07 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail, yasaklı ve izinli malların listesini açıkladı

İSRAİL hükümetinin, Gazze’ye yardım götüren gemilerden Mavi Marmara’ya düzenlediği ve 9 Türk’ün vefat ettiği operasyon sonrasında dünya ülkelerinden gelen tepkiler üzerine aldığı ablukayı hafifletme kararının ardından, İsrail Dışişleri Bakanlığı, Gazze’ye girmesi yasak olan mal ve ürünlerle Gazze’ye girişine izin verilecek inşaat malzemelerine ilişkin listeleri yayımladı.

Buna göre, uluslararası toplum tarafından yapılan veya kontrol edilen, Filistin Yönetimi tarafından onay alan projelerde kullanılacak çimento, kireç, demir ve çelik gibi inşaat malzemelerine izin verilirken, silâhlar ile patlayıcılar ve gübre gibi bunların yapımında da kullanılabilecek olan maddeler yasak malzemeler kapsamında tutuldu.

İsrail Dışişleri, mal ve ürünleri iki ayrı listede sıraladı. Bu kapsamda, hiçbir şekilde transferine izin verilmeyecek silâh ve cephaneler yasaklı mallar listesinin ilk sırasında yer aldı. Bu listede, bazı metaller, bilyalar, tornalar, alaşımlar, avcı bıçakları ve diğer büyük bıçaklar, lazer ve gece görüş imkânı sağlayan optik malzemeler, yön belirleme cihazları, dalma ekipmanları, paraşütler, işaret fişekleri, hava ve uçuş kontrol unsurları, roketlerle ilgili bilgisayar teknolojileri, delme araçları, kazı bölgelerinden su çıkarmak için kullanılan ekipmanlar ve benzeri malzemeler yer aldı.

Gazze’ye girmesine izin verilecek malzemeler de ayrı bir listeyle duyuruldu. Bu listede, portland çimento, kireç, çakıltaşları, hazır beton, inşaatta kullanılan çelik, inşaat demiri, çelik kablolar, plastik ve galvanize ürünler, ısı yalıtım malzemeleri, sıva malzemeleri, inşaat keresteleri ve kişisel kullanım dışındaki arazi araçları dahil diğer motorlu araçlara yer verildi.

07.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Rusya bira reklâmını da yasaklıyor

  Srebrenıtsa’ya en büyük anma

  Almanya’yı terk eden göçmenler artıyor

  Avrupa Birliği hibe uygulamaları genişletilmeli

  Tayland’da OHAL uzatıldı

  Somali’de şiddet

  Molla Ömer yakalandı mı?

  Gazze’ye gitmek isteyenler artıyor

  İran’dan AB’ye şartlı cevap

  İsrail, yasaklı ve izinli malların listesini açıkladı

  Türk ordusu ile ilişkilerimiz devam ediyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.