘güvence bedelleri’ne tepki

  FTG, Çin’de fındık tanıtımını yoğunlaştırdı

  Suriye ile ticaret hacmi 5 milyar dolara çıkacak

  TZOB: İthalat kapısı açılırsa kolay kapanmaz

  Kuru soğanın fiyatı düştü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım