23 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Doblo’da hedef, 2 milyon araç ve 19 milyar dolar

Dünya pazarlarına ihraç edilmek hedefiyle Türkiye’de üretilmeye başlanan ilk Türk fikri ve Tür Ar-Ge’si modeli olarak dikkat çeken ve 2000 yılından bu yana Tofaş’ın Bursa’daki Fabrikası’nda üretilen modern hafif ticarî araç sınıfının öncüsü olan Fiat Doblo’nun 1 milyonuncusu Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve Tofaş CEO’su Ali Pandır’ın da katıldığı bir törenle Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretim bantlarından indirildi.

Törende bir konuşma yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, “Fiat Doblo, Tofaş için büyük bir gurur kaynağı ve Türk Otomotiv Tarihi’nin çok önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, Fiat Doblo’nun yeni neslinin 8 yıl daha üretileceğine dikkat çekti ve “Yine 1 milyon adetten fazla üretilecek yeni Fiat Doblo’nun % 75’ini Tofaş çeşitli dünya pazarlarına ihraç edecek. Bu sayede ise Türkiye’ye 6.3 milyar Dolar’lık ihracat getirisi elde edilecek olması hem Tofaş’ın hem de Fiat Doblo’nun önemini ve gücünü açıkça göstermektedir” dedi. Türkiye’nin geleceğine duyduğumuz güveni simgeleyen Tofaş şirketi ve yatırımlarından çok gururlandıklarını dile getiren Mustafa V. Koç, “ Fiat Doblo, Tofaş için büyük bir gurur kaynağı ve Türk otomotiv tarihinin çok önemli bir kilometre taşıdır. Türkiye’nin ihracatında önemli artış sağlamış ve Türk mühendis ve işçisinin üretim kalitesini tüm dünyaya ispatlamıştır” diye konuştu..

Fiat Doblo ile 7 milyar dolar ihracat geliri Tofaş CEO’su Ali Pandır ise öncelikli olarak 10 yıllık bir süreç sonrasında 1 milyonuncu Fiat Doblo’yu geliştiren, üreten, ihraç eden, pazarlayan ve son olarak satış ve satış sonrası hizmetini veren 7 bin kişiyi aşkın dev Tofaş Ailesi’nin elbirliğiyle sarıldığı bu projenin sonuçlarını görmekten duyduğu gurur ve mutluluğu dile getirdi. Tofaş’ın sektördeki en büyük kapasiteli fabrikaya sahip olduğunun altını çizen Ali Pandır, “Türkiye’de büyük ölçekte hem hafif ticarî araç, hem de otomobil üreten tek üretici olmanın verdiği güç ve güvenle Fiat’ın hem 3 markaya birden üretim yapan hem de tüm dünyadaki en büyük 3 üretim merkezinden biri olduk” dedi.

10 yıldan bu yana hafif ticari araç sınıfının birçok alanda tartışmasız lideri Fiat Doblo’nun 1 milyonuncusu üretirken yaklaşık 700 bin adedini ihraç ettiklerini vurgulayan Ali Pandır, bugüne kadar Fiat Doblo ile yaklaşık 7 milyar dolar ihracat geliri elde ettiklerini de açıkladı. Son 10 yıl içinde 1.7 milyon adetten fazla araç ürettiklerini dile getiren Tofaş CEO’su Ali Pandır, bunun 1 milyon adetinin Fiat Doblo jenerasyonlarına ait olmasının önemine dikkat çekerken, “Bugün burada Türk Kahvesi rengiyle bantlardan inen 1 milyonuncu Fiat Doblo, “Yılın Ticarî Aracı” ve benzeri birçok ödülle global olarak taçlandırılan; parlak başarılarıyla hem geçmişimizi hem de elektrikle çalışan versiyonlar gibi geleceğe yönelik heyecan veren atılımlarımızı simgelemektedir” dedi.

İTALYAN BÜYÜKELÇİ

Törenda konuşan İtalya Büyükelçisi Gianpaola Scarante ise konuşmasında şu noktaya dikkat çekti: “Bugün burada üretilen milyonuncu araç, biz İtalyanların uzun zaman önce kavradığımız ve uyguladığımız basit ve net bir gerçeğin ürünüdür: Türkiye’ye yatırım yapmak kârlıdır, bu ülke ile sanayi işbirliklerini tesis etmek akıllıca ve öngörülü bir tercihtir. Koç Holding ile gerçekleştirilen işbirliğinin ürünü olan TOFAŞ bugün, Türk-İtalyan sanayisinin önemli bir markası, FIAT’ın dünya çapındaki en önemli üç üretim noktasından bir tanesi, Türk otomotiv sektörünün en önemli AR-GE merkezi konumundadır.” “DOBLO GİBİ ARAÇLAR Tofaş CEO’su Ali Pandır, Fiat Doblo jenerasyonlarının Türk tüketicisi tarafından gönül tahtında ayrı bir yere koyulduğunu da dile getirerek, Türk müşterilerin hafif ticarî araç sınıfına “Doblo gibi araçlar” adını verdiğine dikkat çekti. Tofaş CEO’su Ali Pandır, Hong Kong’dan Almanya’ya ve Brezilya’ya, Rusya’dan İspanya’ya ve İngiltere’ye kadar birçok ülkede “Türk Malı” etiketli Fiat Doblo’nun rüştünü başarıyla ispat ettiğini belirtti. BİZE ÖZGÜ OTOMOBİLLER GELİŞTİRMELİYİZSanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, dünyanın en kusursuz otomobillerin Türkiye’de üretildiğini kaydederek, “Artık bize özgü otomobillere geliştirip üretmeliyiz. Bize ait tasarımlara, yeni teknolojilere öncülük etmemiz herkesi heyecanlandırmaktadır. Elektrikli otomobilde ilk akla gelen neden Bursa olmasın?” diye konuştu.

23.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Kayıt dışı hâlâ büyük sorun

  Doblo’da hedef, 2 milyon araç ve 19 milyar dolar

  EBK’dan yeni ihale

  İSKİ’den hatalı sayaç okuma açıklaması

  THY Teknik, Zorlu ile ortak şirket kuracak

  Ay Yıldız’dan organik tabiî yoğurt

  Küçükbaş sahiplerine danışmanlık hizmeti

  Türkiye, uluslar arası yatırımlarda geriledi

  ABD ekonomisi belirsiz durumda

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.